Vackerhud

9 Bästa Hårtillskott 2024 – Bäst i test

Ibland kan man uppleva att håret inte riktigt har samma kvalitet som det brukade ha. Kanske känns det ovanligt frissigt och svårstylat eller så är det mycket torrt och livlöst. Det kan även vara så att håret inte längre växer i samma takt som det brukade eller att kvaliteten överlag inte är densamma. Både naglar, hud och hår är några av de saker som lätt kan få brister om du inte riktigt får i dig alla de vitaminer och mineraler som du behöver.

Kroppen utsätts för påfrestningar varje dag, men ibland kan vissa påfrestningar vara större och komma i perioder. Exempel på sådana perioder kan vara stress, graviditet och/eller hormonrubbningar.

Alla dessa påfrestningar kan visa sig genom att du får sämre hårkvalitet, men som tur är finns det en lösning på problemet. Med hjälp av ett riktigt bra hårkosttillskott kan du få tillbaka kvaliteten och hjälpa ditt hår att må och se bättre ut.

1. Original Silicea Hår, hud & naglar

Original Silicea Hår, hud & naglar

För att ditt hår och dina naglar ska få de absolut bästa förutsättningarna för att må bra är det viktigt att förse kroppen med ett kosttillskott. Original Silicea är ett kosttillskott med selen, zink, mangan och biotin som har snabbverkande effekt på ditt hår, hud och naglar. Du får en betydligt förbättrad elasticitet i huden och dina naglar blir starkare. Håret blir mer slitstarkt, tåligt och glänsande, samtidigt som det kommer att växa mycket bättre.

Original Silicea innehåller också höga mängder med kisel, vilket är den största komponenten som finns i kollagen. Kosttillskott ger sällan resultat direkt. Med Original Silicea rekommenderas ett dagligt användande i cirka 3 månader innan du ser en märkbar förändring.

2. Priorin Kosttillskott

Priorin Kosttillskott

Priorin är ett kosttillskott som ger dig ett starkare och friskare hår som tål mycket mer. Har du på senare tid märkt av att ditt hår går av mycket lättare så kan Priorin kosttillskott vara lösningen på problemet. Här får du en produkt som kommer i form av kapslar och som ger en koncentrerad näring till hårsäckarna.

För att säkerställa optimal effekt har man valt att inkludera vitamin B5, L-cystin och biotin i produkten och även hirsextrakt. Med hjälp av L-cystin kan ditt hår bevara sin styrka och glans, men aminosyran ser även till att ge näring till rötterna för bättre och starkare hårstrån.

3. Elexir B-vitamin Kosttillskott

Elexir B-vitamin Kosttillskott

Elexir B-vitamin är ett utmärkt alternativ för dig som vill få ett friskare hår med mer näring. Endast en kapsel om dagen krävs för att du ska få i dig alla B-vitaminer som du och ditt hår behöver för att må bra. Förutom att B-vitamin är en avgörande faktor för hur ditt hår mår, så kommer B-vitaminet även att bidra med andra positiva effekter på ditt välmående.

Vitaminet kommer till exempel att se till så att nervsystemet och musklerna fungerar som de ska, samtidigt som det gör dig piggare och ger mer energi. Elexir B-vitamin passar dig som vill få ett starkare hår, men är även en produkt som alla människor kan ha stor nytta av. Om du till exempel går på diet eller äter en ensidig kost är Elexir B-vitamin ypperligt.

4. Gevita Hår, hud och naglar

Gevita Hår, hud och naglar

Många föredrar kosttillskott i form av kapslar och det är precis det du får med Gevita Hår, hud och naglar. För att skapa ett så kraftfullt tillskott som möjligt och använda alla de vitaminer och mineraler som krävs för ett starkt hår har Gevita utrustats med Kisel och Zink. Här finns även Biotin, som hjälper ditt hår att bevara sin naturliga friskhet och glans.

Zink har samma egenskaper, men fungerar även utmärkt på hud och naglar. Som många redan är varse om så är B-vitamin även något som är mycket viktigt för bra hårhälsa. Gevita Hår, hud och naglar innehåller stora mängder B-vitamin, mineraler och öljäst.

