Vackerhud

10 Bästa Nageloljor 2024 – Bäst i test

För spröda naglar och nagelband finns det få saker som är så bra och vårdande som nagelolja.
Nageloljan tränger in, mjukgör och reparerar och bygger upp din nagel och gör den glänsande frisk och stark. Den unika sammansättningen av fina oljor i en nagelolja bidrar även till en mer hållbar manikyr. Vi listar ett tiotal nageloljor som du kan hitta på marknaden just nu.

Nagelolja passar lika bra till fingernaglarna som tånaglarna. Det är känt att ju mer färg nageloljan har desto nyttigare är den. Därför är kallpressade och vegetabiliska oljor bättre, det räcker att se till deras färg så förstår du. Oljans små molekyler tränger djupt in i både naglar och nagelband och lämnar efter sig en skön känsla som håller i sig länge.

Vill du ha tips på de bästa nageloljorna? Läs då vårt test baserat på konsumenternas och våra egna erfarenheter. Ett enkelt sätt att hitta rätt när du ska köpa din favorit.

1. LYX Nagelolja

L.Y.X Nageloja

L.Y.X Nagelolja gör skäl för sitt namn. Den ger en lyxig känsla och sammetslena naglar redo för en manikyr eller låta dem vara som de är. Oljan består av en blandning av flera oljor vars egenskaper förbättrar både mjuka naglar som behöver stärkas, och spröda, torra naglar som lätt går av.

Den är också förträfflig för dig med lösnaglar eller för dig som alltid bär nagellack vilket tär på nageln efter en tid. Med L.Y.X Nagelolja håller sig dina händer skinande fina ända ut i fingerspetsarna.

2. Scratch Nails Nail Food

Scratch Nails Nail Food

Vill du har riktigt starka och nästan elastiska naglar som är enkla att göra manikyr som håller på, ska du testa Scratch Nails Nail Food som är originalet. En nagelolja som har fått stor succé och vunnit många kunders hjärtan. Produkten rekommenderas till alla sorts naglar, konstgjorda som naturliga.

Flexibiliteten som naglarna får när du använder Scratch Nails Nail Food gör att de inte går av lika lätt som torra och spröda naglar gör. Dina naglar återfår sin spänst och tål högre påfrestningar.

3. M Picaut Swedish Skincare Precious Oil

M Picaut Swedish Skincare Precious Oil

Den här produkten är av en lite ovanligare sort, eftersom den egentligen är ett anti age-serum för ansiktet. Dock passar den lika bra till nagelvård och dekolletage, för att föryngra och förstärka.

Serumet är alltså en alltiallo-produkt som minskar uppkomsten av rynkor och fina linjer, likaväl som den ger dig finare naglar. Den är full av närande ämnen från aprikoskärnor, jojoba och havtorn.

4. John Masters Organics Argan Oil

John Masters Organics Argan Oil

Den helt organiska nageloljan från John Masters ger dig mästerliga naglar som tål hårt slit och många manikyrer utan att gå av eller spricka. Den ekologiska arganoljan bygger upp nageln från grunden och ger även ett UV-skydd när du är ute i solen. Många som köper den här produkten använder den även som hårolja eftersom den tränger in i hårstråna och bygger upp även dem.

Ett annat tips är att använda den på eksem och acne då den har en läkande effekt. En produkt som passar till det mesta i skönhetsväg med andra ord.

5. Kalahari Nourishing Nail Oil

Kalahari Nourishing Nail Oil

Vattenmelon, solrosolja och ljuvligt doftande och närande mandelolja är huvudingredienserna i Kalahari Nourishing Nail Oil. Massera in naglar och nagelband med oljan, gärna efter att du filat naglarna.

Känn hur oljorna och de aktiva ämnena tränger in i nageln för att göra den mjuk och flexibel. Använd gärna oljan till andra torra partier på kroppen som armbågar, knän eller fötter och känn skillnaden efter bara ett par dagar.

6. Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil

Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil

Myrraolja och citronolja är oljorna som får sammanfatta denna underbara och väldoftande nagelolja. Tillsammans vårdar, läker och återuppbygger de dina naglar och nagelband efter sin fantastiska förmåga att stärka.

Myrran dämpar även inflammationer vilket är bra för dig som exempelvis lider av psoriasis under naglarna. E-vitaminet i oljorna mjukgör och föryngrar och oljan passar även att ha på huden som ett slags anti age-serum.

