Vackerhud

10 Bästa Hårtoningarna 2024 – Bäst i test

Det här med att tona sitt hår själv eller med hjälp av en väninna är i dag väldigt vanligt, det behövs inget besök hos frisören för det, om du själv inte föredrar det. Marknaden har även många olika produkter och färger att välja mellan.

Borta är de färgmedel som förut inte var miljövänliga och luktade väldigt starkt. Vissa produkter sitter i länge och de passar bra för alla som hittat en färg de trivs med, bara vill tona utväxten och de irriterande gråa hårstrån som envisas att komma fram vid en viss ålder.

Om du aldrig tonat ditt hår innan är det viktigt att du läser ordentligt på förpackningen vad de innehåller och hur du ska gå tillväga. När du ska välja färg är det bra att titta på den förpackningen som har en utgångsfärg som liknar din. Bredvid den finns alltid en ljusare eller mörkare nyans som visar hur ditt hår kan komma att se ut om du väljer den produkten.

1. Wella Professionals Color Touch Pure Naturals

Wella Professionals Caolor Touch Pure Naturals

Om du är ute efter en toningsfärg som är intensiv och ger ett effektivt glansigt hår med skimrande färg passar kanske denna produkt dig. Färgen består endast av naturligt fiberproteiner och ingen ammoniak.

En tub Color Touch innehåller en applikationsflaska på 40 milliliter, en efterbehandling på tio milliliter och ett par handskar. Wella är lätt att använda, ger ett perfekt resultat även om du tonar hemma och den ger omkring 60 procent glansigare hår än obehandlat.

2. Schwarzkopf Poly Color Toning Shampoo

Schwarzkopf Poly Color Toning Shampoo

Den här toningsfärgen använder du som ett vanligt schampo, den är mycket smidig att använda och håller sin färg i omkring tjugo tvättar. Toningsmedlet innehåller pro-vitamin B5 för en perfekt hårvård och färgkrämen är helt utan ammoniak. Förpackningen innehåller även bruksanvisning, ett par handskar, färgkräm och hårbalsam.

3. Goldwell Colorance pH 6,8 pH 6,8 Intensivtoning

Goldwell Colorance pH 6,8 pH 6.8 Intensivtoning

Brukar du gå till frisören för att färga eller tona ditt hår, men vill emellan besöken bara fräscha till hårfärgen, passar Godwell Colorance Intensivtoning perfekt. Produkten innehåller inralipid som återuppbygger hårets struktur och håller det snyggt i flera veckor.

Godwell består av ett skum som verkar snabbt och tränger direkt in i håret, det tar bara fem minuter innan det färgen verkar och produkten finns i drygt 20 olika nyanser.

4. Schwarzkopf Tone Supreme

Schwarzkopf Tone Supreme

Börjar ditt hår bli grått passar nog Schwarzkopf Tone Supreme dig och ditt hår. Färgkrämen är mild, innehåller ingen ammoniak och tar endast 15–20 minuter att färga grått hår. För att nå det absolut bästa resultatet bör du färga håret gradvis.

Förutom färgen medföljer balsam innehållande mineral-collagen complex som stärker håret och du kan lättare kamma ut det.

5. L’Oréal Paris Gjutning Crème Gloss

L'Oréal Paris Casting Crème Gloss

Är det de första gråa hårstråna du vill tona över, eller vill du bara ge din naturliga färg en ny glans, passar L’Oréal Paris Gjutning Crème Gloss bra.

Färgen är lätt att använda hemma och innehåller ingen ammoniak.

6. Revlon Young Color Excel toningsfärg

Revlon Young Color Excel Toningsfärg

Denna produkt liksom de flesta som finns att köpa i dag innehåller ingen ammoniak och Revlon har många olika färger att välja mellan, oavsett du vill snygga till din naturliga färg, prova en ljusare- eller en mörkare nyans.

En förpackning räcker till två behandlingar, om du inte har väldigt långt och tjockt hår. Färgen innehåller en mild formula som både skyddar och ger ditt hår näring. Revlon har cirka 50 olika nyanser att välja mellan.

7. Davroe Blonde Toning Shampoo

Davroe Blonde Toning Shampoo

Om du har mässingtoner som går i blont eller grått i ditt hår kan Davroes produkter passa dig. Toningsfärgen består av ett milt schampo som innehåller viol, som både renar och avlägsnar dessa färgtoner. Schampot förstärker också håret så det blir extra glansigt.

