Vackerhud

10 Bästa Ögonfransböjare 2024 – Bäst i test

Med en ögonfransböjare kan du få en mer intensiv blick och ett par fransar som ser både fylligare och längre ut. En ögonfransböjare är specifikt framtagen för att böja dina fransar uppåt och på sätt skapa en mer öppen blick och look. Genom att åstadkomma detta med dina fransar kommer uppmärksamheten att dras till dina vackra och snyggt inramade ögon och alla vet ju att ögat är själens egen spegel, eller hur?

Även om du inte har använt en ögonfransböjare tidigare så är det mycket enkelt att komma igång, men vilken fransböjare är bäst och vilken bör man använda sig av? Valet av ögonfransböjare beror mycket på vad det är för effekt som du vill uppnå. Vissa använder sig av produkten i ett mer medicinskt syfte, till exempel för att få bukt med ögonfransar som vänder sig inåt. Här har vi listat de bästa ögonfransböjarna enligt oss.

1. Shiseido Eyelash Curler

Shiseido Eyelash Curler

Shiseido Eyelash Curler är en högkvalitativ ögonfransböjare i den övre prisklassen som lämpar sig utmärkt för dig som söker ett resultat som håller länge. Designen är snygg, enkel och klassisk, samtidigt som den är modern och användarvänlig som få.

Här får du ett redskap som gör att dina fransar böjer sig mjukt och vackert, utan att skada eller bryta av fransarna. Recensionerna är goda och kunder menar att produkten kan liknas med att få ett lashlift på en salong.

2. Tweezerman Classic Lash Curler

Tweezerman Classic Lash Curler

Classic Lash Curler är den mest sålda ögonfransböjare som tillverkaren Tweezermans har och det finns goda anledningar till detta. Den här fransböjaren är utformad för att ge dig vackra fransar med en bestående effekt. För att du ska kunna få en så intensiv böjning som möjligt, utan hårda kanter, har man tillverkat dynorna i mjuk silikon.

Här har även designen en stor betydelse. Silikondynan är av tjockare slag och rundad. I din beställning får du med tre extra silikondynor så att du kan byta ut vid behov.

3. Mac Cosmetics Full Lash Curler

Mac Cosmetics Full Lash Curler

Är du förtjust i smink och skönhet har du med största sannolikhet hört talas om MAC. Från MAC kommer även Mac Cosmetics Full Lash Curler, vilket är en ögonfransböjare av exklusivare slag. För att passa så bra med MACs andra produkter som möjligt kommer böjaren i den typiska färgen svart och det enda som krävs är ett enkelt ”kläm” för att dina fransar ska få en vacker böjning.

Kom ihåg att alltid använda fransböjaren innan du applicerar mascara, för att inte slita på dina fransar.

4. Xlash Eyelash Curler

Xlash Eyelash Curler

På bara några sekunder kan du uppnå längre och mer böjda fransar med hjälp av Xlash Eyelash Curler. Det här är bara ett måste för dig som vill ha en sminkväska likt proffsens egna och den snygga designen gör den svår att motstå. Här får du ögonfransar som kan fängsla varenda kotte inom loppet av några sekunder och det bekväma handtaget gör att du får ett bra och fast grepp.

Ögonfransböjaren lämpar sig utmärkt för alla typer av ögonformer och har dessutom en tryckreglering för att minimera slitage på fransarna och för bästa säkerhet.

5. Essence Eyelash Curler

Essence Eyelash Curler

Har du inte använt dig av en ögonfransböjare tidigare och inte riktigt vet om det är något för dig? Då vill du antagligen inte lägga ut stora summor pengar innan du är säker. Essence Eyelash Curler är en ögonfransböjare i budgetklassen, men det betyder inte att den är sämre för det. Här får du längre och mer böjda fransar som kommer att få dina ögon att verkligen stråla.

Ögonfransböjaren är mycket enkel att använda sig av och silikonkudden säkerställer att även de allra tunnaste fransarna får sig en böj, utan att gå av eller skadas. I beställning medföljer en extra silikondyna.

