Vackerhud

9 Bästa Hårborstarna 2024 – Bäst i test

Alla människor bör ha en eller flera hårborstar hemma. Har du långt hår är det ännu viktigare att sköta håret och hålla det fritt från tovor och döda hår. Med en hårborste kan du även åstadkomma olika frisyrer genom att borsta och föna på ett visst sätt, tupera eller borsta igenom lockarna efter stylingen. Här får du tips på några riktigt bra hårborstar.

Det finns en mängd olika hårborstar som frisörerna använder sig av. Men bara för att de finns på frisersalongen betyder det inte att du inte kan köpa dem själv och ha hemma. Olika borstar används för olika ändamål, till exempel för att reda ut vått hår, för att forma håret med en fön och så vidare. Det finns även hårborstar som är behagligare att använda om du är riktigt håröm, precis som det finns hårborstar för dig som har kort hår. Läs mer här vad som finns!

1. ghd Paddle Brush

ghd Paddle Brush

Ghd är ett välkänt varumärke som tillverkar en rad olika tillbehör för hårvård, bland annat riktigt bra plattänger. Deras hårborste Paddle Brush är en så kallad paddelborste som passar särskilt bra till mellanlångt eller långt hår, eftersom formen gör det enklare att reda ut håret, både vått som torrt.

Borsten hjälper även till att hålla håret slätt och glansigt. Den har ett behagligt handtag som gör den lätt att använda, även när du måste ta i lite.

2. Tangle Teezer The Wet Detangler Large

Tangle Teezer The Wet Detangler Large

När du reder ut håret kanske du är rädd att det tar skada. Vissa borstar sliter mer än de ska, men med Tangle Teezer The Wet Detangler Large kan du borsta i både vått och torrt hår utan att du behöver få ont eller sliter av halva håret. Den är speciellt framtagen för att vara skonsam när du borstar så du som är håröm har en riktigt bra produkt här.

Ett stort plus till det ergonomiska handtaget. Borstens tänder har olika längd, en speciellt framtagen teknologi som inte sliter lika mycket på håret vid borstning. Använd borsten efter tvätt, före tvätt eller till och med i duschen.

3. ghd Ceramic Vented Radial Brush

ghd Ceramic Vented Radial Brush

En annan hårborste från ghd är Ceramic Vented Radial Brush, en rund hårborste som lämpar sig när du vill göra lockar med en fön. Med denna hårborste får du både volym och rörelse i håret och den passar i både längre och kortare hår, såtillvida att du har en längd att göra något med det vill säga. Borsten finns att köpa i fyra storlekar, beroende på hur stora eller små lockar du vill göra.

4. HH simonsen Wonder Brush Sorbet

HH simonsen Wonder Brush Sorbet

En snygg och skön hårborste med piggar på varje borst, avsedda för att stimulera och massera hårbotten. Piggarna i hårborsten förhindrar dina hårtoppar från att klyva sig och att gå av. Den är också bra för hårömma personer som får ont vid minsta rörelse.

Den här borsten är bra för dig med tunt hår eftersom de små piggarna stimulerar hårbottens och hjässans blodcirkulation, vilket bidrar till mer hårväxt. Välj mellan olika uppfriskande färger på borsten.

5. Wetbrush Original Detangler

Wetbrush Original Detangler

Det här är en hårborste framtagen för dig som ofta får tovor och knutar i håret och bävar inför varje borstning dels av smärta, dels för att du är rädd att förlora testar av ditt fina hår. Borsten med det ergonomiska handtaget gör den enkel att använda och de små piggarna stimulerar din hårbotten och reder försiktigt ut allt trassel.

Du kan använda Wetbrush Original Detangler både på ditt vanliga hår, på peruker, hårförlängningar och löshår. Använd på torrt eller vått hår, vilket du vill.

6. Schwarzkopf Professional Vent Brush

Schwarzkopf Professional Vent Brush

En hårborste som passar medellångt hår eller kort hår. Den mindre borsten med färre piggar formar och borstar igenom ditt inte alltför långa hår och hjälper till vid styling. Den är enkel att rengöra.

