Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se , Nordicfeel.se, & Beautyplanet.se.

  • ghd air Professional
  • Hairdryer
  • HH Simonsen
  • Boss Hairdryer

Om du har långt hår och som dessutom tvättar ditt hår flera gånger i veckan vet du hur stor användning man har av hårfön. Vi rekommenderar även att du inte enbart fokuserar på att handla den billigaste hårfönen du ser utan att du faktiskt köper en som är byggd i kvalité som kommer hålla många år framöver.

Skillnaden mellan de lite dyrare hårtorkarna mot de billigare varianterna är främst att du sparar in en hel del tid, förlänger livslängden på din frisyr och du undviker möjliga värmeskador som de billigare varianterna kan åstadkomma. Vi har därför valt att recensera de bästa hårfönen på marknaden för att ditt val ska bli lite lättare.

Snabbt svar: 5 Bästa Hårfönerna 2020

1. ghd air Professionel Hårfön

2. Obh Nordica Björn Axén Tools Hårfön

3. HH Simonsen Boss Hårfön

4. Babyliss Le Pro Light Volume Coral Hårfön

5. Babyliss Compact 1200 5250E Travel Hårfön

 

Bästa Hårfönen 2020 Bäst i test

1. ghd air Professional Hairdryer

 

ghd-air-Professional-Hairdryer

 

ghd air Professional är designad och utvecklad i nära samarbete med professionella stylister. Deras mål var att skapa en hårfön som du dagligen ska kunna använda för att skapa ett vackert och blankt hår men även ha en känsla av att du precis kommit från salongen. Hårfönen är utrustad med en kraftfull motor och har en riktigt snabb torktid samtidigt som den är effektiv mot det mest krusiga håret. Hårfönen passar dig som vill ha ett platt och blankt hår men även en hårstil med mycket volym och livligt resultat. Sladden är 3 meter och är därmed perfekt för massa olika typer av badrum och situationer där du behöver en lite längre sladd.

 

2. Obh Nordica Björn Axén Tools – AC 2000 Hair Dryer AC 2000 Hair Dryer

 

hårfön test

 

Denna hårfön ingår i Björn Axéns hårverktyg och används av professionella stylister. Den är utrustad med en stark AC motor för det maximala lufttrycket och har ett extra smalt fönmunstycke för att koncentrera lufttrycket både vid torkning och styling. Denna hårfön passar allra bäst för lockigt hår.

 

3. HH Simonsen Boss Hairdryer

 

hårfön bäst i test

 

Denna kraftfulla hårfönen minimerar allt friss som kan uppstå i håret och minskar även hårets statiska uppladdning. Du har möjlighet att ställa in 6 olika hastighet- och värmeinställningsmöjligheter. Du kan även med ett knapptryck växla mellan varm och kall luft.

 

4. Babyliss Le Pro Light Volume Coral Hairdryers

hårfön

 

Le Pro Light Coral Hairdryer från företaget BaByliss är en riktigt bra hårfön med härlig komfort och även enkel att använda. Du har även möjlighetet att växla mellan kall och varm luft samt sex olika inställningar för att justera fönets värme- och hastighetskonfiguration.

 

5. Babyliss Compact 1200 5250E Travel Hair Dryer

bästa hårfönen

 

BaByliss 5250E är den ultimata resefönen med ett riktigt billigt pris. Effekten är på 1200W och du har möjlighet att justera hastigheten och värmeläget i 3 lägen. Tack vare dual voltage går den bra att använda överallt i världen och med ett hopfällbart handtag samt förvaringsväska är den enkel att packa ner även i det mindre bagageutrymmet.

 

Vad är en bra hårfön?

 

Generellt så är allt kopplat till ens hår och frisyr väldigt personligt och valet av tillbehör skiljer sig drastiskt från en person till en annan genom en mängd faktorer. Inte minst vad för typ av hår personen har och vad man vill uppnå för frisyr. Olika hårstrån, längder och texturer kommer att ge olika resultat och därmed olika produkter. Generellt så ska man veta att man inte behöver köpa den dyraste produkten på marknaden för att få den bästa hårfönen, det är istället bättre att kolla på dess funktioner och se om de passar just dig.

Behöver jag köpa en kraftfull hårfön?

Den populäraste egenskapen hos hårfön är hur stark motor de har. Förr ett par år sedan kunde det spela stor roll mellan de billigare varianterna och de dyrare i form av hur kraftfulla de var. Idag är det i princip en branschstandard att ha en kapacitet på runt 1800 watt till 2100 watt. Givetvis är inte alla hårtorkar lika bra även om de har samma wattstyrka, det finns en hel del andra funktioner som vi gått igenom i våra recensioner.

Vad ska jag tänka på när jag köper en hårfön?

En av de allra enklaste sakerna att missa när man köper hårfön är hur lång kabeln faktiskt är kontra det man behöver i sitt egna hem och badrum. Här finns givetvis inget ordentligt svar utan det gäller att du själv testar och ser vad för längd du känner att du kommer behöva för att känna dig trygg. Ett par av de billigare hårfönen levereras med relativt kort kabel, så var noga med att kontrollera kabellängden innan köp.

Något som även kan komma till användning är om hårfönen har möjlighet att koppla på olika munstycken, vissa modeller har olika typer av munstycken så att du enkelt kan rikta luftflödet noggrant på det sätt du vill styla det.

Hur du skapar curls – Video

Hur har gjort testet för att hitta marknadens bästa hårfön?

Vi har haft en testgrupp bestående av 15 personer som fått testa ett flertal hårföner på marknaden under en månads testperiod. Beroende på deltagarnas åsikter kring produkterna har de fått poängsätta de olika produkterna i olika kategorier, till exempel hur bra produkten fungerade, pris och design. Vi har sedan samlat resultatet och hittat en testvinnare.

5/5 (1 Review)