6. Depend Eyelash Curler

Depend Eyelash Curler

Vill du få böjda fransar till ett riktigt bra pris är det ögonfransböjaren från Depend som du ska titta närmare på. Här har man lagt fokus på att skapa en fransböjare som har en exakt vinkel och rundning för att du ska kunna få så fina fransar som möjligt. Ögonfransböjaren fungerar utmärkt till både korta och långa fransar, samtidigt som den lämpar sig för alla typer av ögonformer.

För att inte skada fransarna struktur är den utrustad med mjuka och bekväma silikondynor. I beställning medföljer en extra silikondyna, så att du kan byta vid behov.

7. BaByliss Ögonfransböjare

BaByliss Ögonfransböjare

BaByliss är kända för att skapa prisvärda och högkvalitativa produkter och redskap inom skönhet och hälsa. Med deras snygga och praktiska ögonfransböjare kan du se till att böja dina fransar på ett skonsamt sätt, utan att fransarna skadas eller bryts av.

Det enda du behöver göra är att placera fransarna mellan gummiremsan och ovandelen på ögonfransböjaren. Tryck därefter långsamt, men fast, ihop och håll i några sekunder. Som alltid gäller det att böja fransarna innan du applicerar någon mascara.

8. IsaDora Pro Lash Curler

IsaDora Pro Lash Curler

Med IsaDora Pro Lash Curler kommer dina ögon att se större och mer intensiva ut på bara några sekunder. Här har du en ögonfransböjare som lämpar sig perfekt för den som är trött på raka fransar eller fransar som slokar, trots den allra bästa mascaran.

Ögonfransböjaren är specialdesignad för att vara extra bred, vilket gör att den kan fånga upp även de allra yttersta fransarna med bravur. För din säkerhets skull så är ögonfransböjaren även tillverkad i nickelfri och rostfri stål. Det gör den utmärkt även för allergiker.

9. Perplex Ögonfransböjare

Perplex Ögonfransböjare

Ögonfransböjaren från Perplex gör det möjligt för dig att få vackert böjda fransar på ett snabbt och mycket effektivt sätt. Fransböjaren är enkel att använda sig av och har greppvänliga handtag för att du ska kunna vara säker på handen när du arbetar nära ögat. Den mjuka gummiremsan ser till att dina fransar inte kommer till skada i samband med användning.

Hårda kuddar kan annars ha en tendens att bryta av de allra minsta och tunnaste fransarna. Detta är nu ett minne blott. I samband med din beställning får du även med en extra gummikudde, så att du kan byta vid behov.

10. NYX Professional Makeup Eye Lash Curler

NYX Professional Makeup Eye Lash Curler

Det är få saker som är ”basic” när det kommer till NYX och deras ögonfransböjare är inget undantag. NYX Professional Makeup Eye Lash Curler är en ögonfransböjare som är otroligt effektiv och som kommer att ge dig extremt böjda fransar som håller hela dagen.

Här har man sett till att lägga fokus på att skapa ett redskap som ger varje frans en ordentlig böj, samtidigt som det blir ett enhetligt intryck och ett utseende som är mer förstärkt.

Vad är en ögonfransböjare?

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna, och svaren, som de flesta har gällande ögonfransböjare.

En ögonfransböjare är ett redskap som är framtaget för att böja fransarna semi-permanent uppåt. Det gör att du får en mer vaken och öppen blick, samtidigt som dina fransar ser längre ut och ögat ramas in bättre. En ögonfransböjare kan också användas av människor som har problem med att ögonfransarna växer inåt och som vill hitta ett sätt att bli av med detta och minska skav eller obehag.

Hur använder jag en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare är mycket enkel att använda sig av, även för novisen. Redskapet ska dock alltid användas som ett första steg och innan du applicerar mascara. Placera den övre ögonfransraden försiktigt mellan de två gummiskenorna och tryck sedan på handtaget för att klämma åt. Försök att böja fransarna så nära roten som möjligt för ett mer naturligt intryck.

Tips! Vill du ha en bättre effekt eller ett mer hållbart resultat kan du med fördel värma ögonfransböjaren innan du använder den. Värm med hårtorken några sekunder eller håll den under varmt vatten. Här är det dock viktigt att du aktar så att du inte bränner dig. Se därför till att alltid testa hur varm ögonfransböjaren är innan du applicerar den nära ditt öga.

2.4/5 (5 Reviews)

Vackerhud