Vackerhud

10 Bästa Lip Plumpers 2022 – Bäst i test

En lip plumper är en kosmetikaprodukt som hjälper till att tillföra volym i dina läppar utan att du behöver fylla dem med fillers eller göra läppkirurgi med allt vad det kan innebära. Det är således ett skonsamt alternativ där du slipper eventuella biverkningar. Olika lip plumpers upplevs dock på olika sätt och det finns ett brett urval på marknaden. Därför ska du få med dig en lista över 10 stycken produkter av lip plumpers som är populära just nu.

Alla har vi olika läppar och önskar mer eller mindre volym. En lip plumper på ett par redan fylliga läppar behöver inte ha en så kraftfull effekt som på den person som kanske har betydligt smalare läppar. Därför är det olika hur man upplever plumpern från individ till individ.

En lip plumper fungerar precis som ett vanligt lipgloss, du stryker på det på läpparna och märker inom kort hur blodcirkulationen på området ökar, och därmed volymen.

1. Xlips Lip Plumper

Xlips Lip Plumper

Xlips Lip Plumper har flera aktiva ämnen som snabbt sätter igång blodcirkulationen i läpparna så fort du stryker på produkten, för att ge ett litet pirr och skapa fylligare läppar och vacker glans.

Plutet håller i sig ett tag eftersom det reducerar läpparnas rynkor, gör läpparna lenare och accentuerar läpplinjen. En bra produkt till kvällens fest eller när du vill vara snygg på jobbet eller i skolan.

2. Milani Cosmetics Keep It Full Nourishing Lip Plumper

Milani Cosmetics Keep It Full Nourishing Lip Plumper

Vill du ha det bästa från två kosmetikavärldar, ett snyggt läppglans och volym i läpparna samtidigt, är den här lip plumpern ett bra val. Produkten känns extra len på läpparna samtidigt som den tillför en lyxig färgnyans som skänker lite extra glamour till ditt ansikte.

Den är gjord på en formula som boostar dina läppars egen produktion av kollagen vilket ger en långvarig föryngrande effekt. Den innehåller även det berömda ämnen hyaluronsyra, som normalt används i fillers.

3. Collistar Gloss Design

Collistar Gloss Design

En riktigt glansig och festlig lip plumper som dessutom ger skimrande effekt tack vare de små pärlorna i produktens formula. Dina läppar blir lika förföriska som du alltid drömt om.

Formulan innehåller små 3D-polymer, en slags kemisk förening som hjälper till att bygga upp en volym i dina läppar och hålla den kvar en hel kväll.

4. Make Up Store Lip Plumper

Make Up Store Lip Plumper

Denna lip plumper ger dig inte bara tillfälligt större läppar utan tillför även ordentligt med fukt och vitaminer till dem. Inte bara ger den dig ett snyggt plut, den skyddar, vårdar och svalkar också, något som kan vara skönt en varm sommardag.

Du kommer att känna hur de aktiva ingredienserna hjälper till att att boosta cirkulationen och stimulera. Därför kan den även användas när du är hemma, om du bara vill återfukta och ge dina läppar en vitaminkick.

5. Ofra Cosmetics Ofra Liquid Lip Plumper

Ofra Cosmetics Ofra Liquid Lip Plumper

Efter kraftigt solande eller fel produkter på läpparna kan de ibland spricka eller av någon annan anledning drabbas av små sår. Den här plumpern kommer som en räddande ängel och läker dina läppars spruckna hud, samtidigt som den bygger upp en fin volym och ger hela din mun en vacker nyans.

Den här produkten med vårdande mandelolja får gärna användas lite tätare så att dina läppar även läker snabbare, så se till att ha den i fickan eller i väskan och stryk på med jämna mellanrum.

6. Know Cosmetics Know Cosmetics No Thin Lips

Know Cosmetics Know Cosmetics No Thin Lips

Du som faller extra för naturliga make up-produkter och som kanske har en extra känslig hud kommer att älska den här lip plumpern. Den är gjord med Aloe Vera och E-vitamin så att dina läppar alltid vårdas samtidigt som de fylls ut.

Plumpern är helt färglös så ett tips är att använda din ihop med ditt favoritläppstift, gloss eller läppenna. Dock blir den lika snygg när den appliceras själv eftersom dina läppar får en fin glans och blir kyssvänliga.

