Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Kicks.se, Nordicfeel.se, & Åhlens.se.

 • HH Simonsen
 • Wet Brush Svart
 • Lernberger Stafsing
 • Medium Brush
 • ghd Natural Bristle
 • Radial Brush

Bästa Hårborsten

För att kunna styla ditt hår riktigt bra krävs det också riktigt bra verktyg, och det är därför det är så viktigt att ha en bra hårborste redo. När du ska skapa de där härliga lockarna eller släta ut håret som trasslat in sig är det skönt att inte behöva göra det med en usel borste. Men i och med att marknaden har lanserat ett så stort utbud av olika typer av hårborstar kan det vara svårt att hitta just den borsten som passar dig bäst. Vi har därför valt att recensera marknadens bästa hårborstar för att du ska få ett enklare beslutsval.

Snabbt svar: 5 Bästa hårborstarna 2020 – Bäst i test

 1. HH Simonsen Wet Brush Svart
 2. Lernberger Stafsing Medium Brush
 3. ghd Natural Bristle Radial Brush
 4. Åhléns Fönborste
 5. Lyko Blowout Brush Small Ionic Nylon Bristale

 

Hårborstar testade 2020

 

HH Simonsen Wet Brush Svart

 

HH-Simonsen-Wet-Brush-Svart

 

Denna hårborsten passar utmärkt för att typer av hårtyper. Utan att behöva påfresta hela din hårbotten kan du med denna borste kamma det där robusta och ovårdade håret utan att behöva ha en alltför smärtsam upplevelse. Det går bra att använda produkten på både vått och torrt hår. Ett perfekt val till dig som är öm i hårbotten.

 

 

Lernberger Stafsing Medium Brush

 

Lernberger-Stafsing-Medium-Brush

 

Denna hårborste från Lernberger passar utmärkt i alla typer av hår, den är handpolerade och är utrustad med långa nylonstrån. Borsten reder ut och slätar till det hår samtidigt som nylonstråna ger din hårbotten en härlig lätt massage.

 

 

ghd Natural Bristle Radial Brush

 

hårborste bäst i test

 

Perfekt hårborste för att reda ut allt kaos i håret samtidigt som du har ett bra grepp under stylingen. Den passar bäst för att föna ett torrt hår och du hittar hårborsten i fyra olika längden för att du ska hitta en anpassad för just dig.

 

 

Åhléns Fönborste

bästa hårborsten

 

Denna fönborste från åhlens är anpassad för dig som har lång hår och vill ha mjuka lockar under föningen. Tack vare metallhöljet bibehåller den även värmen under föningen.

 

 

Lyko Blowout Brush Small Ionic Nylon Bristale

hårborste

 

Denna hårborste är skapad för att du ska få ett lika vackert hår som när du besöker en salong. Den runda formen är anpassad för att kunna skapa volym i håret men även att det ska bli enklare att styla håret. Tack vare metalcylindern och hålrumen blir det enklare att ventilera håret och resultatet blir en snabbare föning.

 

 

 

Köpguide – Så väljer du den bästa hårborsten

 

Varför är det så viktigt att borsta håret?

Att borsta håret är viktigt för både hårets utseende och dess hälsa. När du skonsamt borstar håret så slätar du till hårstråna och detta får en effekt av att håret reflekterar mer ljus och får ett mer glansigt utseende. Du kan även skapa en härlig volym i håret med hjälp av en borste.

Varje gång du borstar håret så rengör du även både håret och skalpen. Genom att avlägsna gamla hårstrån och döda hudceller så håller du både håret och hårbotten friskt från porer och hårsäckar.

En annan stor fördel är att du ökar blodcirkulationen och flödet av syret när du borstar håret, det stimulerar hårbottens kapillärer och kan enligt vissa bidra till en ökar hårväxt. Något vi är säkra på är att det framförallt stärker hårets rötter och motverkar håravfall.

Den sista fördelen är att du stimulerar talgkörtlarna som har som uppgift att producera talg som fungerar som ett skyddande lager, det är som en naturlig olja och balsam för håret. Genom att sprida talgarna från basen av håret ut till topparna gör du håret både starkare och mindre torrt.

Borsta nerifrån

Har du ett långt hår och väljer att borsta från hårbotten ner mot topparna kan du lätt skapa trassel i håret, testa istället att börja borsta topparna och jobba dig uppåt bit för bit.

Hur du skapar festlooken – Video

Hur har vi gjort detta test?

I en testgrupp bestående av 15 personer har varje deltagare testat flera olika borstar på marknaden under en treveckors period. Deltagarna har sedan fått dokumentera fördelarna och nackdelarna med vardera borste och i slutet av testet har de fått ge poäng för vardera borste utefter ett poängsystem vi skapat.

0/5 (0 Reviews)