Vackerhud

12 Bästa Hårföner 2024 – Bäst i test

Med en hårfön kan du inte bara torka håret och undvika att gå ut med blött hår – du kan göra de mest effektfulla stylingar och brushings. En hårfön bör dock vara skonsam mot håret och ha flera funktioner så att du till exempel kan växla mellan varm och kall luft.

Om det är en produkt som anses som en must have i badrummet så är det hårfönen. Inte minst om du har medellångt till långt hår. Den är det ultimata verktyget för att åstadkomma alla möjliga frisyrer och volymer. Med en lockborste och en fön kan du även göra fina Hollywood-lockar som en locktång normalt skulle slita för mycket på håret om du använde en sådan.

För att hitta rätt hårfön har vi samlat 12 produkter och givit dem en liten recension var och en för sig. Allt för att du ska kunna vårda ditt hår och samtidigt få en attraktiv frisyr.

1. ghd Helios Professional Hårfön

ghd Helios Professional Hårfön

Här har vi inte bara en bra hårfön utan även ett designobjekt som är rent vackert att titta på. Den kommer i vitt med svarta och guldfärgade detaljer – en riktigt lyxig hårfön om vi får säga det själva. Fönen är ergonomiskt utformad och ger håret en kraftfull glans och ett följsammare resultat, oavsett om du vill ha rakt eller lockigt hår.

Dess inbyggda motor är mycket stark och ger ett jämnt luftflöde. Överlag kommer din styling att gå mycket snabbare så att du blir redo att ge dig ut och visa upp ditt fina hår.

2. HH simonsen Compact Dryer

HH simonsen Compact Dryer - Hårfön

Compact Xryer är en högteknologisk hårfön av hög kvalitet som ofta används i professionellt bruk. Den har flera hastigheter och flera värmeinställningar samt en kylknapp. Fönen är tystgående vilket minskar bullret när den är igång.

Teknologin tillåter att luften som blåses ut omvandlas till så kallade negativa joner – något som gör att ditt hår blir både mjukare och följsammare.

3. ghd Aura Professional Hair Dryer

ghd Aura Professional Hair Dryer

Med en linjär luftström blir ditt hår så mycket mjukare och lenare. Denna hårfön väger troligt lite vilket gör att den ligger som en smäck i handen när du använder den. Det är också behagligt att värmen aldrig överstiger 44 grader vid munstycket, då det också blir lättare att komma närmre hårrötterna och få styling hela vägen.

4. Remington Air 3D D7779

Remington Air 3D D7779

En riktig liten snygging till hårfön. Den lilla storleken gör fönen behändig att använda och ta med på resa. Den har många finesser såsom att byta färg varje gång du ändrar värmeinställning till exempel. Själva fönen är mycket skonsam mot håret så att du kan styla om och om igen utan att oroa dig för slitage.

5. Obh Nordica Björn Axén Hair Dryer AC 2000

Obh Nordica Björn Axén Hair Dryer AC 2000

Med en AC-motor och ett extra kraftfullt luftflöde är denna hårfön ett esse i sin genre. Du kan ställa in två olika värmelägen på fönen, likaså två olika hastigheter. Med sina funktioner och sin teknologi förhindrar denna hårfön att ditt hår blir elektriskt.

6. OBH Nordica Björn Axén Hårfön 5163 Silence PRO

OBH Nordica Björn Axén Hårfön 5163 Silence PRO

Visst är det skönt med en hårfön som knappt säger pip när du använder den? Den finns! OBH Nordica Björn Axén Hårfön 5163 Silence PRO ger inte ifrån sig många knyst vilket blir en behagligare styling.

Men medan ljuddämparen håller låg profil så håller motorn en desto högre. Andra funktioner är en extra lång sladd, tre munstycken, flera olika hastigheter och värmelägen, en heat boost-funktion samt en kylknapp.

7. ghd Flight Travel Hair Dryer

ghd Flight Travel Hair Dryer

En perfekt och ergonomisk resefön som ständigt är redo för användning oavsett om du tillfälligt står på en flygplats, i ett hotell eller hemma i badrummet. Ett optimalt verktyg när du vill bättra på din hårstyling eller föna håret kvickt efter en dusch innan du ska vidare.

Den har en inbyggt säkerhetsåtgärd som förhindrar överhettning och slitage av håret. Med på köpet följer en snygg förvaringspåse och ett extra munstycke.

