Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordicfeel.se, Lyko.se & Kicks.se

  • Maria Nila Head
  • & Hair Heal
  • Olaplex Bond
  • Maintenance Shampoo

 

Att köpa det bästa schampot kan man i kanske inte tycka vore så klurigt men faktum är att det finns ett så stort utbud av olika märken och innehåll att beslutet snart blir en riktig gåta. Alla schampon, oavsett om det är ett budget schampo eller ett lyx schampo lovar i princip samma sak – ett friskt och välmående hår och schampot kommer bringa livlighet och volym. Vi vet att det skiljer sig avsevärt mellan olika märken och prisklasser och har därför testat marknadens bästa schampon från budget till lyx för att du ska hitta din nästa favorit.

 

5 Bästa schampon 2020 Bäst i test

1. Maria Nila Head & Hair Heal

2. Olaplex Bond Maintenance Schampo

3. SACHAJUAN Scalp Schampo 250 ml

4. L’ANZA Hair Repair schampo

5. Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Schampo

 

 

Bästa Schampot 2020 Bäst i test

 

1. Maria Nila Head & Hair Heal

 

schampo

 

Head & Hair från Maria Nila är ett schampo som både är antiinflammatoriskt och hårväxtstimulerande. Schampot innehåller flera ingredienser, bland annat naturligt Aloe Vera-extrakt för att behandla och förebygga både mjäll och hårbottenproblem. En annan ingrediens är Oleanolic Acid som motverkar håravfall. Schampot passar allra bäst för människor med en känslig hårbotten och det är både veganskt schampo samt paraben- och sulfatfritt.

 

 

2. Olaplex Bond Maintenance Schampo

 

bästa schampot 2019

 

Olaplex No4 är både ett lyxigt schampo och balsam som med en unik sammansättning av ingredienser skapar ett optimalt fuktgivande schampo för alla hårtyper. Detta schampo ska för bästa effektivt både kombineras med Olaplex No3 och No5 för det allra bästa resultatet till din hårvård.

 

 

3. SACHAJUAN Scalp Shampoo 250 ml

 

schampo bäst i test 2019

 

Detta schampo från Sachajuan är ett hälsosamt schampo som både tar bort mjäll och lugnar den irriterade skalpen. Det allra bästa är att schampot är drygt och blir därmed väldigt prisvärt och billigt då schampot håller länge samtidigt som det är en riktig kvalitétsprodukt. För att applicera schampot börjar du med att massera in en liten mängd i ditt blöta hår, skölj sedan håret noggrant och för bästa effekt kan du avsluta med Sachajuan Conditioner.

 

4. L’ANZA Hair Repair

 

schampo bäst i test

 

Hair Repair från L’anza är ett shampo som är kokosnötsbaserat. Schampot ger både näring och protein till hårbotten för allra bästa hårvård och är ett milt schampo. Detta schampo rekommenderas framförallt till er som har ett kemiskt behandlat hår då schampot återställer hårets styrka och glans och gör håret smidigt igen.

 

5. Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Schampo

 

Kevin-Murphy-Hydrate-Me-Wash-Shampoo

 

Detta schampo från Kevin Murphy är fleras favoritschampo. Det både återfuktar håret och lämnar efter sig en silkeslen känsla. Håret känns förvånansvärt lätt efter applicering.

 

Vilket schampo är bäst för mig?

Det finns schampon för alla möjliga typer av hårbottnar. Till exempel är vissa schampoprodukter skapade för att motverka torr hårbotten, hjälpa till mot mjäll, ta vara på skadat hår. Och sedan finns den andra delen av schampon där det finns produkter skapade för att för vårda håret, öka volymen och öka glansen och livligheten. Vi går igenom några av de vanligaste schampoprodukterna här nedan för att du ska ha det enklare att välja ett bra schampo som passar dig och dina behov.

Mjällschampo

Vi har i en tidigare artikel gått igenom mjällschampon men vi går även igenom den grundläggande informationen kring schampot i denna artikel. Mjällschampo består av ingredienser som motverkar förekomsten av just mjäll. Det finns även en hel del andra ämnen för att få ditt hår att se friskt och livfullt ut. Generellt brukar mjällschampon vara ett dyrare schampo i och med att det är ett specialschampo för specifika behov.

Torrschampo

Detta är ett perfekt komplement om du vill skydda ditt hår i det långa loppet. Att tvätta håret varje dag kan vara slitsamt mot hårfibrerna och din hårbotten men genom att använda ett torrschampo som man sprayar så nära hårrötterna som möjligt kan man just undvika att tvätta håret för mycket men fortfarande ha ett fräscht hår. Torrschampo kan inte ersätta en vanlig hårtvätt men är ett utmärkt komplement. Det går även bra att använda torrschampo i puderform, du gnuggar det i händerna och fördelar sedan det i håret.

Fett hår

Upplever du att du har ett väldigt fett hår så är orsaken att du har en överproduktion av ämnen Sebum. Detta ämne tillverkas av talgkörtlarna i hårbotten och är vanligast i tonåren när man upplever hormonella svängningar. Vi rekommenderar att man använder ett milt djuprengörande schampo.

Torrt hår

Ett torrt hår kan enkelt förknippas med att det är sprött och hårstråna kan lätt dela sig och gå sönder. Om du har torrt hår kan det bero på att dina talgkörtlar inte producerar tillräckligt mycket fett men det kan även handla om att du använder för starka hårprodukter eller har färgat håret alldeles för ofta utan att låta det vila. När du letar efter ett schampo mot torrt hår ska det vara milt och som ej tar bort det nuvarande fettet du har i håret utan bevarar det så bra det kan.

Normalt hår

Att ha ett normalt hår är självklart det mest optimala och detta får du genom att ta vara på dig själv, äta sunt och träna hälsosamt och även vårda håret med regelbundna tvättar. Med ett normalt hår kan det hålla sig rent i flera dagar innan du behöver rengöra det igen.

Hur har vi gjort detta test med schampon?

Vi har under en tvåmånaders period tagit fram en oberoende testgrupp på ungefär tio till femton personer för att avgöra vilket schampo som är det absolut bästa på marknaden idag.  För att kunna avgöra vilket schampo som är det bästa så har vi skapat ett poängsystem för att kategorisera poängen beroende på ens hårtyp som är värda att tänka på, till exempel om man har ett torrt eller finare hår. Testdeltagarna har då fått ge poäng och sedan har vi samlat poängen för att just hitta det bästa schampot i testet.

0/5 (0 Reviews)