Vackerhud

Bästa Aknebehandlingen 2024 – Bäst i test

Det finns flera orsaker till varför man kan drabbas av akne. Den vanligaste orsaken beror på att huden producerar ett överskott av talg, samtidigt som bakterier har letat sig in. En annan vanlig orsak är att talgproduktionen och hormonerna inte är i balans med varandra. Oavsett anledning är ett akneproblem sällan något som är kul och i många fall kan det till och med påverka självkänslan negativt.

För att få bukt med problemet är det vanligt att testa flera olika produkter, oftast på en och samma gång. Problemen förvärras och det blir helt enkelt ingen skillnad, vilket resulterar i att man applicerar ännu mer produkter. Detta kan leda till en onödig stress i huden. Genom att se till att ha rätt produkt från början kan du få hjälp med din akne och få en hud som är friskare, renare och fräschare.

1. Cicamed Medical Science ASD Clear Skin Kit

Cicamed Medical Science ASD Clear Skin Kit

Cicamed Medical Science ASD Clear Skin Kit är ett set med flera olika produkter som är specifikt framtagna för människor som lider av problemhud, t. ex. akne. De aktiva ingredienserna ser till att verka rengörande och behandlar orenheter och finnar snabbt och enkelt. I kitet kommer du att få med en Cicamed ASD Active Cleansing Gel som rengör på djupet och som balanserar ph-balansen i huden.

Du får även en Cicamed ASD Active Moisturizer och en Cicamed ASD 3-in-1, vilket är en trippelverkande behandling som reducerar orenheter och finnar, samtidigt som den hjälper dig att bli av med missfärgningar eller ärr i huden.

2. Clinique Anti-Blemish Solutions 3-Step Skin Care System

Clinique Anti-Blemish Solutions 3-Step Skin Care System

Clinique Anti-Blemish Solutions 3-Step Skin Care System är det perfekta alternativet för dig som vill få bukt med oren hy och problem med akne. Paketet lämpar sig för den som vill ha ett start-kit eller produktset att ha med på resan. Sammanlagt får du med tre olika typer av rengörings- och vårdande produkter som håller under loppet av cirka fyra veckor.

Produkterna ska användas i tre olika steg. Följ därför instruktionerna som du får med i samband med din beställning. Här får du en Anti-Blemish Clarifying Lotion, en Anti-BlemishCleansing Foam och en Anti-Blemish Clearing Moisturizer.

3. Maria Åkerberg Clearing Treatment Kit

Cicamed Medical Science ASD Clear Skin Kit

Clearing Treatment Kit från Maria Åkerberg är en serie med hudvårdsprodukter som kommer i ett redan färdigt kit. På så sätt kan du vara säker på att du får med allt du behöver för en renare hud utan problem med akne. I kitet får du med en peeling som innehåller jojoba och AHA, men du får också med en ansiktsmask och information om hur du ska utföra behandlingen på bästa sätt.

Rengöringsprodukten ser till att din hud får en riktig återfuktnings-boost och lämpar sig perfekt för den med akne eller rosacea.

4. Apoteket Ren Hud Startkit

Apoteket Ren Hud Startkit

Apoteket har många riktigt bra produkter för den som lider av akneproblem och deras Ren Hud Startkit är inget undantag. Det här kitet är utmärkt att använda sig av för den som vill få flera produkter för samma ändamål, men som inte vill behöva leta upp produkterna på egen hand. I kitet medföljer en rengöringsgel, en återfuktande gel och ett ansiktsvatten som tar bort orenheter och överflödig olja.

De här produkterna riktar sig nämligen bäst för den som lider av fet hy. Ansiktsvattnet innehåller dessutom salicylsyra, vilket hjälper huden att exfolieras på ett skonsamt och snällt sätt.

5. Eminence Organics Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating

Eminence Organics Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating System

Med Eminence Organics Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating får du en behandling i tre steg som hjälper dig att motverka oren hy och få bukt med akneproblem. Inte nog med att din hy exfolieras på ett skonsamt sätt och blir mjuk och smidig, så är produkterna även anti-age. Det betyder att de hjälper mot tidiga ålderstecken eller åldersfläckar som kan uppstå på huden.

Dålig spänst i huden och akne är vanligt förekommande i samband med hormonrubbningar, något som kan ske när man åldras. Du börjar behandlingen med en exfoliering och går därefter vidare till en peeling med syror. Avslutningsvis använder du en peptidkräm som lugnar och mjukgör.

6. Mario Badescu Acne Control Kit

Mario Badescu Acne Control Kit

Att lida av hudproblem och akne är aldrig roligt, men med hjälp av Mario Badescu Acne Control Kit kan du få den hjälp som du behöver. Kitet innehåller alla de produkter som du behöver för en bra och daglig hudvård och du får med flera olika typer av produkter, som alla verkar mot finnar och orenheter.

Den kanske mest omtalade tonern vid namn Mario Badescu Acne Facial Cleanser kommer du att hitta i setet, vilket är en djuprengörande toner som är poråtstramande och absorberar överflödig olja.

Hudvårdsrutin vid akne

För att du ska få hjälp att bli av med din akne och minimera risken för att nya problem uppstår gäller det att ha en bra hudvårdsrutin. Använder du dig av smink behöver du vara medveten om att detta kan förvärra problemen, men om du ändå vill bära smink är det viktigt att du ser till att tvätta av detta ordentligt varje kväll. Använd dig av en ansiktstvätt som är mild och som innehåller Niacinamid, antioxidanter, Azelainsyra och/eller BHA . Alla dessa ingredienser är också något som du bör ha utkik efter i dina hudvårdsprodukter.

Ett vanligt misstag är att använda en hård peeling för att försöka skrubba bort aknen, men detta kan förvärra problemen. Se istället till att du väljer en produkt med en syra som verkar exfolierande och arbetar långt ner i huden. På så sätt minimerar du risken för att stimulera inflammationen som har uppstått i huden.

Frågor och svar om akne

Här nedan har vi besvarat två vanliga frågor om akne och akneproblem. Genom att veta hur du ska behandla ditt ansikte blir det lättare att få ett bra resultat.

Vad är akne?

Som tidigare nämnts finns det flera orsaker till varför man kan drabbas av akne. Det kan t. ex. handla om hormonförändringar, stressiga perioder i livet, en ökad talgproduktion och bakterier som har slagit sig samman. Akne är således resultatet av en igentäppt por som har blivit infekterad eller fått bakterier i sig.

Hur behandlar jag ansiktet mot akne?

Det mest effektiva sätt att behandla ditt ansikte mot akne är att använda dig av bra och högkvalitativa produkter som är specifikt framtagna för detta ändamål. Här är det viktigt att du inte avslutar behandlingen för tidigt, även om dina problem försämras.

Det är inte ovanligt att uppleva en försämring i huden när en ny behandling har påbörjats. Detta beror på en avgiftning som sker, men ofta brukar det gå tillbaka och resultatet blir som önskat.

4/5 (13 Reviews)

Vackerhud