8. Schwarzkopf Brillance Hårtoning

Schwarzkopf Brillance

Produkten är en kräm gör att färgen sitter i extra länge och fortfarande efter nästan en månad, glänser håret fortfarande. Schwarzkopf Brillance har många olika färger att välja mellan, antingen du vill ha blont, rött, brunt eller svart hårt.

Är du bara ute efter att förstärka din egen färg passar Schwarzkopf Brillance utmärkt.

9. Goldwell Soft Color Colorance

Goldwell Soft Color Colorance

Vill du prova en toning i skumvariant som du enkelt kan använda hemma passar Goldwell Soft Color Colorance perfekt. Du gnuggar enbart in skummet i håret som när du schamponerar det, håret får både mer glans och lyster.

Det tar cirka fem minuter innan färgskalan uppnått hela 80 procent av den färg du valt. Var noga med att använda handskar när du applicerar in skummet och glöm inte skölja ut håret ordentligt.

10. Wella Professionals Color Fresh

Wella Professionals Color Fresh

Har du skadat och färglöst hår men endast vill göra en färgbehandling som inte ligger kvar länge är Wella Professionals Color Fresh perfekt. Du får en lätt toning som även vårdar ditt hår och täcker gråa hårs utväxt till omkring 30 procent.

Färgen innehåller en formula fri från ammoniak som är skonsam för håret. Produkten finns i flera nyanser och den är helt alkoholfri.

Vad är hårtoning?

När du tonar håret är det inte jämförbart med en färgning som sitter i länge och som i stort sett bara försvinner när håret växer ut. Är det en färgning du vill göra är det bäst att rådfråga och låta din frisör ta hand om det.

Hårtoning försvinner när håret växer ut. slits och gråa hårstrån börjar synas. Tona håret är smidigt att göra hemma, priserna varierar en del, men alla produkter är prisvänliga. Det finns mängder med färger, vissa passar bättre för ungdomar som bara vill prova på att en annorlunda färg, kanske under en fest. Det kan bland annat vara lila, rosa eller blå färg för att göra det lite roligare och även ha passande kläder till. De medel som finns i dag är nästan alla miljövänliga, därför kan du tona håret och förnya dig ofta. För de som hittat sin färg och produkt är det bara att köpa en nya likadan färg och tona om när det är dags.

Hur applicerar jag toningen i håret för bästa resultat?

De olika produkterna har en beskrivning i förpackningen där det står hur du bör applicera det i håret. På vissa förpackningar står det att håret ska vara handdukstorrt medan i andra produkter står det att torrt hår passar bäst, så valet är ditt. I alla förpackningar finns ett par handskar som du ska använde eftersom det är svårt att få bort färgen på händerna. De ska du ha på dig när du applicerar in färgen i håret.

Du läser beskrivningen noggrant och följer den, färgen ska ofta blandas i en applikator som finns med. När det är gjort börjar du med att trycka ut lite färg och börja vid utväxten eller där håret tappat sin färg. Det brukar vara uppe på huvudet där håret delar sig och vid tinningarna där de gråa håren envisas att sätta sig. Du tar kräm lite i taget och gnider in ordentligt, sedan tar du det som finns kvar i flaskan, lägger i hela håret och gnuggar igenom det, precis som när du schamponerar det. Ha en gammal handduk runt axlarna och låt färgen sitta kvar så länge som det står på bruksanvisningen.

Övriga tips för bästa resultatet med toningen

När tiden är ute, gnuggar du återigen in färgen för att sedan duscha bort all överflödig färg. I förpackningen brukar det nästan alltid finnas en förpackning med balsam som du ska använda efter att du sköljt bort färgen, låt balsammet sitta i några minuter och skölj igen. Nu har ditt hår fått ny färg med härlig glans. I vissa av de nya produkterna finns även schampo med som gör håret ännu mer glansigt. Lycka till med din hårtoning!

Ett litet tips: Om du står framför spegeln vid handfatet, ha gärna en stor, gammal
badhandduk som täcker handfatet eftersom färgen som gärna skvätter kan var svår att
få bort. Ha även en gammal t-shirt på dig för det är lätt att få färg på kläderna. Tvätta
helst av handfat och gör rent duschen direkt efter att du tonat håret, då är det lättast att
se fläckarna och även få bort dem. Använd vanligt rengöringsmedel till badrum, det
fungerar bra.

3.4/5 (9 Reviews)

Vackerhud