Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se & Kicks.se & Åhlens.se

 

Många av oss älskar att styla vårt hår, det är nästan ofattbart hur stor skillnad ett stylat hår kan göra för ens yttre och inte minst självförtroendet. Oavsett om du vill styla håret för att piffa upp vardagen, till en fest eller kanske till drömdejten så kommer en vågtång vara det perfekta hår-verktyget för dig. Med en vågtång kan du enkelt uppnå den piffiga looken och de härliga vågorna i håret med en vacker volym.

Men det är inte det enklaste att välja en vågtång eller trippeltång som den också kan kallas för. När du väl börjar leta i butikerna efter vågtångar kommer du snabbt märka att det finns ett stort urval att välja mellan. Vårt mål med detta test har därför varit att testa olika vågtånger från olika producenter för att hitta den bästa vågtången 2020.

 

3 Bästa Vågtångarna 2020 Bäst i test

1. Lyko Deep Waver Vågtång

2. Obh Nordica Artist Easy Waves Vågtång

3. Babyliss Easywaves Vågtång

 

 

Bästa Vågtången 2020 Bäst i test

 

1. Lyko Deep Waver Vågtång

 

Vågtång

 

Depp Waver från Lyko är en vågtång (Kan även kallas för trippeltång) som du kan skapa riktigt härliga lockar med. För att skapa lockarna börjar du med att ta en hårslinga som du lägger mellan falserna och klämmer sedan till mjukt. Hårslingan kommer formas till en våg nästan på direkten samtidigt som du flyttar ner tången i hårslingan. Med denna vågtång kan du även bestämma hur breda eller smala locka du vill ha genom att vända cylindern.

2. Obh Nordica Artist Easy Waves Vågtång

 

Bästa vågtången

 

Easy Waves från Obh Nordica är en vågtång som kommer göra ditt hår både blankt och vågigt. Vågtången värms upp snabbt och håller en jämn temperatur under hela arbetet. Du har möjlighet att välja mellan 5 olika temperaturinställningar för att den ska passa just ditt hår och din hårtyp.

 

3. Babyliss Easywaves

 

vågtång bäst i test

 

Babyliss Easywaves är en vågtång som är riktigt enkel att använda och kommer ge ditt hår en maximal volym på ett par sekunder. Vågtången är utrustad med 3 olika temperaturer för att den ska fungera för olika hårtyper och beläggningen är keramisk för att stylingen ska vara skonsam mot ditt hår.

 

Hur fungerar en vågtång?

 

Trippeltången skapar härliga lockar som liknar effekten du får efter att du sovit en natt med flätor i håret. Resultatet blir lockar med en vågig känsla med fin volym. Skillnaden mellan en vågtång (trippeltång) och en locktång är att en vågtång har tre cylindrar istället för enbart en.

Hur använder jag trippeltången?

Börja med att kamma ut en hårslinga som är ungefär 3 till 5 centimeter bred och placera slingan i tången. Låt nu maskinen arbeta under ett par sekunder, det skiljer sig definitivt mellan olika hårtyper gällande hur länge man behöver våga håret. Rent generellt gäller det att desto grövre hår du har desto längre tid kommer det ta att skapa vågorna i håret.

Kontrollera kontinuerligt resultatet av vågorna i en spegel så att du ser att resultatet blir som du tänkt dig. Om du vill ha en snabbare behandling så kan du testa att endast skapa vågor i ett par slingor i den övre delen av håret.

Video – Så använder du stylingverktygen

Hur har vi testat vågtången?

Vi har varit 15 personer i en testgrupp där vi testat olika vågtånger (trippeltång) mot varandra. Testet har gått ut på att se hur bra vardera produkt gjorde lockar och sedan betygsätta vi produkterna för att hitta den bästa.

3/5 (7 Reviews)