Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kicks.se, Nordicfeel.se & Apohem.se.

  • Moisture Surge
  • Clinique Dagkräm
  • Sensai Cellular
  • Lifting Cream
  • Eucerin Hyaluron
  • Elasticity Cream

En ansiktskräm är len och enkel att applicera på din hud, den ska även ha en krämig konsistens men inte vara för kladdig. Ansiktskrämen ska även i den bästa av världar passa olika hudtyper, bland annat torr och fet hud. Detta kan dock vara svårt att få tag på så i flera fall har tillverkaren antingen valt att fokusera på torra hudtyper eller feta hudtyper. Vi tycker det är härligt med ett så stort utbud och vi är säkra på att det finns ansiktskrämer som passar alla, vi har därför beslutat om att testa oss runt för att hitta de ansiktskrämerna som helt enkelt är bäst i test.

6 Bästa Ansiktskrämerna 2020 Bäst i test

1. Moisture Surge, Clinique Ansiktskräm

2. Sensai Cellular Performance Lifting Cream

3. Eucerin Ansiktskräm Hyaluron-filler + Elasticity

4. Dermalogica Skin Smoothing Cream 2.0

5. Maria Åkerberg Face Lotion More

6. Blue Therapy, 50ml Biotherm Ansiktskräm

 

Marknadens bästa ansiktskräm 2020

 

1. Moisture Surge, Clinique Ansiktskräm

 

ansiktskräm

 

Ansiktskrämen Moisture Surge kommer från det populära kosmetikföretaget Clinique. Denna produkt är utvecklad med deras nya auto-replenishing-teknologi där aloevatten spelar en stor roll för att huden ska skapa sin egna fuktreserv för att kontinuerligt kunna återfukta sig själv. Enligt tester som gjorts har fukten från hyaluronsyran bevarats i huden upp till 72 timmar – även efter du tvättat ditt ansikte.

 

 

2. Sensai Cellular Performance Ansiktskräm

 

bästa ansiktskrämen 2019

 

Detta är en uppstramande anti-ageing creme som har som uppgift att återskapa ditt ansiktes konturer vilket bidrar med en mjukare och slätare hud. Tack vare den innovativa ansiktskrämen motverkar den en slapp hud och ger dig ett ungdomligare utseende och förbättrar fastheten och spänstigheten i ansiktet.

 

 

3. Eucerin Hyaluron-filler + elasticity day cream

 

ansiktskräm bäst i test 2019

 

Elasticity+ Filler Day Cream från Eucerin är en dagkräm utvecklad för den åldrande huden och öka dess elasticitetet. Syftet med krämen är att ge huden dess spänts och fyllighet och reducera alla de finare linjerna som skapats i ansiktet. Ansiktskrämen har även antioxidanter för att öka hudens blodcirkulation och krämen absorberas snabbt och resulterar i en silkeslen hud.

 

 

4. Dermalogica Skin Smoothing Cream 2.0

 

 

Detta är en mjukgörande ansiktskräm som bevarar din huds fuktbalans och dess struktur. Krämen har en lång återfuktande effekt av hudens övre lager tack vare ingredienser som den patenterade teknologin Active HydraMesh Technology. Den skapar även ett skydd mot smuts och passar utmärkt till både normal och torr hud.

 

 

5. Maria Åkerberg Face Lotion More

 

ansiktskräm bäst i test

 

Denna ansiktskräm är en prisbelönt produkt och var med i Organic Beauty Awards årliga bäst i test med motiveringen “Med en förmåga att kombinera hållbarhet i dubbel bemärkelse, är denna en lättarbetad och skön multiprodukt som täcker det mesta. En sann trygghet i din necessär”. Med extrakt från rödklöver och eteriska oljor från företag som Ros, Patchouli och Bergamott återger den huden dess elasticitets och spänst och är utvecklad för kvinnor främst efter 40+.

 

 

6. Blue Therapy, 50ml Biotherm Nattkräm

 

bästa ansiktskrämen 2019

 

Denna nattkräm reducerar dina rynkor och mörka fläckar på huden. Den har även en åtstramande effekt för att få spänst i din hud. Under natten passar huden på att reparera sig själv och det är därför nattkrämen är så effektiv då du kommer vakna upp med ett synligt resultat. Du kommer uppleva din hy som lite mer fastare och återfuktad.

 

 

Vad är en ansiktskräm?

 

Karbamid och glycerol används som fuktgivare

Karbamid eller urea finns naturligt hos alla däggdjur och tro det eller ej men man använder en syntetisk version i kosmetikaindustrin, till exempel i ansiktskrämer. Anledningen till detta är för att karbamid som det används inom kosmetikaindustrin binder ihop fukt och har en exfolierande egenskap. När ämnet blandas ihop med glycerol bildas ämnen med så små molekyler att huden kan absorbera dessa. Fördelen med denna kombination är att önskvärda ämnen som finns i hudkrämen lätt tar sig in i huden.

Varför används hyaluronsyra i ansiktskrämen?

Hyaluronsyra har en motsatt effekt än vad glycerol och karbamid-kombinationen har, i detta fall tar sig inte ämnet in i huden utan lägger sig på huden som ett skyddande lager. Molekylen som bildas i hyaluronsyran är större och tar sig inte in i hudens porer lika lätt. Hyaluronsyran är alltså ett perfekt ämne om man bara vill fukta huden och skydda den mot smuts.

Parfymfria ansiktskrämer

Att kunna erbjuda parfymfria produkter är ett måste i dagens samhälle, det finns flera människor som är allergiska mot en hel del parfymer. Notera att en parfymfri ansiktskräm ej behöver vara doft-fri, däremot brukar parfymfria alternativ ha en lite lättare och mer naturlig doft.

 

Bästa tipsen får torr hud – Video

Hur har vi testat ansiktskrämerna?

När vi utförde detta test har vi haft en grupp på omkring 10 till 15 personer för att kunna testa ansiktskrämerna och avgöra vilken som är den bästa.  Utmaningen i testet har den lite längre tidsperioden än normalt. Vi vet om sedan tidigare att det tar tid att avgöra hur bra en ansiktskräm faktiskt är först efter ett par veckor och till och med månader innan man kan får se resultatet. Detta test har därför gjorts under en tremånadersperiod.

3.6/5 (5 Reviews)