Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhlens.se, Kicks.se & Lyko.se

  • Björn Axén Cool
  • Silver Shampoo
  • Wella System
  • Men Silver Shampoo

Att bevara de guldiga lockarna kan ses hur naturligt som helst, men faktum är att när solstrålarna minskar i Sverige påverkas även det blonda och gråa håret och det här här som silverschampo dyker upp i bilden. Desto färre timmar det blonda håret blir utsatt för sol desto mer kommer de levande gyllene lockarna förvandlas till en ganska trist gulaktig nyans utan sin charm. Det är därför många överväger att bleka håret under vintermånaderna för att få det levande igen.

Men om det inte känns relevant att besöka frisören varje sjätte vecka så är det billigare alternativet att investera i ett silvershampoo. Schampot är framtaget för att neutralisera de gula tonerna i princip på en gång. I detta test har vi testat dessa silver shampoo på både naturligt blonda och färgat hår och det har blivit utmärkta resultat för båda testgrupperna.

5 Bästa silverschampo 2020 – Bäst i test

1. Sachajuan Silverschampo

Detta silverschampo har som uppgift att tillföra pigment till ditt hår för att motverka och neutralisera de gula tonerna i ditt blonda eller gråa hår. När vi testade schampot noterade vi även att pigmentet både ger lyster och volym. Schampot har även något som kallas för Ocean Silk Technology som återfuktar och ökar glansen.

2. Björn Axén Cool Silverschampo

Detta pigmentschampo rengör och behandlar blont och grått hår. Upplever du även att din hårbotten är statisk kommer detta vara ett bra alternativ för att åtgärda det då schampot är antistatiskt. Med ett vårdande veteprotein och honungsextrakt mjukgör det håret och återfuktar din hårbotten. Hur fungerar Cool Silver schampot? När håret har en varm ton kan man tillföra kalla pigment till håret och både blonda och gråa hår kan upplevas som lite livlösa och matta. Genom att tillföra ett lila pigment kommer dit hår både se friskare och vackrare ut. Detta schampo vann även 2012 års bäst i test Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

3. Wella System Professional SP Men

Detta schampo motverkar även det gulning av ditt gråa hår vid regelbunden användning. Resultatet blir en härlig silverglans och vårdar ditt hår skonsamt.

4. Maria Nila Sheer Silverschampo

Sheer Silver från Maria Nila är ett sulfatfritt och parabenfritt silverschampo för ett blont hår. Med violetta pigment och ett björnbärsextrakt kommer schampot motverka de guldiga nyanserna i ett blont hår. Det ger även både lyster och stärker hårets struktur. Color Guard Complex skyddar håret bl.a mot UV-strålning och fria radikaler.

5. KICKS Silver Silverschampo

Silver Shine från Kicks reducerar de gula tonerna i blont och oranget hår och bidrar med ett silkeslent och glänsande hår.

Frågor och svar om silverschampot

Vad är silver schampo och vad gör det med håret?

Silver shampoo som även kallas för lila schampo innehåller ett lila pigment som fungerar som ett medel mot de gulnande tonerna i håret. Mer exakt så neutraliserar shampot de gula tonerna i blont, grått och silverfärgat hår vilket hjälper till att hålla den vackra nyansen i håret. Schampot hjälper även till med näring och skyddar de ömtåliga hårfibrerna i håret. Om du använder schampot regelbundet kommer du se till att håret håller sig levande och fräsht. Schampot passar även utmärkt till människor med grått hår, då de kan utveckla en liten gul nyans vid exponering mot vind, regn och andra föroreningar.

Hur fungerar silverschampo mer praktiskt?

Om man går tillbaks till skolan när man fick lära sig teorin bakom färgerna så har man lärt sig att lila sitter motsatt till färgen gul på färghjulet. Så när de två färgerna blandas med varandra blir det en mer neutral nyans. Så när du applicerar det lila pigmentet från silverschampot i håret kommer en del av schampot att absorberas med de gula tonerna vilket resulterar i en lite coolare och kallare färg.

5/5 (1 Review)