Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Åhlens.se, Nordicfeel.se & Parfym.se.

Foundation eller grundsmink, bassmink eller underlag som man kan översätta foundation till på svenska har som syfte att jämna ut din hudton. Om du har olika ojämnheter i hyn är en foundation ett utmärkt alternativ för att dölja dessa. Om du ska köpa en foundation kan du köpa produkter som flytande, kräm eller puderform.

Om du upplever att du till vardags har en torr hudtyp ska du försöka undvika att köpa en matt foundation då den kan riskera att få din hud att se uttorkad ut. Och om du har en oljig hudtyp ska du undvika olika puderfoundations och istället rikta in dig på en vattenbaserad foundation. Det finns en mängd olika foundations på marknaden och vi har haft som uppgift att testa de bästa produkterna för att ditt val ska både bli enklare och bättre.

5 Bästa Foundation: Bäst i test

1. Bareminerals Original Foundationfoundation

Denna produkt innehåller rena mineraler och ett naturligt UV-filter SPF 15. Detta är en produkt i pulverform och är lätt att applicera på huden med en foundationborste. Denna produkt fungerar bra för alla typer av hudtyper och du kan applicera den med olika typer av tekniker till exempel Swirl, tap eller buff-tekniken.

2. Sensai Flawless Satin Foundation

bästa foundation 2019

Sensei Flawless Satin Foundation är en mjuk och silkeslen formula som ger dig en vacker lyster. Produkten är berikad med deras egna “Silky Frost Powder” som är ljusreflekterande så att du får ännu mer lyster. Den innehåller även Koishimaru Silk som gör din hud mjuk och återfuktande under hela dagen.

3. Dior Dreamskin Moist & Perfect Cushionfoundation bäst i test

Dreamskin Moist & Perfect Cushion från Dior hjälper dig att jämna ut, förbättra och skydda din vackra hud. Du kommer märka att huden känns fylligare och en fräsch känsla redan vid appliceringen. Produkten innehåller även Longoza- och Opilia-komplex som motverkar din huds åldrande.

4. Clarins Extra Firming Foundation

Clarins-Extra-Firming-Foundation

Detta är en anti-ageing produkt som rekommenderas för alla kvinnor som letar efter foundation som både slätar ut och ger huden struktur. Pudret har en ton av blomnoter med en grund doft av vanilj och trä. För att använda produkten börjar du med en liten mängd på fingertopparna och som du sedan applicerar över hela ansiktet med lätta drag. Börja i mitten och ut mot sidorna. Ta sedan händerna över ansiktet och pressa handflatorna lätt över huden från mitten ut mot sidorna.

5. Clinique Superbalanced Foundation

Clinique-Superbalanced-Makeup

 

Superbalanced Makeup från Clinique är är helt oljefri och återfuktar din hud och absorberar all överflödig olja. Den ger dig en len och jämn finish som håller hela dagen. Produkten finns i flera olika nyanser för att du ska hitta en för just din hudtyp.

Så hittar du den bästa foundation

Hur du väljer rätt foundations för dig

I många fall kan den likna den gamla hudprodukten brunkräm som var populär redan under 70-talet. Men som vi vet förändras olika modetrender med tiden och att försöka hitta en mörkare färg än sin vanliga hudton är inte det mest trendiga längre. Därför är foundation ett utmärkt val då det är enkelt att hitta en färg som stämmer överens med sin egna hudton.

När du ska testa foundations kan du lägga lite på underkäken och ner mot halsen för att se om färgen passar dig. Om den smälter in med din hudton har du hittat rätt färg.

Välja foundations till olika hudtyper

Om du har en normal hy kan du praktiskt taget välja alla typer av foundations, ett populärt val är bland annat krämfoundation utan olja. Har du en torr hudtyp ska du leta efter en fuktgivande-foundation, till exempel flytande foundations. Om du har en fet hy ska du leta efter produkter utan olja, till exempel en oljefri flytande foundation.

Tips på hur du sminkar dig – Video

Hur har vi testat foundations?

För att bedöma marknadens bästa foundation har vi samlat en testgrupp på 20 personer som fått testa ett flertal foundations under en tvåmånaders period. Vardera deltagare har fått noga instruktioner om att pröva foundations i olika sammanhang för att man ska få en bra uppfattning om hur grundsminket fungerar i olika sammanhang. I slutet av testperioden har vardera deltagare bedömt produkterna efter ett poängsystem vi skapat och därefter har vi samlat resultat för att kunna hitta den bästa foundation.

5/5 (1 Review)