Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se & Babyface.se

 

Mjäll är något man undviker man att tala högt om, och för många kan det rent av vara pinsamt då man ofta kopplar mjäll till en dålig hygien. Men faktum är att det är något som nästan alla kommer uppleva en eller annan gång i livet och som tur är har vi mjällschampo mot just detta. Vad mjäll egentligen består av är gamla hudceller som lossnar från hårbotten. I normala fall syns inte dessa hudceller men om du av olika anledningar har börjat flaga ovanligt mycket hud kommer du uppleva det vi kallar för mjäll.

 

5 Bästa mjällschampona 2020 Bäst i test

1. Grazette of Sweden Neccin 1 Mjällschampo

2. Daxxin Schampo mot mjäll

3. Fungoral Mjällschampo

4. Vision Anti-Mjällschampo

5. Löwengrip Anti-Dandruff – Sensitive Schampo

 

Mjällschampo testade 2020

 

Grazette of Sweden Neccin 1 Mjällschampo

 

mjällschampo bäst i test

 

Neccin från Grazette of Sweden är schampo utvecklat för att lösa mjäll och hårbottensproblem. Med detta schampo kommer du ej behöva vara orolig över din hårfärg, den innehåller även bra proteiner för att ge dig ett vackert och livfullt hår. Schampot är både paraben- och sulfatfritt.

 

 

Fungoral Schampo

 

bästa mjällschampot

 

Fungoral är ett schampo mot mjäll. Det är även ordineras av läkare för att motverka mjälleksem. Detta schampo ska användas enligt beskrivningen som medföljer alternativt anvisningar som din läkare, sjuksköterska eller apotekspersonal rekommenderat. Notera att du ej ska använda detta schampo om du är allergisk mot ketokonazol eller andra innehållsämnen.

 

 

Daxxin Schampo mot mjäll

 

Schampo-mot-mjäll

 

Detta är ett schampo mot mjäll, torr hårbotten och en irriterad hårbotten. Schampot är återfuktande så att du kan använda det varje dag. Schampot är tillverkar i Sverige och har en perfekt blandning med ämnen mot mjäll och konditionerande ämnen. Schampot kan användas från att man är 3 år gammal och även gravida och ammande kvinnor kan använda schampot.

 

 

Vision Anti-Mjällschampo

anti-mjällschampo

 

Detta schampo motverkar mjäll effektivt och snabbt. Vision från Anti Dandruff läker den flagiga hårbotten som kan orsakas av bland annat mjäll och seborré.

 

Löwengrip Anti-Dandruff – Sensitive Schampo

mjällschampo

 

Detta schampo är utvecklat för att effektivt motverka och lindra en torr hårbotten. För att använda schampot börjar du med att blöta ditt hår sedan applicerar du schampot i hårbotten och masserar in det. Skölj sedan ur håret.

 

Så undviker du mjäll i hår och hårbotten

Jästsvamp kan vara en orsak till mjäll

Rent generellt är det oklart vad det egentligen är som skapar mjäll, men något forskarna tror är att det kan vara så att kroppen reagerar på en speciell jästsvamp som alla vuxna bär runt på i huden. Om du går runt med ovanligt stora mängder eller att du möjligtvis är extra känslig mot svampen kan huden reagera kraftigt med att producera fler hudflagor än normalt för att skydda sig. Många upplever mjäll både under puberteten och tonåren.

Pröva att använda ett mildare schampo om du har torr hårbotten

Om du upplever en torr hårbotten och där du ser att det lossnat hudflagor som knappt är synliga så kan det endast handla om att du har en extra torr hårbotten vilket inte behöver vara kopplat till mjäll. I dessa fall rekommenderar vi att du börjar med att tvätta håret färre gånger och när du väl tvättar håret ska du använda ett mildare schampo som är avsett för torr och känslig hårbotten.

Vid måttliga besvär pröva ett mjällschampo

Upplever du relativt stora hudflagor ska du definitivt höja varningsflaggan till att det kan handla om mjäll, i så fall ska du börja med att tvätta både ditt hår och din hårbotten med ett milt mjällschampo och se om resultaten blir bättre.

Upplever du fortfarande problem eller om problemet till och med blir värre ska du fundera på att använda ett specialschampo mott mjäll som innehåller något som kallas selen. Vi rekommenderar med att börjar med att löddra schampot i handflatan innan du applicerar det i håret och sköljer sedan ur håret extra länge.

Hur har vi testat mjällschampo?

När vi gjort detta test har vi haft en testgrupp där alla deltagarna har fått testa varsitt mjällschampo. Därefter har deltagarna fått ge poäng i slutet av testperioden vilket varade ungefär två till tre veckor beroende på hur de anser att schampot har fungerat för dem. Olika kategorier fanns möjlighet att ge poäng till, till exempel hur bra det fungerade att ta bort mjäll, priset och lukten och hur den var att använda i sin helhet.

4.3/5 (4 Reviews)