Vackerhud

12 Bästa Serum 2024 – Bäst i test

Ett bra serum är något som borde ingå i allas hudrutin både morgon och kväll. Det rengör huden betydligt mer på djupet än en ansiktskräm och tränger in i det som kallas för den riktiga huden. Du kan med lätthet kombinera flera olika serum och lägga dem lager på lager för maximal effekt.

Välj de som passar bäst för din hudtyp och de hudtillstånd som du vill behandla. Om du ska applicera flera olika serum är grundregeln att välja det med lättast konsistens först. I denna artikel kommer vi att presentera och recensera tolv olika serum så du kan göra ett klokt val.

1. Estée Lauder Advanced Night Repair Ansiktsserum

Estée Lauder Advanced Night Repair Ansiktsserum

Estée Lauder har gjort det igen. Detta serum, som får toppbetyg av användarna, verkar inte bara återfuktande utan också mot åldrande. Använd detta serum om du vill reducera tydliga ålderstecken som till exempel rynkor. Ett stort plus är att det passar för alla hudtyper.

Dessutom förebygger det alla typer av yttre skador som du ständigt utsätts förs. Vi pratar alltså om föroreningar och UV-strålar, bara för att nämna några. Du kommer märka att din hud blir mer återfuktad, mjukare och jämnare. En riktig fullpoängare med andra ord.

2. Clarins Double Serum

Clarins Double Serum

Det finns väldigt många olika serum på marknaden men Clarins har lanserat sitt unika dubbelserum. Detta serum lämpar sig främst till alla kvinnor över 25 år som vill behandla rynkor, få fastare hud med mer lyster och fina linjer. Och det är verkligen en produkt som fungerar. Redan efter fyra veckor kommer du se resultat.

Det som sticker ut med detta är att det behandlar alla hudens fem vitala funktioner: skydd, näring, syresättning, återfuktning och cellförnyelse. Har du detta serum behöver du egentligen inget annat. Det passar för alla hudtyper och även dig som har lite fetare hud. Det funkar allra bäst när huden är lite trött och stressad.

3. The Ordinary Buffet

The Ordinary Buffet

Det första vi vill nämna med detta härliga serum är att det är en otroligt prisvärd produkt. Här har The Ordinary Buffet lyckats kombinera avancerade teknologier för att kunna behandla de vanligaste tecknen för åldrande av huden. Det är alltså en allt-i-ett-produkt som vi kan rekommendera till alla slags hudtyper.

Ett plus i kanten är att serumet är fritt från alkohol samt helt veganskt, vilket ligger rätt i tiden. Du kommer märka att din hud blir ljusare och mer återfuktad när du använder denna produkten.

4. Exuviance Vespera Bionic Serum

Exuviance Vespera Bionic Serum

Vi gillar denna produkt för den känns lyxig och har en väldigt lugnande effekt på huden. Detta fuktgivande serum har en föryngrande effekt, vilket alltid är positivt. Vi måste dock lyfta fram den väldigt intensiva återfuktningen som det absolut bästa med produkten.

Serumet består av bland annat vitamin E, A och C tillsammans med havsväxter, bara för att nämna några ingredienser. Det lämpar sig extra bra till dig som har väldigt torr hud men går att använda på alla hudtyper. Vi vill också ge ett extra plus för den väldigt smidiga flaskan.

5. L’Oréal Paris Cell Renaissance Serum

L'Oréal Paris Cell Renaissance Serum

Detta är ett serum speciellt utvecklat för dig som är över 50 år. Det är perfekt om du vill ge din hud lite extra kärlek och lyster. Du kommer känna att din hud blir både smidigare och mjukare efter en tids användning.

L’Oréal Paris har baserat detta serum på inte mindre än 20 års forskning och det är ett perfekt komplement till vilken hudrutin som helst. Dessutom är det väldigt prisvärt, vilket alltid är ett plus i kanten. Ett bra val för alla våra lite äldre läsare.

6. IDUN Minerals Skincare Serum

IDUN Minerals Skincare Serum

IDUN Minerals är ett hudvårdsmärke som strävar efter att erbjuda så rena och naturliga produkter som möjligt och de har tagit fram ett serum som är mycket prisvärt och passar dig som vill ha en riktig fuktboost. Med denna produkt får du all den fukt som din hud behöver.

Den skyddar dessutom mot det som kallas yttre stress, vilket är en stor fördel. Vi tycker denna produkt passar bra som komplement till ett serum som fokuserar mer på hudföryngrande egenskaper.