Hårborsten har ett ergonomiskt handtag som vilar skönt i handen när du använder den. Ett plus i kanten till det snygga mönstret i mitten av borsten.

7. Mason Pearson Popular Bristle & Nylon

Mason Pearson Popular Bristle & Nylon

Den här snygga, stora och rediga nylonborsten är en riktigt smidig och enkel utredningsborste som säjer adjö till tovor och trassel på nolltid. Borsten tillför håret mer styrka, smidighet och lyster och de många piggarna hjälper till att massera din hårbotten under användning.

Du kan köpa hårborsten i två olika längder och storlekar och på så sätt anpassa den efter ditt eget hår. Handtaget är gjort av behaglig och slitstark cellulosaplast. En annan fördel när du köper borsten är att det även ingår en liten rengöringsborste på köpet.

8. Björn Axén Wet Hair Brush Detangling & Blowout Hårborste

Björn Axén Wet Hair Brush Detangling & Blowout Hårborste

Allas vår egen Björn Axén har tagit fram en riktigt duktig hårborste som både reder ut trassel och som fungerar när du vill styla håret och tillföra volym. Borstens design är riktigt tuff, i form av ett grafiskt mönster i en rektangulär form. Öppningarna i borsten är till för att underlätta föningen och ger ett snyggare hår helt enkelt.

Handtaget är behagligt att hålla i handen, även under långa stylingsessioner, kanske inför en visning eller en fest när du vill att håret ska vara perfekt. Borsthuvudet är flexibelt och följsamt, det rättar sig helt efter ditt hår och huvudform. Med borsten följer även ett smart och snyggt etui som gör att du kan ta hårborsten med dig överallt.

9. ghd Oval Dressing Brush

ghd Oval Dressing Brush

En oval, snygg nylonborste som ger håret glans och gör det lätt att reda ut, både när håret är vått och torrt. Borsten är antistatisk och gör att du slipper elektriskt hår. Den känns bekväm att hålla i handen tack vare det ergonomiska handtaget med en snygg och matt finish.

Ghd:s borstar brukar alltid vara populära till alla hårtyper och den här är inget undantag. Borsten fungerar fint till alla hårlängder.

Att tänka på inför köp av hårborstar

Det kan tyckas en enkel match att köpa en hårborste men köper du fel beroende på hur ditt hår är och hur långt det är, så kan du bli riktigt missnöjd om du inte tänker igenom beslutet. Ett långt hår kräver mer skötsel och blir lättare tovigt och slitet och fel hårborste kan skynda på problemen ännu mer. Köp en borste som är till för din hårtyp och hårlängd.

Läs mer: Bästa Hårfönen

En del personer är hårömma och får ont i håret och huvudet så fort något drar en borste igenom hårstråna. Välj därför en borste med borst som inte sliter lika mycket och som reder ut håret. En paddelborste är perfekt om du har mycket och långt hår och inte vill få ont när du borstar.

Vissa nylonborstar eller borst med med svinhår kan också kännas bättre, medan andra föredrar stora piggar som är till för att stimulera hårbotten. Dessa är framför allt bra när du vill boosta blodcirkulationen i huvudet och stimulera hårväxten. Tänk också på att ju längre borst hårborsten har desto tjockare hår bör du ha.

Sedan kommer vi till det här med styling. Ett långt hår vill ofta stylas mer och då är rundborstar det ultimata verktyget. Med en fön och en rundborste kommer du långt. De mindre rundborstarna passar till små lockar eller vågor medan en större rundborste ger mer volym och rörelse.

Ett annat tips när du ska köpa hårborste är att ha en minivariant av den du redan har hemma, i alla fall om du har längre hår. En minihårborste är bra för dig på språng, när du ska gå ut och inte vill ta med dig den större varianten du har i badrummet. Den går ner i väskan, i fickan eller i en necessär.

En hårborste behöver rengöras med jämna mellanrum. Köp gärna en rengöringsborste eller andra verktyg för att då och då fräscha till din hårborste. Efter en tids negligering borstar den mindre bra och smuts på borsten gör ditt hår tyvärr fett och smutsigt, det med.

4.7/5 (3 Reviews)

Vackerhud