Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se & Kicks.se & Åhlens.se

 

En primer är ett måste i många människors makeup arsenal. Primerns huvudsakliga uppgift är att ge huden en jämn yta, minska rodnader och dölja porerna. Sist men inte minst ger en primer en härlig lyster över ansiktet. Med en primer applicerad på ansiktet kommer du även märka att din foundation sitter bättre och håller en längre period jämfört med om du hade skippat primern. I detta test har vi valt att testa olika primers för att hitta marknadens bästa primer. Kolla runt bland våra bäst i test vinnare och hitta din nya favoritprimer.

 

5 Bästa primers 2020 Bäst i test

1. The Ordinary High-Adherence Primer

2. Clarins Beauty Flash Balm

3. Max Factor Facefinity All Day Primer

4. Clarins SOS Primer

5. bareMinerals Prime Time BB Primer Cream

 

 

Bästa Primern 2020 Bäst i test

 

 

1. The Ordinary High-Adherence Primer

 

Primer

 

Denna primer från företaget The Ordinary har en återfuktande egenskap med en utjämnande effekt för att din makeup ska hålla längre. Du kan även använda den som en återfuktande ansiktskräm som minskar både porernas synlighet och olika ojämnheter i din hud. För bästa effekt rekommenderar vi att du använder primern i slutet av din hudvårdsrutin precis innan du ska applicera din makeup.

 

2. Clarins Beauty Flash Balm

 

Bästa-primern

 

Med Clarins primer Flash Balm kommer du uppleva en kräm som faktiskt eliminerar drag av trötthet i din hud. Målet är givetvis att du ska både uppleva och känna att din hud är ett par år yngre. Du får även en långvarig effekt där din makeup håller längre, perfekt att applicera före din utekväll. Börja med att applicera ett tunt lager över ditt ansikte och hals. Du kan applicera din make-up direkt efter du applicerat primern.

 

3. Max Factor Facefinity All Day Primer

 

Primer-bäst-i-test

 

FaceFinity från Max Factor är en grym primer som jämnar ut din hud och förbereder huden för applicering av make-up. Tack vare dess formula hjälper den huden att reducera de fina linjerna som så enkelt börjar synas i ansiktet och även dölja porerna i ansiktet utan att täppa igen dem.

 

4. Clarins SOS Primer

 

Bästa-primers

 

SOS Primer har en hel serie med grymma primers för att du ska hitta en som passar just ditt hudvårdsproblem. Här är listan med de olika nyanserna som motverkar olika hudvårdsproblem:

  • 00 Universal Light – Ljusreflektande, lystergivande
  • 01 Rose – Minimerar trötthetstecken
  • 02 Peach – Jämnar ut och korrigerar hudtonen
  • 03 Coral – Minimerar pigmenteringar
  • 04 Green – Dämpar rodnader
  • 05 Lavender – Fyller trött hud med ny energi, ljusar upp huden

 

5. bareMinerals Prime Time BB Primer Cream

 

Primer-för-make-up

 

Denna Primer från bareMinerals har en trippelverkande effekt. Den första effekten är Prime som motverkar torrhet, de fina linjer som uppstår i ansiktet, fet hud och reducerar uppkomsten av nya porer. Protect förebygger huden för att skydda den mot framtida skador i huden tack vare att den är fullproppad med vitaminer och antioxidanter. Den har även ett kraftfullt SPF 30 skydd mot solen. Den sista effekten kallas för Perfects och minskar synligheten av imperfektioner.

 

Hur använder man en primer?

 

En primer är en grundsten för att ha skapa ett bra underlag i ansiktet när du sminkar dig. Efter att du applicerat ansiktskrämen på ansiktet ska du lägga på primern. Du applicerar den genom att du använder dina fingertoppar och masserar in primern med ganska lätta och mjuka rörelser. Försök ha en cirkulerande rörelse för bästa effekt. Du behöver inte heller stressa för att applicera primern, desto längre du arbetar desto bättre effekt får du.

 

Måste den bästa primern vara dyr?

Givetvis spelar priset stor roll när du väljer primers då kvalitén skiljer sig mellan produkter. Men det som absolut är viktigast är att du väljer en primer som du tycker om att arbeta med. Och vissa produkter har en mer matt känsla en andra så välj en produkt som ger det resultat du strävar efter. Kanske du har ett favoritmärke som du använder andra hudvårdsprodukter från, ge då det märket ett extra öga då de förmodligen har en produkt som passar dig i smaken.

 

Hur man applicerar en primer steg för steg

  1. Applicera din primer ovanför dagkrämen du använder. Det går bra att applicera primern även om dagkrämen håller på och torkar.
  2. Ta sedan fingertopparna och dutta runt på huden. Beroende på resultat kan du antingen massera in produkten eller endast dutta på ansiktet, pröva dig fram.
  3. Använd inte produkten över hela ansiktet utan fokusera på de områden där du behöver en matt känsla till exempel i t-zonen.
  4. Vänta ett par minuter innan du applicerar din foundation.

Hur har vi testat våra primers?

 

För att hitta marknadens bästa primer har vi samlat en testgrupp bestående av 15 personer som fått ta del av olika primers som finns tillgängliga på marknaden. Under en månads period har de sedan fått använda olika primers och ge poäng utefter olika kategorier. Vi har sedan samlat poängen för att besluta vilken som har blivit vinnare av vårt bäst i test.

4.5/5 (2 Reviews)