7. Depend Myrrh & Avocado Nail Oil

Depend Myrrh & Avocado Nail Oil

Depend har utvecklat en nagelolja med avokadoolja och myrraolja i en och samma produkt. Oljan hjälper till att ta hand om flisiga, spröda naglar som spricker och går av titt som tätt. Produkten innehåller även olivolja.

Den hjälper naglar, nagelband, hud och hår att återhämta sig och balanserar upp fukten. Oljan går att applicera både utan och med nagellack, genom att du masserar in den vid nagelbanden och naglarna tills allt är absorberat.

8. Mavala Nagelbandsolja

Mavala Nagelbandsolja

Här har vi en produkt som både fungerar som nagelolja och som nagelbandsolja. Dock är den främst till för att ta hand om det sistnämnda, nämligen dina nagelband som kan trasas sönder efter mycket manikyr, stress och slit med händerna. Massera in dagligen och märk skillnaden redan efter några dagar.

Dina nagelband kommer stärkas, repareras och helas så att dina händer ser fräscha ut igen. Fina och friska nagelband främjar nagelns tillväxt så glöm aldrig dina nagelband.

9. CND SolarOil Nail Care

CND SolarOil Nail Care

Den exklusiva CND SolarOil Nail Care innehåller mycket små molekyler som tränger in i nageln och reparerar den. Det är en perfekt nagelolja för sköra, spruckna och torra naglar som du har svårt att göra någonting med överhuvudtaget. Oljan är en mix av flera närande oljor och vitamin E och doftar himmelskt.

Börja med att massera in oljan ett par gånger om dagen till en början medan du ser hur nageln stärks och fortsätt sedan regelbundet. Glöm heller inte nagelbanden och hela nagelområdet.

10. Isadora Nail & Cuticle Oil

Isadora Nail & Cuticle Oil

Med en rad vegetabiliska växtoljor och många vitaminer, bland annat vitamin E, får denna nagelolja ett högt betyg. Med bara ett par droppar kommer du långt in i varje nagel genom att du masserar in oljan ett par minuter två gånger om dagen, gärna morgon och kväll. Isadora är ett känt kosmetikamärke som gör alltifrån smink till nagelolja och produkten håller vad den lovar.

Produkten är främst avsedd för riktigt torra naglar som går av stup i ett. Var noga med att händer och naglar är rena innan du masserar in oljan så att den gör mer nytta.

Vad är nagelolja?

En nagelolja är en olja som används för att masseras in i naglar och nagelband. Även om det heter olja i singularis så består produkten ofta av en blandning av närande oljor som allihopa hjälper till att stärka och återuppbygga.

Eftersom många lider av torra, fnasiga naglar eller nagelband som går sönder och ger uppkomst till små sår, är det lätt hänt att du både får fula händer och inflammationer i nagelbanden. Oljornas vitaminer gör naglarna mer elastiska och mjuka, vilket gör det svårare för dem att gå av eller spricka.

Nageloljan ska helst användas dagligen, speciellt i början. Du kan vanligen använda oljan både på naturliga naglar, lackade naglar eller konstgjorda naglar. Se bara till att du masserar in oljan ordentligt. Nagelolja fungerar både på tånaglar och fingernaglar. Den går även att använda till hår, torra hudpartier och inflammationer på huden.

Varför ska jag använda en nagelolja?

Nageloljan gör din nagel tåligare. Vi använder dagligen våra händer till olika arbeten och därför tar naglarna ordentligt med stryk. Du kanske inte märker hur dina naglar mår förrän du reagerar på sprickor, fras och sköra nagelband.

Nageloljan låter inte detta ske om du använder den regelbundet. Du kommer att märka att även dina längre naglar tål mer utan att gå av. nageloljan används innan du gör manikyr men den används även efteråt ovanpå lack eller lösnaglar för att stärka nagelbanden. Starka nagelband främjar tillväxten av nageln och gör att hela nagelområdet ser finare ut.

En nagelolja kostar inte speciellt mycket, den är dryg och är en fantastisk investering som gör att både händer och fötter blir snyggare att se och ta på. Eftersom den även kan användas på kluvna hårtoppar och torr hud så är den en smart produkt att ha i badrumsskåpet.

4/5 (2 Reviews)

Vackerhud