Vackerhud

Bästa Vågtången 2024 – Bäst i test

Med en vågtång kan du göra smickrande lockar i form av vågor i håret. Det ger inte bara en vacker frisyr utan mer volym vilket kan vara fint på både ett tunnare och ett tjockare hår. Vågor i håret gör att det ser sådär somrigt fräscht ut.

En vågtång kallas även för en trippeltång eftersom den består av tre tänger som sitter samman och pressar samman håret till just vågor. Utbudet av vågtänger är dock väldigt stort och varierande och ger större eller mindre vågor beroende på hur du vill ha det. Vi har sammanställt en liten guide av sju vågtänger att välja mellan – alla med sina fördelar.

10 Bästa Vågtängerna

1. Bäst i test – BaByliss Deep Waver W2447E

BaByliss Deep Waver W2447E

Med den här proffsiga vågtången kan du göra riktigt djupa vågor tack vare de ordentligt böjda plattorna. Tången värms upp till max 200 grader på bara några sekunder så att du kan börja styla som du vill.

Den har tre värmeinställningar och agerar skyddande med en jämn temperaturfördelning så att ditt hår inte slits i onödan. Den ger även en fin finish med glans.

2. OBH Nordica Artist Easy Waves

OBH Nordica Artist Easy Waves

Med tre olika värmeinställningar kan du själv välja hur varm du vill ha den här vågtången, 100 grader, 140 grader eller 160 grader. Easy Waves är snabbuppvärmande och indikerar temperaturen med en lysande signallampa. De tre tängerna ger mjuka och lite mindre vågor och ökar volymen i håret.

3. BaByliss Easy Waves C260E

BaByliss Easy Waves C260E

Med BaByliss Easy Waves får du lite större vågor och lockar i håret. Det ger dig alltså en lite mer glamourös look. Den mellersta tippen som skapar själva djupet i vågorna ger det där lilla extra till stylingen.

Tången värms upp snabbt och har tre olika inställningar så att du väljer värme efter behag. Vågtången är utnämnd av stylisten och frisören Jean-Pierre Barda.

4. Lyko Deep Waver

Lyko Deep Waver

Våga göra ordentligt vackra vågor med Depp Waver som enkelt formar lockar med en ergonomisk och smart utformad tång. Den är keramisk och skonsam för håret oavsett hur ofta du stylar. Kläm in en hårslinga och tryck till och vips så har du en böljande våg som ger dig ett nytt utseende när hela håret är gjort.

Det går enkelt att vända på själva cylindern för att välja storlek på vågorna. Tången har en temperaturjustering på 80-230 grader där du själv kan ställa in gradantalet.

5. GA.MA Fairy Waves Hair Iron

GA.MA Fairy Waves Hair Iron

Kommer du ihåg den gamla tidens krustång? GA.MA Fairy Waves Hair Iron liknar dessa men är betydligt mer uppdaterad och utvecklad. Du drar helt enkelt slinga efter slinga igenom tången för att få de där småvågorna som både skapar volym och en snygg look.

Välj att göra enstaka slingor eller locka hela håret. Tången når önskad temperatur på några sekunder och med keramiska plattor slipper du både elektriskt flygande hår eller friss.

6. Obh Nordica Creative Wave Maker

Obh Nordica Creative Wave Maker

Denna vågtång är det ultimata stylingverktyget när du vill kunna göra olika typer av vågor eller lockar i olika storlekar. Med ett ergonomiskt handtag och en djup cylinder kan du skapa skojiga vågor i både medellångt och riktigt långt hår.

Tanken var när det här stylingverktyget utformades att det skulle kunna ge ett långvarigt och varierande resultat beroende på hur och när du vill ha din frisyr. Det lyckas OBH Nordica med. Dina vågor skulpteras perfekt och gör så att ditt hår sticker ut från mängden.

7. CERA WaveStyler Mini

CERA WaveStyler Mini

En liten vågtång i miniformat som är perfekt att ta med på resan eller ha i den lilla lådan på kontoret för snabbstyling under lunchen eller strax innan en dejt. Den lilla storleken gör att tången även fungerar bra på kortare hår.

Vågorna blir djupa med den djupa mittenparti som sitter på plattorna. Skapa volym eller glamourösa vågor på nolltid. Maxtemperaturen står på 200 grader, en temperatur som gör glansiga lockar utan att skada håret.

Att tänka på inför köp av vågtång

En vågtång är bland det bästa du kan ha i stylinglådan hemma, oavsett vilken längd du har på håret. Den ger dig lockar utan att det blir för uppseendeväckande och det är en bra pryl när du bara vill skapa volym i till exempel ett tunnare hår. En dag när du inte direkt känner att ditt hår ser ut som du tänkt dig är det perfekt att piffa upp det lite med en vågtång. Dock kan det vara bra att tänka på några saker.

Om du har ett tunt hår ska du inte välja för höga temperaturer på vågtången och inte heller andra stylingverktyg som avger värme. Det sliter på håret och ger dig fula toppar till slut. Se alltid till att verktyget har en skyddande beläggning. Dessutom ska du veta att det inte krävs så mycket värme för ett tunt hår att forma sig så en lägre temperatur här räcker gott och väl. Ett tjockare hår däremot behöver mer värme för att forma sig. Det kan också behöva en djupare vågtång så att vågorna fortfarande finns kvar när det tjocka och ofta långa håret tyngs ner.

Sist men inte minst ska du tänka på prisklass och ergonomi. Stylar du ofta är ett behagligt handtag och en lång sladd A och O. Om du arbetar med din vågtång i jobbet är det också bra att tänka på att kanske köpa en lite dyrare och proffsigare variant som kan skapa olika vågor på olika personer.

Frågor och svar om vågtänger

Vad är en vågtång?

En vågtång stylar ditt hår genom att åstadkomma vågor i håret, ungefär som när du flätar håret, sover med dem och tar ut dem på morgonen. Vågtången kan skapa större eller mindre vågor och en del kan göra både och. För dig som vill ha lite mjukare lockar och mer volym är en vågtång ett ypperligt stylingverktyg.

De funkar även bra på kort hår om du köper en variant som är avsedd för detta. Vågtången ser ut som en större och bredare locktång där du klämmer ihop hårslingan, värmer den och ser vågen forma sig. Det är snyggt att göra vågigt hår både på enstaka slingor eller hela håret.

Läs mer: Bästa Värmeborsten

Vem behöver en vågtång?

En person som tycker om variation i sitt hår eller en person som har tunt hår och vill få upp volymen lite, behöver en vågtång. Det ger nämligen ett rufs som håller i sig, ofta till dagen efter.

En vågtång skänker ännu mer kreativitet åt din fantasi och med den kan du variera din frisyr ordentligt, både dag och kväll. Det är ett bra komplement till en locktång eller en plattång och ett sätt att få en annorlunda finish till ditt hår än vad som ofta syns idag.

3.7/5 (3 Reviews)

Vackerhud