Vackerhud

10 Bästa Värmeborstarna 2024 – Bäst i test

Värmeborstar är något som har funnits på marknaden länge, men det är inte förrän på senare tid som borstarna verkligen har fått stå i fokus. På morgonen är det ytterst få som har tid eller möjlighet att torka och styla håret innan det är dags att bege sig av till skolan eller jobbet. En värmeborste är ett verktyg som låter dig torka och styla håret på en och samma gång och resultatet blir detsamma som om du hade använt dig av en hårfön och en rundborste.

Värmeborsten har ett väldigt brett användningsområde och det finns flera olika typer av frisyrer som du kan styla fram, men vilken borste ska man välja och vilken är högkvalitativ och enkel? Här nedan har vi listat de absolut bästa värmeborstarna enligt oss. Förhoppningsvis hittar du din nya favorit här i utbudet. Om inte finns det mängder med andra alternativ att välja mellan.

1. Ghd Glide Professional Hot Brush

ghd Glide Professional Hot Brush

Ghd Glide Professional Hot Brush är en varmluftsborste som är specifikt framtagen för att tämja hår som är frissigt. Borsten är utrustad med joner som ser till att frisset lägger sig på bara några borsttrag och tack vare den höga temperaturen kan du styla ditt hår i många olika frisyrer. Den här borsten uppnår en maxtemperatur på 185 grader och har ett automatiskt viloläge som gör att borsten stänger av sig efter 60 minuter, om du skulle råkat glömma den på.

Här har man valt att satsa på både korta och långa strån i borsten, för att på så sätt underlätta stylingen och låta sig styla tjockare och bredare sektioner på en och samma gång. Uppvärmning sker på endast 30 sekunder.

2. Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Vill du locka fram stylisten i dig själv och få ett vackert stylat hår på bara några minuter? Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer är en värmeborste som är framtagen för att ge ett perfekt resultat varje gång och det bästa är att du inte behöver ha någon kunskap sedan tidigare. Värmeborsten är designad för att inte orsaka hård slitage på ditt hår, samtidigt som du får en härlig volym och massor med fyllighet.

Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer har ett lite högre pris än många andra värmeborstar, men å andra sidan kan du också vara säker på att den levererar ett riktigt bra resultat.

3. Obh Nordica Björn Axén Magic Style Brush

Obh Nordica Björn Axén Magic Style Brush

Björn Axén är en mycket välkänd aktör på marknaden och med Obh Nordica Björn Axén Magic Style Brush kan du se ut som du kommer direkt från frisören – varje dag. Till designen av den här stylingborsten har man valt att använda sig av kombinationen mellan en locktång och en rundborste.

Obh Nordica Björn Axén Magic Style Brush är således ingen varmluftsborste, utan en klassisk värmeborste som enbart utsöndrar värme och styling. Den höga kvaliteten och de keramiska plattor som stylingborsten har levererar ett glansigt och välformat resultat.

4. BaByliss Brush & Style AS510E Cr Spinning

BaByliss Brush & Style AS510E Cr Spinning

Har du hört talas om Exclusive Even Air Flow Technology? Inte!? Då är det dags att du får testa på det med BaByliss Brush & Style AS510E Cr Spinning varmluftsborste. Teknologin går ut på borsten är utrustad men ventiler som ger dig ett utsläpp av mycket het luft. På så sätt kommer ditt hår att kunna torkas snabbt och jämt, samtidigt som det minimerar onödigt slitage.

Här kan du välja mellan två olika typer av verktyg. Den första använder du för att torka håret och skapa en volym. Det andra verktyget är till för en glansig finish. Tack vare turbomotorn behöver du inte heller oroa dig för att den är högljudd.

5. Cera Hotstyler 38mm Värmeborste

Cera Hotstyler 38mm Värmeborste

Letar du efter en klassisk rundborste som också ger värme kan Cera Hotstyler 38mm Värmeborste vara din nya favorit. Här får du en varmluftsborste med en traditionell utformning som du kan använda dig av för att styla ditt hår precis som du själv vill. Antingen skapar du mer volym eller så använder du den för att göra mjuka, vackra lockar.

Borsten är försedd med ION teknik och har en automatiskt avstängning för din säkerhets skull. Du kan själv justera temperaturen efter önskemål och den långa sladden på 3 meter ger en större flexibilitet. Borsten är tillverkad av turmalin och keramik.