7. Lancôme Advanced Génifique Serum

Lancôme Advanced Génifique Serum

Lancôme är ett välkänt och erkänt märke som du alltid kan lita på. Deras välkända Advanced Génifique serum har släppts i ny tappning och du kommer inte att bli besviken. Vad som är unikt med detta serum är dess sammansättning av sju olika sorters probiotika som de även har patent på ända fram till år 2039.

Genom att använda detta serum kommer din hud kännas både yngre och smidigare. För de flesta tar det inte längre än sju dagar innan de börjar se resultat och det är verkligen en produkt som vi varmt kan rekommendera.

8. Biotherm Aquasource Super Concentrate Glow

Biotherm Aquasource Super Concentrate Glow

Detta serum gjorde direkt ett bra intryck på oss tack vare den söta flaskan och det förhållandevis billiga priset. Det är dessutom ett serum med flera funktioner, bland annat får du mer lyster och en jämnare hud.

Det fungerar inte bara som ett klassiskt serum utan även som primer och återfuktande. Bättre kan det knappast bli. Det är också berikat med rikligt med vitamin C, vilket gör att din hud ser mycket jämnare ut. Det ger också ett bra lyster, vilket vi älskar.

9. Clinique Moisture Surge Hydrating

Clinique Moisture Surge Hydrating

Det som gör att detta serum från Clinique sticker ut från mängden är den lite annorlunda gelkonsistensen. Du känner en återfuktande känsla direkt vid applicering som dessutom håller i upp till 24 timmar. Det innehåller bland annat aloe vera och hyaluronsyra som båda verkar återfuktande på huden.

Det fungerar lika bra på alla hudtyper och verkar dessutom mot stressfaktorer från yttre påverkan, vilket är en stor bov när det kommer till hudens åldrande. Ett plus är att det är oljefritt, vilket kan vara påfrestande för känslig hud.

10. Filorga Hydra-Hyal Intensive Hydrating Serum

Filorga Hydra-Hyal Intensive Hydarating Serum

En kombinerad ansiktsolja och serum i ett. Vi gillar det för dess intensiva återfuktning. Det lämpar sig framför allt för dig som har lite torrare hud men går att använda oavsett hudtyp. Med detta serum blir din hud återfuktad både på djupet och på ytan.

Det ger dessutom ökad lyster, vilket alltid är positivt. Vi gillar produkten för den luktar väldigt gott och huden mår bra hela dagen lång.

11. Lumene Valo Glow Boost

Lumene Valo Glow Boost

Lumene är ett finskt hudvårdsmärke som satsar på att använda så mycket naturliga produkter som möjligt. Detta serum är perfekt för dig som älskar glow och vill ha lite extra lyster. De använder en unik kombination av bland annat nordiska hjortron och vitamin C, vilket visat sig vara en succé.

Produkten passar alla hudtyper och är dessutom helt vegansk, vilket många säkerligen kommer uppskatta. Vi upplevde själva att vår hud strålade mera och kändes återfuktad. Därför kan vi rekommendera den till dig som läser. Detta serum består av 89 % naturliga produkter, vilket vi också gillar.

12. Ole Henriksen Truth Serum

Ole Henriksen Truth Serum

Ole Henriksen är ett danskt hudvårdsmärke som älskas av både kändisar och privatpersoner. Detta serum har samma effekt som att ta en multivitamin varje dag, fast för huden. Den återfuktar huden, motverkar ålderstecken och stramar upp där det behövs.

Den ger en väldigt härlig känsla när man tar på sig den och den doftar otroligt gott. Den passar även för alla hudtyper och finns i två olika storlekar.

Vad är serum?

Ett serum består av flera kraftfulla ingredienser som tränger långt ner i huden. Ett serum används främst på lång sikt och hjälper dig att återfukta samt motverka ålderstecken. Det lämpar sig extra bra för hudproblem som rynkor och pigmentförändringar.

Hur ska jag använda ansiktsserum?

Ett ansiktsserum bör alltid användas efter rengöring och före ansiktskrämen. Om du använder flera serum ska du applicera det tunnaste först. Serum bör användas både morgon och kväll och masseras in på ansikte och hals. Du behöver inte ta mycket utan ett par droppar är mer än nog. Det är alltså en väldigt dryg produkt.

4.3/5 (3 Reviews)

Vackerhud