8. Lyko Hair Dryer 2300W

Lyko Hair Dryer 2300W

Lyko Hair Dryer har allt du förväntar dig av en hårfön. Inbyggda värme- och hastighetslägen, kalluftfunktion, AC motor, lång sladd, två munstycken och en teknologi som omvandlar luften på ett sätt att du slipper den statiska elektriciteten och ett flygande hår efter styling.

Till på köpet är produkten en verklig skönhet och underbar att hålla i tack vare det ergonomiska handtaget och den lätta vikten.

9. No Brand Resefön Turbo med Diffuser 1000w

No Brand Resefön Turbo med Diffuser 1000w

En fön i budgetvariant som är praktisk att både ha hemma och att ta med på resan. Den lilla storleken gör att den till och med ryms i handen. Den har två värmeinställningar och två hastigheter samt ett extra munstycke.

Den kraftfulla motorn gör att du torkar håret på ett kick och med en liten lockborste till hands kan du även forma snygga lockar på stört.

10. Remington AC9140 PRO-Luxe Dryer

Remington AC9140 PRO-Luxe Dryer

Till utseendet en riktigt tjejig och lyxig fön som ger salongsresultat. Den har två inbyggda teknologier: OptiHeat-teknik och StyleShot-funktion som kortfattat gör att ditt hår behåller formen längre. Utöver detta erbjuder den en jonisering som ger dig ett slätt resultat utan frizz och flygigt hår.

11. GA.MAA21.Powerion Hairdryer

GA.MAA21.Powerion Hairdryer

Med hela sex olika temperaturinställningar och två hastigheter får du exakt den värme som önskas för ett frizzfritt resultat. Fönen är enkel att rengöra eftersom filtret är löstagbart. Den har tre olika munstycken, varav två är diffusers när du vill skapa sexiga lockar eller vilda beachwaves.

Det är en klar vinnare när du vill kunna göra olika frisyer från spikrakt till Hollywood-glamour och allt däremellan.

12. Remington Keratin Protect Hårfön AC2200

Remington Keratin Protect Hårfön AC2200

Denna kraftfullare fön från Remington är framtagen för att ge salongsvackert hår. Motorn har extra lång livslängd och har anpassats för att klara av de mest krävande stylingsessionerna. Fönen är designad som så att den motverkar skada och uttorkning av håret. Den har även 90 % mer jonisering så att resultatet ska bli helt fritt från frizz.

Att tänka på inför köp av hårfönar

Börja med att kika på hur fönen är utformad. Att föna håret kan ta en stund och du vill gärna att den ska sitta fint i handen utan att du blir trött eller får kramp. Sedan gäller det också att kika på finesser och funktioner.

Låt fönen ha flera munstycken så att du kan göra olika frisyrer och koncentrera värmen bättre. Kontrollera även att du kan växla mellan varmt och kallt, alltså ha en kylknapp och olika värmeinställningar. Ju mer du stylar håret desto fler funktioner kan du behöva.

Visste du även att det finns hårfönar som passar specifika hårtyper? Har du till exempel känsligt och sprött hår kan en hårfön avsedd för det vara värt ett köp.

Vad är en hårfön?

En hårfön är ett hårstylingsverktyg som blåser ut luft så att du dels ska kunna torka håret och dels kunna forma det som du vill genom volym, lockar och rakt hår. I dagens hårfönar kan du hitta alla möjliga finesser och lägen för att kunna ta fram det bästa i ditt hår.

Det finns också hårfönar vars syfte är att passa en speciell hårtyp eller ta fram en viss typ av lockar eller volym. Med hårfönen brukar det även medfölja olika munstycken som låter dig forma håret som du vill ha det.

Vem behöver köpa en hårfön?

I stort sett alla som har medellångt till längre hår bör investera i en bra hårfön. Även personer med kortare hår kan använda en fön men om du har riktigt kort hår är det frågan om det faktiskt lönar sig. Är du en person som gillar att styla håret ofta och har olika frisyrer från dag till dag är en hårfön ett måste.

Det är också praktiskt bara genom att den torkar håret snabbt när du har bråttom på morgonen eller efter träningspasset på gymmet. Modellerna variera från resefönar till riktiga proffsverktyg som ger salongsresultat.

4.5/5 (2 Reviews)

Vackerhud