5. Hair Volume Hårtillskott

Hair Volume Hårtillskott

Du kan använda hur många produkter som helst på utsidan för att ”lura” dig själv att ditt hår mår bra, men sanningen är att ett välmående och starkt hår alltid ”kommer från insidan”. Hair Volume är ett kosttillskott som ger näring till ditt hår och som verkar just inifrån. Produkten innehåller både zink och biotin och hjälper dig och ditt hår att bibehålla en bra balans.

Den koppar som finns i produkten ligger till grund för att din pigmentering i håret ska hålla länge. Åkerfräken, äpple och hirse är andra komponenter som finns med i Hair Volume Hårkosttillskott. Det här är en mycket bra produkt för den som vill ge håret en boost eller som har perioder med mycket håravfall.

6. Original Silicea Kosttillskott Beauty Shots

Original Silicea Kosttillskott Beauty Shots

Original Silicea har kommit ut med en ny och revolutionerande produkt när det kommer till hårhälsa. Istället för de klassiska kapslarna har man istället utvecklat en ”shot” som är full med näring och smakar riktigt gott. Här ger du ditt hår näring från insidan och resultatet är ett glansigt, friskt och fylligare hår. Även dina naglar och din hud kommer att bli mycket bättre.

För att göra produkten så naturlig som möjligt kommer smaken från fläder, svarta vinbär, hallon, jordgubbar och fläder. Genom en mineralisk kisel kan man se till så att användaren får en mycket snabb effekt och inget viktigt näringsämne är bortglömt. Antingen intar du shoten direkt eller så mixar du ner den i en milkshake eller smoothie.

7. Hårkontroll Kosttillskott

Hårkontroll Kosttillskott

Välmående hår och naglar är något som många strävar efter och med Hårkontroll Kosttillskott så kan detta bli verklighet. Hårkontroll är ett mycket effektivt tillskott där man noga har valt ut mineraler och vitaminer som hjälper dina hårsäckar att stimuleras från rötterna. Hårkontroll bidrar även till en mycket bättre hud och starkare naglar.

Här får du en blandning av hirs, biotin, zink och selen, men Hårkontroll innehåller även koppar för att balansera hårpigmenteringen. En förpackning innehåller hela 120 stycken tabletter, vilket gör att du kan använda produkten dagligen under flera månaders tid.

8. Hair Supply Näring för Håret

Hair Supply Näring för Håret

När håret känns trött och slitet är näring det som krävs för att det ska må bra igen. Med Hair Supply kan du ge ditt hår och dina naglar en mycket bra boost som ger håret sin friskhet tillbaka. Detta naturliga kosttillskott innehåller inget annat än goda vitaminer och mineraler som tillför extra näring.

Produkten är dock även rik på örter av diverse slag och är full med magnesium såväl som kalcium för starka och friska naglar. Här har man även sett till att tillföra vitamin K2 och B-vitamin, samt nässla och åkerfräken.

9. Active Care Silica Hår Hud & Naglar

Active Care Silica Hår Hud & Naglar

Att få ett långt och starkt hår är något som många drömmer om, men dagligt slitage och väder och vind kan utsätta håret för många påfrestningar, vilket blir avgörande för kvaliteten. Active Care Silica Hår Hud & Naglar innehåller en härlig blandning av organiska siliceakomplex och det finns även öljäst och tång inkluderat, för att ge ett så optimalt resultat som möjligt.

Det här kosttillskottet är utmärkt för den som vill få ett längre hår snabbare och som samtidigt vill förbättra kvaliteten på huden och naglar. En förpackning innehåller 150 stycken kapslar.

Att tänka på inför köp av hårtillskott

Det finns flera saker som är viktiga att ha i åtanke när det är dags att köpa ett kosttillskott för håret. Till att börja med är det viktigt att vara medveten om att majoriteten av alla kosttillskott innehåller ämnen från naturen. Har du någon allergi bör du därför se till att säkerställa att du tål de kosttillskott som du väljer att använda dig av. Detta är även viktigt att tänka på om du äter speciella mediciner.

Välj ett kosttillskott som är specifikt framtaget för det du behöver hjälp med. Med det menar vi att du bör välja ett tillskott med ingredienser för hårväxt om du vill att håret ska växa bättre, eller ett tillskott som också hjälper hud och naglar och du har brister även där. Det finns många kosttillskott för hår att välja mellan. Våga fråga om råd i en hälsokostbutik om du är osäker på vad som är bäst för just dig.

Läs mer: Bästa Hårborsten

4.8/5 (4 Reviews)

Vackerhud