Vackerhud

Bästa Mascaran 2024 – Bäst i test

Mascara är den sminkprodukt som är allra vanligast att ha i sminkväskan. Genom att applicera mascara kan man förändra ögats blick till att bli piggare. Även ögats form kan påverkas av mascaran och man kan uppleva att ögat blir större.

Mascara kan användas både till vardags och till fest. Man kan använda den för att ge ögonen en naturligt pigg look eller en mer dramatisk look till fest. Det finns både vattenlöslig mascara och sådan mascara som är vattenfast och kan användas vid bad eller stå emot tårar.

Mascara finns även i flera olika nyanser och färger, allt från klassisk svart och brun till mer färgglada alternativ som blå och röd.

13 Bästa Mascaror – Bäst i test

1. Clinique Lash Power Mascara

Clinique Lash Power Mascara

Denna mascara är svart till färgen och har en formula som bidrar med längd till ögonfransarna. Mascarans borste fångar effektivt upp alla fransar, även de kortaste, och förlänger dem samtidigt som de separeras från varandra.

Formulan är framtaget för att vara enkel att applicera och tvätta bort. I ljummet vatten avlägsnar man smidigt mascaran från fransarna. Trots att den kan tvättas av med enbart vatten kan den stå emot en hög nivå av fuktighet och även enstaka tårar.

2. Lancôme Hypnose Hypnôse Drama Mascara

Lancôme Hypnose Hypnôse Drama Mascara

Vid framtagandet av denna mascara har ingenting lämnats åt slumpen. Utformningen av mascarans borste har tagits fram genom forskning för att ge bästa möjliga effekt vid applicering. Formulan ger fransarna maximal volym ända från roten och hela vägen ut.

Mascaran är lätt att applicera och fäster direkt tack vare att den är berikad med vax. Produkten ger volym även till glesa fransrader och får dem att se fylliga ut.

3. L’Oréal Paris Telescopic Mascara

L'Oréal Paris Telescopic Mascara

Genom att omsluta varje enskild ögonfrans tillförs längd till fransarna samtidigt som de blir mer framträdande med mascarans färg. Borsten som mascaran appliceras med är flexibel för att göra det enklare att komma åt alla fransar och fördela mascaran jämt över dem.

Formulan ger inte bara längd och färg till fransarna utan bidrar även med näring genom den B-vitamin som ingår bland ingredienserna. Resultatet blir långa och separerade fransar och resultatet består hela dagen.

4. Xlash Mascara

Xlash Mascara

Mascaran från Xlash är anpassad för att användas ihop med fransnäringen från samma märke för att ge längre, starkare och fylligare fransrader. Formulan och mascaraborsten är framtagna för att behandla varje enskild frans för bästa möjliga effekt. Detta görs bland annat med hjälp av den höga pigmenteringen i formulan som får fransarna att bli kolsvarta för ett intensivare intryck.

Mascaran kan appliceras i flera lager för en ännu effektfullare look. Formulan är vattentålig och står emot fukt men även direkt väta som regn och tårar. Trots detta är den enkel att avlägsna med endast ljummet vatten. Bland ingredienserna finns även oljor som vårdar och ger näring till fransarna.

5. Maybelline Volum’ Express Lash Sensational Mascara

Maybelline Volum' Express Lash Sensational Mascara

Ögonen får ett sensationellt uttryck vid användning av denna mascara. Formulan omsluter varje enskild ögonfrans och tillför både längd och färg för att framhäva dem. Borsten separerar effektivt fransarna från varandra och fransraden får ett solfjäder-liknande resultat där varje ögonfrans kommer fram.

Mascarans borste är något böjd för att enkelt komma åt även de allra minsta fransarna i ögats yttre och inre vrå. Borsten har en något större borste på ena sidan och en mindre och tunnare på den andra sidan.

6. Max Factor Masterpiece Mascara

Max Factor Masterpiece Mascara

Ingen ögonfrans lämnas utanför när mascaran Masterpiece från Max Factor appliceras på fransraderna. Formulan tillför maximal volym på varenda ögonfrans, långa som korta, nedre som övre. Ögat ramas in och blicken blir intensivare.

Borsten till mascaran är något smalare längst ut för att enkelt komma åt de små och svåråtkomliga fransarna samt kunna applicera produkten ända från roten på fransen. Mascaran finns i både svart och brun.

7. Fiberwig Paint-On False Lashes

Fiberwig Paint-On False Lashes

Denna mascara ger en längd till fransarna som får det att se ut som en riktig ögonfransförlängning. Mascarans formula är framtagen för att hålla hela dagen utan att kladda eller börja smula. Formulan innehåller dessutom flera vårdande ingredienser som ger näring till fransarna.