6. Remington Curl & Straight Varmluftsborste

Remington Curl & Straight Varmluftsborste

Curl & Straight Confidence varmluftsborste från Remington är en roterande borste där fyra olika typer av tillbehör inkluderas i din beställning. Borsten är specifikt framtagen för att du ska kunna styla håret på precis vilket sätt du vill. Här kan du antingen välja att släta ut håret, skapa volym eller göra stora, härliga lockar.

Det här är tveklöst det bästa alternativet för den som säker ett redskap som är så mångsidigt som möjligt, utan att behöva använda flera olika hårstylingsredskap. Något som är mycket unikt med den här produkten är att du, med hjälp av ett knapptryck, kan få borsten att ändra riktning.

7. OBH Nordica Björn Axén Tools

OBH Nordica Björn Axén Tools

Björn Axén, i samarbete med OBH Nordica, har skapat den revolutionerande Air Styler Professional 700W varmluftsborste som har hela tre olika typer av tillbehör. Här får du två stycken rundborstar i olika format och storlekar, men du får även en borste som fungerar som en vanlig hårborste. Det unika är dock att borstarna är framtagna för att minimera friktion i håret och öka glansen.

Den lilla rundborsten kan du med fördel använda om du vill skapa små lockar, medan den bredare passar bäst för stora och lösare alternativ. Borsten går utmärkt att använda i både fuktigt och helt torrt hår. Välj mellan flera olika värme- och hastighetslägen.

8. Remington Volume & Curl AS7051 Air Styler

Remington Volume & Curl AS7051 Air Styler

Med Remington Volume & Curl AS7051 Air Styler kan du skapa olika frisyrer för veckans alla dagar och det bästa är att det knappt krävs någon ansträngning alls. Med det här kitet får du med flera olika tillbehör för att skapa just din favoritfrisyr, eller kanske för att testa på nya stylingknep. De olika tillbehören är framtagna för olika ändamål.

Den ena borsten kommer t.ex. låta dig styla fram härligt rufsiga vågor, medan den andra ger lockar med mer spänst i. Motorn drar hela 1000 watt, vilket gör varmluftsborsten till en av de mest kraftfulla för hemmabruk.

9. BaByliss Varmluftsborste Perfect Finish 1000 AS126E

BaByliss Varmluftsborste Perfect Finish 1000 AS126E

Att hitta ett hårstylingsverktyg som kan göra precis allt är inte det lättaste, men lösningen ditt letande kan mycket väl heta BaByliss Varmluftsborste Perfect Finish 1000 AS126E. Den här varmluftsborsten går på hela 1000 watt och det finns flera olika munstycken och tillbehör att välja mellan.

Du kommer bland annat att hitta en volymborste på 38 mm och ett verktygs om gör det enkelt att platta håret på ett skonsamt sätt. Den långa sladden på 2,2 meter gör att du kan styla med större frihet och du får dessutom med en 3 års garanti.

10. BaByliss Sladdlös Värmeborste

BaByliss Sladdlös Värmeborste

BaByliss Sladdlös Värmeborste är en borste som är mycket unik i sitt slag. Istället för att koppla in den i ett eluttag så drivs borsten nämligen med hjälp av gas. Här får du hela fyra timmars användning, utan att borsten blir för varm och stänger av sig. Den är också otroligt lätt, vilket gör den enkel att arbeta med, även under längre stunder.

Som max uppnår borsten en temperatur på 200 grader, men här finns det ingen varmluftsfunktion. Det betyder att borsten inte lämpar sig för att torka håret med. Den är dock utmärkt för styling.

Vad är en värmeborste?

Enkelt förklarat kan man säga att en värmeborste är en borste och en hårfön i ett. Borsten drivs med hjälp av el och kan vanligtvis uppnå flera temperaturer.

Hur fungerar en värmeborste?

En värmeborste är specifikt framtagen för att du ska kunna styla ditt hår snabbt och enkelt. Du kopplar bara in värmeborsten och sätter därefter igång att dra den genom håret. Borsten kan användas för att skapa mängder med olika frisyrer. Använd dig av Youtube eller andra guider för inspiration.

Är en värmeborste och en varmluftsborste samma sak?

Det korta svaret på den frågan är ja. En värmeborste är detsamma som en varmluftsborste. Ibland kan man använda sig av det förstnämnda för att beskriva borstar som enbart har värme och ingen luft, men det vanligaste är att man menar varmluftsborste.

4/5 (2 Reviews)

Vackerhud