Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kicks.se, Nordicfeel.se, Lyko.se & Beautyplanet.se

 

En hårtoning kan vara i många fall ganska slitsam för håret och dess hårfibrer. En mer skonsam metod för håret är att tona håret med hårtoning-produkter. Detta är även ett utmärkt alternativ om du vill testa en ny hårfärg men är osäker på om den kommer passa dig. Om du inte är nöjd med hårtoningen / hårfärgen behöver du ej vara orolig då den kommer sköljas ur successivt vid varje hårtvätt. Ofta använder man dessa produkter för att piffa upp sin nuvarande styling, med hjälp av toning kan du göra din naturliga hårfärg lite extra värme.

Vi rekommenderar att du väntar ungefär mellan 4–6 veckor innan du testar att tona ditt hår igen, det är viktigt att låta håret vila för att inte skada dess fibrer. Var även noga med att följa instruktionerna för respektive produkt. Vi har i detta test sammanställt de bästa produkterna för hårtoning för att du ska hitta en ny favorit. I detta test har vi endast fokuserat på hur kvalitén är men var noga med att hitta en färg som passar just dig och ditt hår.

 

5 Bästa hårtoningarna 2020 Bäst i test

1. Maria Nila Colour Refresh Hårtoning

2. Björn Axén Root Concealer Hårtoning

3. Wella Color Fresh Hårtoning

4. Grazette of Sweden Colour Concept

5. Lernberger Stafsing Root Camouflage

Bästa Hårtoningen 2020 Bäst i test

 

Maria Nila Colour Refresh

 

bästa hårtoningen

 

Colour Refresh från Maria Nila är en hårinpackning med vårdande egenskaper. Produkten innehåller färgpigment som succesivt tvättas ut ur håret och håller samtidigt håret fräscht. Colour Refresh finns i 13 olika nyanser och det exakta färg resultatet skiljer sig beroende på ens befintliga hårfärg och hårkvalité. Generellt är de ljusare nyanserna bäst lämpade för ljusa hår medans mörka toningar fungerar både på ljushåriga och mörkhåriga.

 

Björn Axén Root Concealer

 

Hårtoning

 

Björn Axén Root Concealer är en perfekt produkt för att dölja både utväxter och gråa hårstrån. Det är en parfymfri concealer som temporärt täcker de gråa håret. Skaka flaskan innan du applicerar produkten och tack vare den unika applikatorn kan du enkelt undvika att få produkten på huden och kläder.

 

Wella Color Fresh

 

hårtoning bäst i test

 

Med Color Fresh från Wella får du en vacker toning med en enkel applicering. Förstärk färgen du har idag och förläng samtidigt färgens livslängd med både ett djup och lyster. Applicera produkten noggrant över hela håret. Enklast är om du schamponerar håret med Color Fresh i duschen då produkten fungerar som ett tonings schampo.

 

 

Grazette of Sweden Colour Concept

toning för håret

 

Colour Concept från Grazette of Sweden är en färginpackning med tonande egenskaper. Detta ger ditt hår både en härlig färg och glans och passar utmärkt både till grå- och blonda hårtyper. För att applicera produkten masserar du in inpackningen i ett vått hår med handskar. Låt det verka i allt från 5 till 30 minuter beroende på hur intensivt resultat du vill uppnå.

 

Lernberger Stafsing Root Camouflage

 

Denna hårpodukt kommer kamouflera ditt gråa hår och hårutväxten som sker mellan färgningarna. Detta är en utmärkt produkt för ett snabbt resultat då dess micropigment smälter väl in i din nuvarande hårfärg och döljer det gråa håret.

 

Så tonar du håret hemma med hårtoning

Läs igenom bruksanvisningen

Innan du testar att tona ditt hår ska du läsa igenom bruksanvisningen noggrant, proceduren skiljer sig från märke till märke och om du köpt en ny hårtoningsprodukt kan den skilja sig rejält från din gamla produkt.

Skydda huden och håret vid användning av hårtoningsprodukten

Vi rekommenderar att du använder ett par skyddshandskar för att skydda dina händer samt applicerar en skyddande kräm på dina öron samt runt hårfästet för att inte hårtoningen ska fastna på huden.

Dela in håret i sektioner

När du applicerar produkten hemma kan det vara ganska svårt att göra det ensam, men även om du har en kompis kan det vara klurigt så länge din kompis inte har en professionell bakgrund som frisör. Vi rekommenderar att ni börjar med att dela upp håret i de sektioner ni vill tona från början så att ni har koll under hela proceduren på vad som ska göras och inte göras.

Hur har vi testat hårtoning?

Testgruppen bestod av 17 personer och gruppen fick pröva olika toningar från olika märken. Färgen fick de välja beroende på vilket resultat just de ville ha. Sedan bedömdes varje produkt beroende på olika egenskaper som hur bra slutresultatet blev och hur priset kontra resultat var.

5/5 (1 Review)