Utöver det står mascaran emot tårar och svett på ett effektivt sätt. Borsten är framtagen för att förenkla applicering och fördela mascaran jämt över fransarna. Använd varmt vatten för att enkelt avlägsna mascaran från fransarna.

8. Sensai Mascara 38°C Volumising

Sensai Mascara 38°C Volumising

Sensai Mascara står emot väta, både från regn och tårar, men avlägsnas enkelt med hjälp av vatten med en temperatur på 38 grader eller mer. Därav mascarans namn. Borsten att applicera med är böjd och tillsammans med den unika formulan får fransarna en maximal volym med extra pigment.

Mascaraborsten kan användas på två olika sätt, antingen genom att använda borstens inre kurva vid applicering för en naturlig look och där den yttre kurvan används för att separera fransarna. Alternativt kan man använda den inre kurvan och applicera mascaran i flera lager utan att separera fransarna mellan. På så sätt blir fransarna tjockare och ger en intensivare och fylligare look.

9. Clarins Supra Volume Mascara

Clarins Supra Volume Mascara

Supra Volume Mascara ger en volymeffekt på två olika sätt till fransarna. Dels via applicering där formulan förstärker fransarna omedelbart och dels genom att formulan tillför näring till fransarna som stimulerar fransarnas förnyelse och får dem att växa.

Mascarans borste är fyllig med mjuka strån för enklare applicering. Formulan innehåller vax som är vegetabiliska och gör att resultatet blir mer hållbart.

10. Clinique High Impact Mascara

Clinique High Impact Mascara

Varje frans, kort som lång, omsluts och bearbetas med hjälp av denna formula och mascaraborste. Fransarna blir synbart längre och får en djup och intensiv nyans. Applicera enklast genom att dra borsten från fransens rot och dra uppåt samtidigt som borsten vickas åt sidorna i ett sick-sack-mönster. Om en intensivare look önskas kan man applicera mascaran i flera lager. Låt varje lager torka innan ett nytt appliceras.

11. Clarins Wonder Perfect Mascara 4D

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D

Den här mascaran ger en 4D-effekt till ögonfransarna genom att göra dem både fylligare och längre samtidigt som de får en snygg böj och blir mer definierade med intensivt pigment.

Formulan bidrar även med näring till fransarna och stärker dem på längre sikt vid regelbunden applicering.

12. Dior Diorshow Blackout Mascara

Dior Diorshow Blackout Mascara

Den tjocka och fylliga mascaraborsten ger fransarna extra volym och får dem att se ut som lösögonfransar.

Den djupa svärtan i formulan kommer från bland annat kolpuder och gör fransarna intensivt svarta vid applicering. Mascaran är lätt att applicera och klumpar inte i fransarna.

13. By Terry Mascara

By Terry Mascara

Detta är inte bara en mascara utan även ett ögonfransserum som får ögonfransarna att växa och bli starkare på sikt genom att tillföra näring. Formulan bidrar även till omedelbart effekt där fransarna ser tjockare och längre ut med en intensivare färg.

Mascaran är enkel att applicera och resultatet håller hela dagen utan att börja smula.

Vad är mascara?

Mascara är en sminkprodukt som används för att förstärka ögonfransarnas synlighet. Produkten kan appliceras både på de övre och de undre fransarna för att göra dem mer synliga. Både män och kvinnor kan använda mascara. Mascara finns i flera olika utföranden där både mascarans formula varierar men även utseendet på mascarans borste samt mascarans färg.

Formulan och borsten är designade och framtagna för att få fram olika effekter. Till exempel kan de göra fransarna längre, fylligare eller fokusera på att separera fransarna. De vanligaste färgerna är olika nyanser av svart eller brun men till fest kan det vara roligt med en färggrann mascara för att få en annan effekt.

När ska jag använda mascara?

Mascara kan användas varje dag, till vardags och till festligare tillställningar. Vid en vardagssminkning kan man applicera mascara i färre lager och eventuellt bara applicera på de övre fransarna för att göra intrycket mjukare.

Läs mer: Bästa Primer

Till kvällen och vid fest kanske en mer intensiv look önskas och då kan man applicera mascara i flera omgångar för att förstärka effekten. Ibland kan det behövas olika mascaror för olika tillfällen för att verkligen få fram önskad effekt och look.

4.5/5 (2 Reviews)

Vackerhud