Vackerhud

12 Bästa Silverschampon 2024 – Bäst i test

De där ljust vackert färgade slingorna har en tendens att gulna över tid. Istället för att ta oss till koloristen igen för att tona håret kan du göra det betydligt enklare för dig – genom att använda silverschampo. Här listar vi 12 produkter anpassade för att neutralisera och vårda.

Silverschampo är inget schampo som består av silver – det är ett schampo som förhindrar att ditt hår ser gult och trist ut. Schampot neutraliserar de gula pigmenten i håret och gör så att håret får en mer askig ton. Du kan hitta silverschampo både för färgat och naturligt blont hår som du bara vill ge en uppfräschning.

Det är viktigt att du väljer ett silverschampo som håller god kvalitet, annars kan ditt hår torka ut för mycket. Du ska heller inte använda ditt silverschampo mer än en eller ett par gånger i veckan, utan varva med annat schampo gärna för färgat hår så att håret behåller sin glans och sin färg.

1. Ida Warg Silver Shampoo

Ida Warg Silver Shampoo

Ida Wargs Silverschampo är ett mildare schampo med stärkande veteproteiner, ett schampo som lyckas reducera dina gula toner och göra ditt blonda hår mer kallt.

Det här schampot innehåller många ämnen som också hjälper till att bygga upp ett färgat, blekt och slitet hår så om du inte är naturligt blond utan har blekt en del under dina dagar så kan det här silverschampot göra susen. De violetta tonerna gör även ett aning mörkare blont hår askigare.

2. Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Ett silverschampo framför allt framtaget till färgat och blekt hår som behöver neutraliseras när det gula gör sig påmint. Schampot innehåller dessutom närande guarana som piggar upp och tillför den där fräscha tonen vilket gör att ditt hår ser nytvättat ut även dagarna efter tvätten.

Schampot ingår i en serie och vill du ha ytterligare effekt kan du komplettera med silverbalsam med samma namn.

3. Fanola No Yellow Shampoo

Fanola No Yellow Shampoo

Det här är silverschampot som passar både naturligt blonda hår, slingade hår och gråa hår. Om du upptäckt att du på senare tid börjar bli gråhårig är alltså Fanola No Yellow Shampoo ett bra val.

Det passar även hår som färgats med ”granny-effekten”, det vill säga färgats grått då detta har blivit en trend. Schampot innehåller både vinextrakt och silkextrakt som gör det skinande blankt och vårdar håret samtidigt.

4. Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Maria Nila har alltid varit känd för att ta fram fenomenala veganska produkter och Maria Nila Sheer Silver Shampoo är inget undantag. Det har extrakt av björnbär som tillsammans med andra aktiva ämnen ger blont hår och slingat hår det grå tonen.

Björnbären mjukgör också och gör ditt hår mjukt och lent. Det är helt fritt från sulfater och parabener och ger dessutom ett fullgott UV-skydd till ditt hår.

5. L’Oréal Professionnel Silver Schampo

L'Oréal Professionnel Silver Schampo

Ett hår har behov av proteiner för att hålla sig ungt, friskt och starkt och med de duktiga aminosyrorna i L’Oréal Professionnel Silver Schampo byggs även ett färgat och slingat hår upp inifrån. De varma och gula reflexerna försvinner och håret håller sig askigare och kallare längre.

Ditt hår ser både mjukt och fräscht ut och du slipper känna att hårstråna blir uttorkade som vanliga silvershcampon inbland kan orsaka.

6. L’ORÉAL PARIS Colorista Silver Shampoo

L'Oréal Paris Colorista Silver Shampoo

Detta är bara ett i raden av silverschampon som märket L’ORÉAL lyckats utveckla. Produkten fungerar bra på både lätt gula toner och slingor som nästan blivit orangea på grund av tiden. Låt sitta i lite längre om ditt hår är ordentligt missfärgat så att det neutraliseras rejält.

Ca 10 minuter är ett bra tidsspann. Använd gärna balsamet från samma serie för att mjuka upp håret och tillföra ytterligare effekt.

7. Antonio Axu Silver Shampoo Cool Purple

Antonio Axu Silver Shampoo Cool Purple

För känsligt hår och för att förhindra uttorkning har Antonio Axu tagit fram ett silverschampo som med sin milda formula gör att du kan tvätta ditt hår och ta bort gula och orangea nyanser utan att vara rädd för att håret ska förlora sin kvalitet.

