Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Kicks.se & Åhlens.se

  • Wella Profesionalls
  • Color Touch
  • L'Oréal Paris
  • Casting Creme

Bästa hårfärgen 2020

När du går till en salong för att färga håret med hårfärg kan prisspannet variera något enormt, allt från till exempel 1000 kr upp till 4000 kr. Självklart beror det på var du befinner dig i Sverige samt kvalitén på salong men generellt kan man säga att det är dyrt och det är en av anledningarna till att så många vill färga håret hemma.

Innan du köper hårfärg är det viktigt att se till att du inte är allergisk mot någon av produkterna, det har visat sig i tester att det finns en hel del kemikalier som kan påverka alla er med en känslig hud.

Ammoniak, väteperoxid och parafenylendiamin som kan användas i permanenta hårfärgsprodukter kan orsaka kraftiga reaktioner. Så med detta sagt är det bra att du kontrollerar produkterna du köper för att de ska passa just dig och din hud.

 

Snabbt svar: Bästa hårfärgen 2020 – Bäst i test

  1. Wella Profesionalls Color Touch 5/0
  2. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Casting
  3. Garnier Olia nivå 3 7.9 Light Bronze
  4. L’Oréal Paris Perfect Blonde Highlight Slingor
  5. Schwarzkopf PureColor
  6. Wella Color Touch intensivtoning

 

Hårfärg bäst i test

 

Wella Profesionalls Color Touch 5/0

 

hårfärg wella touch

 

Denna hårfärg tonar ditt hår med en intensiv metod. Slutresultatet blir en vacker och unik kombination av både glans och skimrade färger. Light Color Complex består av naturligt vax och fiberproteiner och produkten är helt fri från ammoniak. Vi rekommenderar att du noga läser produktens bruksanvisning innan du börjar med behandlingen för att färga håret.

 

L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Casting

bästa hårfärgen

Denna hårfärg från L’Oréal Paris är en av marknadens absolut bästa och populäraste hårfärger. Du hittar den i flera olika färger för att just du ska få det resultat du alltid önskat dig. Slutresultatet ger ditt hår en intensiv toning som förstärker din naturliga hårfärg. Produkten håller i ungefär 6-8 veckor.

 

Garnier Olia nivå 3 7.9 Light Bronze

Garnier-Olia-nivå-3-7.9-Light-Bronze

Hårfärgen Olia från Garnier är en fyllig och permanent hårfärg som ger dig en härlig glans. Olia är oljebaserad som bleker håret upp till 3 toner och färgar håret intensivt och grått hår täcks 100%. I tester har det visat sig att håret blir 35% mjukare och även mycket smidigare. Hårkvalitén förbättras medans hårbotten får en vårdande behandling.

 

L’Oréal Paris Perfect Blonde Highlight Slingor

L'Oréal-Paris-Perfect-Blonde-Highlight-Slingor

LOréal Paris har en populär serie med hårfärgsprodukter kallad Perfect blonde. Oavsett om du idag har mörkbrutn eller blont hår kan du med perfect Blonde välja tre olika nyanser av blont för att du ska hitta färgen för just dig. Man kan välja mellan Perfect Blonde Highlight kit, Perfect Blonde Maximum eller Perfect Blonde Super Blonde (blekning).

 

 

Schwarzkopf PureColor

 

hårfärg test

 

PureColor från Schwarzkopf är en permanent gelfärg med både dynamiska och långvariga färger. Tack vare ingredienser som Jojoba, Cactus och Aloe Vera kommer ditt hår ha en utmärkt glans och volym. Deras teknologi PureColor Coloration har både en fuktgivande och vårdande formula för att ta vara på ditt hår.

 

 

Wella Color Touch intensivtoning

 

hårfärg bäst i test

 

Color Touch från företaget Wella är en produkt med intensiv toning. Produkten erbjuder en unik kombination av glans och härliga färger tack vare deras Light Color Complex som består av fiber-proteiner och naturligt vax. Hårfärgen är testad och fri från både ammoniak och ger upp till 63% mer glans än ett obehandlat hår.

 

 

Köpguide för när du ska välja hårfärg 2020

 

Hur du väljer rätt hårfärg

Att välja en specifik hårfärg är inte lika enkelt som att endast välja en färg. Det finns givetvis en mängd olika hårfärger, till exempel olika svarta nyanser, röda nyanser, blonda nyanser. Färger med namn som askbrun. En färg som täcker över grått hår så bra som möjligt och så vidare. Det finns en mängd faktorer att tänka på innan du väljer en färg för ditt hår. Överväg din hudtyp och din ålder och försök visualisera vilket typ av utseende just du är ute efter.

Planera din nya stil

Tänk på hur stor färgförändring du vill ha, att gå från blont hår till rött hår över en dag är definitivt ett stort steg. Många människor letar efter lite mindre förändringar för att pigga upp sitt utseende.

Överväg även om en ny frisyr skulle passa till den nya hårfärgen. Om så är fallet är det bättre om du börjar med att gå till frisören eftersom du kommer spara en del pengar på att behöva använda mindre färgämnen för att färga ditt hår.

Ta även hänsyn till hur färgerna kommer ge ditt hår olika typer av effekter, till exempel kommer mörka färger göra håret tjockare och tyngre medans ljusa färgnyanser betonar nyanser och gör håret lättare. Var noga med att tänka på hur färgen kommer påverka din nya frisyr och vad för typ av look du är ute efter.

Om du gör en stor ändring av hårfärgen, till exempel går från blondin till svart kommer du behöva färga om håret ungefär var fjärde till sjätte vecka för att behålla utseendet. Om du däremot bara gör en mindre ändring, till exempel skuggar till din naturliga färg kommer du ej behöva oroa dig för att underhålla håret lika mycket.

Hur man färgar håret hemma – Video

5/5 (1 Review)