Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se & Doktor.se & Åhlens.se

Om du upplever akne idag och söker hjälp mot besvären rekommenderar vi i första hand att du tar kontakt med en läkare innan du börjar med olika självbehandlingar. Det kan vara lite pinsamt att ta kontakt med läkaren så vi rekommenderar varmt att kontakta läkaren online genom appen Doktor. Då slipper du gå till vårdcentralen och köa. Läkaren eller doktorn kommer sedan undersöka din hud och ställa ett par frågor för att säkerställa diagnosen. Om läkaren är osäker kan du få en remiss till en hudläkare.

 

Akne (acne) och finnar är ett vanligt och återkommande problem för många människor. Både i puberteten men även i vuxen ålder kan utslag ske som skapar inflammation i talgkörteln. Akne klassas som en hudsjukdom och är den absolut vanligaste hudsjukdomen. Något man alltid ska ta till sig är att all acne går att behandla men tyvärr behandlas inte akne på rätt sätt. Det vanligaste är att ungdomar får akne på grund av att kroppen ökar produktionen av hormoner vilket resulterar i att talgproduktionen också påverkas.

När kroppen producerar för mycket talg kommer de täppa till porerna vilket resulterar i att poren blir inflammerad. I detta test har vi haft som mål att hitta den bästa hudvårdsserien för acne så det ända du behöver göra är att välja en hudvårdsserie som passar din hudtyp bland våra bäst i test alternativ.

 

4 Bästa Behandlingarna mot Akne 2020 Bäst i test

1. Clinique Anti-Blemish Solutions

2. Beauty Starter Set Clearing Maria Åkerberg

3. Murad Blemish Control Kit

4. Apoteket Ren Hud Startkit 1-2-3

 

 

Bästa Behandlignen mot Akne 2020 Bäst i test

 

1. Clinique Anti-Blemish Solutions

 

hudvårdsserie-mot-acne

 

Den här hudvårdsserien från Clinique är en riktigt bra kombination för att rengöra din hud och motverka utslagen i ansiktet. Den innehåller tre produkter för rengöring, exfoliering och sist men inte minst återfuktning. Börja med att rengöra huden med Anti-Blemish Solutions Cleansing Foam. Sedan exfolierar du huden med Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion. I slutet av behandlingen återfuktar du huden med Anti-Blemish Solutions Clearing Moisturizer.

 

2. Beauty Starter Set Clearing Maria Åkerberg

 

Produkter-mot-acne

 

Det här start-kitet från Maria Åkerberg är utvecklat för att ta hand om både normal och fet hud och innehåller alla produkter för att kunna rengöra sin hud optimalt. Den första produkten i serien är Foaming Wash Clearing som är en löddrande rengöringsgel. Sedan har du Lemon Freshner som är ett renande ansiktsvatten. Sedan har vi en fuktbevarande lotion. Ytterligare en produkt är ansiktspeelingen och även ansiktsmasken.

 

3. Murad Blemish Control Kit

 

akne

 

Den här hudvårdsserien innehåller produkter för att effektivt behandla och förebygga akne och dess utbrott i huden. Den penetrerar även på djupet för att göra huden ren. Hudvårdsserien är skapad för en hudtyp som är fet och oren hud. Produkterna innehåller även salicylsyra som rengör huden och reducerar den rodnade huden som uppstår vid akne-utbrott.

 

4. Apoteket Ren Hud Startkit 1-2-3

 

behandling mot akne

 

Den här hudvårdsserien från Apoteket som kallas för Ren Hud innehåller de mest väsentliga produkterna för att ha en ren hud, en djupgående ansiktstvätt som rengör en fet och oren hud och därmed reducerar akne-utbrott. Ansiktstvätten rengör porerna på djupet och innehåller salicylsyra som hjälper till att lösa upp pormaskar och tar bort och avlägsnar döda hudceller. Används ansiktsrengöringen både morgon och kväll istället för tvål.

 

Allt om acne

 

Vad är akne?

Akne är en hudsjukdom som påverkar nästan 85% av alla människor någon gång i livet. Enkelt förklarat är acne inflammerade talgkörtlar i huden och de kan antingen förekomma som finnas eller utslag. Många förknippar acne med att man ej tar hand om sin hud ordentlig och helt enkelt är smutsig, men i många fall stämmer inte detta utan det handlar endast om att kroppen har en för hög talgproduktion som täpper igen porerna. När porerna blir täppta är det väldigt enkelt att de blir inflammerade vilket är grunden till akne.

 

Hur tar jag bort min acne?

Börja med att undvika hudvårdsprodukter som innehåller alkohol. När du använder produkter som innehåller alkohol kommer du torka ut din hud och detta resulterar i att kroppen producerar ännu mer talg för att kompensera den torra huden. Talgen fungerar nämligen som ett skyddande lager. När du går och lägger dig ska du ta bort din makeup så att huden och ansiktet kan få andas under natten.

 

När man har akne kan det vara lätt att ta till drastiska knep för att få bort aknen. En personlig erfarenhet var att jag tvättade ansiktet alldeles för ofta då jag trodde att det handlade om att min hud var smutsig. Problemet om du tvättar dig för ofta är att huden torkas ut vilket får en negativ effekt. Det räcker med att tvätta ansiktet två gånger om dagen med en skonsam rengöringsprodukt som är anpassad för just akne. Här ovanför hittar du givetvis de bästa produkterna mot just akne som vi testat.

0/5 (0 Reviews)