Vackerhud

6 Bästa Avfärgningarna 2024 – Bäst i test

Har du färgat håret i en nyans som du inte är riktigt nöjd med eller har färgen helt enkelt blivit för mörk? Med hjälp av en bra avfärgning kan du få bort gammal hårfärg, t. ex. för att färga i en ny färg eller för att få tillbaka hårets ursprungliga färg.

Att avfärga håret är en relativt enkel process som man kan klara av på egen hand. Då gäller det dock att man har bra och högkvalitativa produkter som inte sliter. Ett vanligt misstag är att man använder sig av blekmedel för att få bort gammal hårfärg, men detta är inte rätt sätt att gå tillväga.

Här nedan har vi listat ett flertal riktigt bra avfärgningar i olika prisklasser och från olika tillverkare. Ska du avfärga håret i hemmet så är det viktigt att du läser igenom instruktionerna innan du börjar. På så sätt kan du vara säker på att du får ett så optimalt resultat som möjligt, utan att orsaka för mycket slitage.

1. Colourless Haircolour Remover Max Effect

Colourless Haircolour Remover Max Effect

Colouless Max Effect är ett utmärkt alternativ för den som vill få bort permanent hårfärg eller toning, t. ex. om man vill färga håret i en ljusare nyans än den man redan har. Med hela 25 % mer ingredienser av aktiva slag kan du se till att få bort den uppbyggnad av mörka färger som lätt sker när du färgat håret.

Colouless Max Effect innehåller en mycket stark formula som inte bara får bort mörkblonda och bruna toner, utan som även kan ta bort de allra envisaste röda och svarta pigment. Efter en avfärgning med Colouless Max Effect bör du låta håret vila 4-7 dagar innan en färgbehandling.

2. ColourB4 Haircolour Remover Extra Strenght

ColourB4 Haircolour Remover Extra Strenght

Colour B4 har sett till att utveckla en hårprodukt som hjälper dig att bli av med mörka pigment i håret efter toning eller färgning. Även om det skulle vara så att du har flera lager av mörk färg i håret så kan Hair Colour Remover Extra Strenght lösa problemet på ett snabbt och säkert sätt. Produkten är mycket enkel att använda sig av och kan med fördel användas i det egna hemmet.

Här applicerar du krämen precis på samma sätt som när du färger håret och väntar därefter så att produkten får verka ordentligt. Haircolour Remover Extra Strenght har en så kraftfull styrka att den får bort alla rester från gammal hårfärg och lämnar kvar ett fräscht och starkt hår i sin naturliga färg.

3. ColourB4 Hair Colour Remover Frequent Use

ColourB4 Hair Colour Remover Frequent Use

Ytterligare en produkt från Colour B4 är Hair Colour Remover Frequent Use. Här får du en avfärgning som du ska applicera i flera steg och som hjälper dig att bli av med tidigare hårfärger på bara ett kick. Se till att du följer anvisningarna noga och skydda kläder ordentligt med hjälp av en handduk.

Applicera formulan i hela håret (eller de delar du vill avfärga) och skölj sedan ur ordentligt. Den här är en mildare form av avfärgning om man jämför med ColourB4 Haircolour Remover Extra Strenght, men den är fortfarande mycket effektiv på många sätt och får bort även envisa toner och pigment i håret.

4. Loreal Paris Super Blonde Creme Avfärgning

Loreal Paris Super Blonde Creme Avfärgning

Drömmer du om att bli blond eller vill du kanske ha tillbaka din blonda hårfärg, men inte vet hur du ska bli av med den mörka färg du har i nu? Loreal Paris Super Blonde Creme Avfärgning är en avfärgning som är specifikt framtagen för den som är eller som vill bli blond och här finns det flera olika nyanser att välja mellan.

Till och med den som är mörkbrun idag kan använda produkter för att få en blond nyans i håret, vilket är perfekt för sommarens heta dagar. Välj mellan Perfect Blonde Highlight kit, Perfect Blonde Maximum eller Perfect Blonde Super Blonde för att få exakt den nyans som du vill ha. Observera att den sistnämnda är en starkare blekning.