Produkten är helt sulfatfri och binder till sig färgpigmenten på ett utomordentligt sätt så att ditt hår blir riktigt askigt och kyligt sval i nyansen. För bästa resultat kan du kombinera silverschampot med övriga produkter i serien för blont eller slingat hår.

8. Waterclouds Violet Silver Shampoo

Waterclouds Violet Silver Shampoo

Ett silverschampo som har många funktioner i en. Lavendelextrakten gör att doften blir underbar samtidigt som det neutraliserar dina gula toner. Men lavendeln motverkar även att ditt hår blir elektriskt och ger det på samma gång en fin lyster så att håret blir enklare att styla och håller formen längre.

B5 vitaminet bygger upp hårstråna från grunden och ger dig ett starkare och friskare hår helt enkelt. Låt schampot sitta i ca 5 minuter och skölj ur ordentligt så att all färg försvinner. För mer effekt – använd gärna Waterclouds Violet Silver Balsam.

9. Kevin Murphy Blonde Angel Wash Shampoo

Kevin Murphy Blonde Angel Wash Shampoo

Produkten passar främst till naturligt blonda hår och människor som tampas med sina första gråa hår. Det är ett milt silverschampo helt utan sulfater och parabener, som återställer ett trist blont hår och fräschar upp utan att tära på hårkvaliteten.

Schampot innehåller lavendel som både ger en härlig doft och berikar håret med den fina, svala färgen.

10. Björn Axén Cool Silver Schampoo

Björn Axén Cool Silver

Björn Axén Cool Silver Schampoo innehåller vårdande proteiner och tar hand om ditt hår på djupet. Produkten är perfekt för dig som ofta lider av trassel och tovor i håret, eftersom det är utredande och mjukgör.

Till på köpet har det UV-skydd och gör håret antistatiskt. Resultatet blir ett riktigt krispigt, svalt hår sett till färgen.

11. Wella SP Silver Blond Shampoo

Wella SP Silver Blond Shampoo

Varumärket Wella har funnits med hur länge som helst kan det verka och med tiden har de tagit sina många erfarenheter och utvecklat ett smidigt, skonsamt och bra silverschampo som är speciellt framtaget för slingat och blekt hår som behöver livas upp.

Schampot är milt och torkar inte ut håret om du inte använder det alltför ofta.

12. Matrix Total Results Color Care So Silverschampo

Matrix Total Results Color Care So Silverschampo

Ett starkt hår är ett tåligt hår. Med Matrix silverschampo för grått och blont hår får du inte bara bort de tråkiga gula tonerna, du får även bort elektriciteten som kan bildas i håret.

Den berikande formulan stärker hårfibrerna och tillför glans och lyster. Det ger håret också ordentligt med fukt och näring från topp till tå.

Vad är silverschampo?

Ett silverschampo är ett schampo som både rengör håret men som även verkar neutraliserande när dina slingor blivit gula eller går åt det orangea hållet. Detta är framför allt vanligt i blekt hår men också ett naturligt blont hår kan se tarvligt och gulnat ut efter ett tag.

Om du är blond och inte vill slinga håret kan du istället tvätta det med silverschampo som innehåller ämnen som tonar gult hår och gör det grått eller kallare i tonen. Viktigt är att låta schampot sitta i lite längre än vanligt schampo – gärna 5-10 minuter innan du sköljer ur det igen.

Tänk på att inte använda silverschampot för ofta då det kan vara uttorkande. Dagens produkter brukar dock innehålla mjukgörande ämnen som inte sliter på håret. Observera också att denna sortens schampo är blått eller violett till färgen och ger ifrån sig fläckar på duschdraperi om du inte sköljer ordentligt.

Varför ska jag använda silverschampo?

Den största anledningen till att använda ett silverschampo är att ditt hår får en vackrare färg och ett fräschare utseende. Med bara en tvätt i veckan behåller du den kalla nyansen och håret ser nyfärgat ut utan att du ens gått till frisören.

Ett således billigare och skonsammare alternativ till färgning eller toning. Vid ännu skarpare effekt kan du även använda ett silverbalsam som mjukar upp och lenar dina hårstrån.

Silverschampon fungerar både på vanligt blont hår och på färgat hår. Även ett lite mörkare hår med varma pigment kan få en kyligare nyans med ett violett silverschampo.

4.7/5 (3 Reviews)

Vackerhud