7. Elf Lip Primer & Plumper

elf Lip Primer & Plumper

En härlig och smart 2-i-1 produkt som består dels av ett läpprimer, dels av en plumper för dubbel effekt. Med det sagt kommer e.l.f. Lip Primer & Plumper att hålla hela dagen eller kvällen och kladdar garanterat inte.

Lip plumpern kommer att ge dig en liten stickande och pirrande effekt när du stryker på den, ett pirr som försvinner inom kort och lämnar efter sig läckert fylliga läppar i en fin ton. Ett stort plus till den härliga kaneldoften som gör dig ännu mer åtråvärd.

8. Niod Lip Bio-Lipid Concentrate

Niod Lip Bio-Lipid Concentrate

Till skillnad från en vanlig lip plumper som ser ut som ett läppglans, kommer denna produkt i en liten flaska och tar titeln läppserum istället. Den är gjord med en specifik teknologi som kombinerar vård och volymgivande. Den har samma effekt som en lip plumper, till och med mer enligt många.

Produkten verkar både på kort och lång sikt eftersom den ska appliceras ett par gånger dagligen i en månad för att ge dina läppar en föryngrande effekt som tar bort rynkorna, lenar och återfuktar under en längre tid. Men hur ser det ut med volymen då? Självklart tillför produkten volym och plut och anses vara riktigt högpresterande!

Niod Lip Bio-Lipid Concentrate är allergivänlig och helt vegansk då den är helt fri från ämnen som silikon, nötter och alkohol.

9. jane iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator/Plumper

jane iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator Plumper

Den veganska lip plumpern från Jane Iredale ger inte bara mer fyllighet utan hjälper även till att exfoliera dina läppar tack vare de bruna sockerkornen i innehållet. På så sätt får du bort fula fnasigheter och döda hudceller. Sheasmöret lenar och mjukgör.

Produkten har två sidor där exfoliatorn gör sitt och den andra som består av plumpern gör sitt. Applicera tillsammans eller var och en för sig beroende på vad du är ute efter. Självklart får du en vacker färg till på köpet i form av svag aprikos och guldinslag.

10. Dior Addict Lip Maximizer

Dior Addict Lip Maximizer

Denna plumper har varit med bakom många modevisningar och suttit på många modellers läppar. Den är omtalad för att ge lång hållbarhet och en underbart vacker och glansig färg, samtidigt som den formar och ger plut.

Dior Addict Lip Maximizer innehåller hyaluronsyra som finns i vanliga fillers. Det återfuktar och skänker extra mycket volym. Det stora pluset i kanten är att den ger en god smak av mint.

Att tänka på inför köp av Lip Plumpers

Vem vill inte ha fylligare läppar på bara någon sekund utan att behöva vare sig ta till kniven eller sprutan? De aktiva ämnena i en lip plumper gör att läpparna får sig en tillfällig förstoring, dock inte lika mycket som om du skulle fylla dem med fillers på en skönhetsklinik. Du kan alltså vänta dig en liten skillnad men inte enorm.

Tänk på att läsa vad lip plumpern ifråga faktiskt gör. Här är produkterna olika varandra.

  • Den kan ge en tillfällig svullnad
  • Den kan skänka ett visuellt intryck av större läppar
  • Den kan ge fylligare läppar genom att du bygger upp volymen genom regelbunden användning

När du köper en lip plumper bör du först se vad den egentligen åstadkommer och vad just du är ute efter. Många produkter idag har även inbyggda vårdande effekter och ämnen som inte torkar ut. Detta är en bra egenskap som gör dina läppar yngre och fylligare även när du inte använder plumpern.

Ett annat tips för utökad effekt av din lip plumper är att använda den med läppstift eller läppenna. Då kan du forma läpplinjen som du vill först och sedan tillföra volymen så att dina läppar ser större ut och på samma gång får en fin färg. De flesta lip plumpers kommer med en färg och ofta olika nyanser att välja mellan, men just ett läppstift eller en penna kan accentuera läpplinjen först.

Om du är känslig för vissa ämnen kan vissa lip plumpers ge dig en kontaktallergi men detta är mycket ovanligt. Bergamott har till exempel orsakat detta i vissa fall så läs alltid på innehållsförteckningen först om du vet att du är överkänslig mot något. Det finns massor av bra allergivänliga alternativ, flera av dessa finns listade ovan.

4.4/5 (5 Reviews)

Vackerhud