5. L’Oréal Paris Colorista Effects Blekning

L’Oréal Paris Colorista Effects, bleach

Avfärgning och blekning är i grunden inte samma sak, men de kan åstadkomma samma resultat om man använder produkterna rätt. Här får du en blekning där man har valt att ta bort alla spår av ammoniak och istället addera en vårdande olja i blekningen. Eftersom produkten är så kraftfull och intensiv kan den med fördel användas även på mörkt hår.

Du kan själv välja om du bara vill bleka delar av håret eller om du vill köra en helblekning. Den här produkten lämpar sig bra för den med mycket mörkt hår som vill köra en blekning innan en avfärgning med Colorista washout sker.

6. L’Oréal Paris Colorista Haircolor Remover

L'Oréal Paris Colorista Haircolor Remover

Det är inte ovanligt att man kan uppleva att håret går i gröna eller blåa toner efter en färgning som håller på att gå ur. Orsaken till dessa pigment beror vanligtvis på att håret är slitet och därmed mer poröst. Med hjälp av Colorista Remover kan du se till att få bort alla spår och rester av tidigare färgningar, utan att behöva bleka håret och orsaka mer slitage.

Colorista Remover fungerar som bäst om du tidigare har använt sig av Colorista Washout som är en form av avfärgning. Den här produkter får bort de där envisa nyanserna som annars kan sitta kvar under väldigt många år.

Frågor och svar

Innan man gör en avfärgning av sitt hår är det lätt att man kan ha frågor och funderingar, speciellt om man aldrig har avfärgat håret hemma förut. Här besvarar vi de vanligaste frågorna, så att du kan avfärga på ett säkert sätt.

Hur använder man avfärgning?

Alla produkter fungerar på olika sätt och därför är det viktigt att du läser igenom anvisningar och instruktioner innan du sätter igång. Det är viktigt att du vet hur du ska applicera produkten och hur länge den ska verka.

Vilken formula har avfärgning?

Avfärgning ser på många sätt likadant ut som vanlig hårfärg. Den kan komma i en krämig formula som ska masseras in i håret, men den kan också komma som ett pulver som ska blandas med en aktiveringskräm. Du väljer själv vad som passar dig bäst och vad du tycker är lättast att arbeta med.

Var kan man köpa bra avfärgning?

Om du inte vill gå till frisören och göra en avfärgning är det bäst att vända dig till en skönhetsbutik. Några mycket vanliga återförsäljare till ovanstående produkter är Åhlens och Lyko, men även på Kicks, Nordicfeels och på Cocopanda kan du hitta ett stort utbud av avfärgningar för alla ändamål.

Kan avfärgning skada håret?

Det är viktigt att vara medveten om att alla typer av styling och färgning på ditt hår kommer att orsaka någon form av slitage. Av denna orsak är det därför extra viktigt att du faktiskt väljer en avfärgning som håller en hög kvalitet och som kommer från en bra tillverkare. Det bästa är att du gör lite research innan du väljer och läser omdömen och recensioner från tidigare kunder. Att ta det billigaste alternativet och hålla tummarna är sällan en god idé.

Vem ska använda avfärgning?

Avfärgning är ett utmärkt alternativ för dig som vill ljusa upp håret eller som vill bli av med en hårfärg som du inte är nöjd med. Avfärgning är också ett sätt att få tillbaka den naturliga hårfärgen eller bli av med envisa pigment som har lämnats kvar efter en toning.

Hur fungerar avfärgning?

Avfärgning och blekning fungerar på sätt och vis på samma sätt, men med några få skillnader. Blekning är oftast mycket starkare och risken är stor att resultatet blir ojämnt. En avfärgning är lätt att arbeta med och många frisörer använder sig av just denna typ av produkt och teknik när man vill åstadkomma ett jämnt och finare resultat, utan för starka skiftningar.

Avfärgning får bort gamla rester från tidigare toningar och färgningar och ger dig din naturliga hårfärg tillbaka. Produkten fungerar som så att den drar ur de gamla pigmenten och lämnar ditt hår i din originalfärg.

5/5 (1 Review)

Vackerhud