Vackerhud

9 Bästa Lösögonfransarna 2024 – Bäst i test

Drömmer du om att få lika vackra fransar som kändisarna? Att ha långa och svepande fransar är något som många strävar efter, men ibland kan det vara svårt att få till det med bara vanlig mascara. Som tur är finns det lösögonfransar som man då kan använda sig av och sanningen är att fransar kan säkerställa vilken make up som helst.

Ett vanligt missförstånd är att fransar är väldigt svåra att sätta på, och visst kan det ligga något i det. Träning ger dock färdighet och efter att du har applicerat fransarna några gånger så har du säkerligen fattat galoppen.

Enkelt förklarat kan man säga att lösögonfransar är ett par falska ögonfransar som appliceras så nära den egna övre fransraden som möjligt för att ge ett naturligt (eller dramatiskt) intryck. Fransarna ger en ordentlig fyllighet, men vilka fransar ska man välja och vilket märke är bäst?

1. Depend Perfect Eye

Depend Perfect Eye

Depend Perfect Eye är en serie med ett flertal olika typer av lösögonfransar som passar olika tillfällen. Här hittar du fylliga och långa fransar som kommer att fullända din make up och som är mycket enkla att applicera. Den tunna fästytan gör så att fransarna ser mycket naturliga ut och blir smidiga att forma efter det egna ögat.

Fransarna är tillverkade av naturligt hår och kan återanvändas om du är noga med att ta hand om dina fransar. I förpackningen medföljer också ett lim med lång hållbarhet och en bruksanvisning att använda sig av. Det naturliga håret kommer ej från djur.

2. Ardell Studio Effects Demi Wispies

Ardell Studio Effects Demi Wispies

Vill du ha riktigt dramatiska fransar är det Studio Effects Demi Wispies från Ardell som du bör titta närmare på. De här fransarna lämpar sig utmärkt för det där festliga tillfället, som t. ex. ett bröllop eller studenten. Fransarna är lång och fylliga och kan återanvändas. Se till att du rengör fransarna från smink och limrester för att de ska hålla längre.

Med Studio Effects Demi Wispies kommer dina ögon att ramas in på ett mycket vackert sätt och fransarna kan även ändra ögonformen om du så önskar. Tunga ögonlock får sig ett litet lyft och mindre ögon kommer att se större ut.

3. Ardell Duo Eyelash Adhesive

Ardell Duo Eyelash Adhesive

För att få dina fransar att sitta fast ordentligt hela dagen krävs ett riktigt bra franslim. DUO är idag en av de mest populära och uppskattade franslimmen på marknaden och kommer i flera färger. Du kan antingen välja ett genomskinligt lim eller ett svart lim.

Det svarta limmet lämpar sig utmärkt för den som använder mörk ögonskugga eller eyeliner i sig make up. Du kan med fördel använda limmet på singelfransar som fäst individuellt såväl som hela fransrader. Ardell Duo Eyelash Adhesive sitter ordentligt och håller hela dagen.

4. NYX Professional Makeup Wicked False Lashes

NYX Professional Makeup Wicked False Lashes

Trenden att ha långa och fylliga ögonfransar håller i sig, men om de egna inte håller måttet kan Wicked False Lashes från NYX hjälpa dig på traven. NYX har lanserat hela 12 olika varianter av fransar som får dina ögon att verkligen ”poppa”.

Fransarna är tillverkade av naturligt hår och ger en intensitet som gör att din sminkning går från vardaglig till lyx på bara sekunder. Här finns både naturliga fransar och mer dramatiska alternativ för festen. Det naturliga håret bidrar till en enklare applicering och en mjukare känsla.

5. Eylure Exaggerate Lösögonfransar

Eylure Exaggerate Lösögonfransar

När man är på jakt efter lösögonfransar är det många som vill få till ett mer intensivt utseende och det är precis det man får med Eylure Exaggerate lösfransar. Här har tillverkaren satsat på att sätta de individuella fransarna så tätt som möjligt, för att skapa den där effekten som en mascara inte kan lyckas med.

Fransarna har en mycket tunn fransrad som gör de enkla att forma efter dina egna ögon. Mjukheten och smidigheten gör också så att fransarna passar alla olika typer av ögonformer och behov. I förpackningen medföljer ett appliceringslim och fransarna är återanvändbara.

6. House of Lashes Classic

House of Lashes Classic

Classic Bambi från House of Lashes är intensiva och vackra fransar som gör din make up komplett. Fransarna kan med fördel användas till fest för en mer glamourös look, men du kan också använda dem till vardags när du vill få till en snygg sminkning snabbt.

Fransarna är tillverkade i syntetiskt material och har en följsam remsa som gör appliceringen enklare. Populariteten är stor och omdömena goda.

7. Ardell Glamour Fashion Lashes Wispies

Ardell Glamour Fashion Lashes Wispies

Ska du på bröllop eller fest är Fashion Lashes från Ardell ett säkert val för intensiva ögon. Fashion Lashes kommer i flera olika varianter och passar för de där speciella tillfällena såväl som till vardags. Då de är återanvändbara kan du använda fransarna flera gånger om och tack vare den lätta applicering passar fransarna även för den som aldrig burit lösögonfransar förut.

Här får du en ordentlig 3D-effekt och kan, om du önskar, förändra dina ansiktsdrag. Har du t. ex. små ögon kan du lyfta dessa och få dem att se större ut. Eftersom alla fransar från denna tillverkare är gjorda för hand finns det en möjlighet att variationer kan förekomma.

8. Eylure Magnetic Lashes

Eylure Magnetic Lashes

Tycker du att det är svårt att använda dig av franslim för att fästa dina fransar? Oroa dig inte! Eylure Magnetic Lashes är lösningen på problemet. Här behöver du nämligen inget lim alls utan fransarna fäster du istället med hjälp av en magnet som sitter på fästremsan.

Fransarna fäster du alltså mot varandra och på dina egna fransar. Dessa innovativa och moderna fransar är tillverkade av fiber för att ge den där silkesmjuka och lena effekten. Då de är avsmalnande ser de också mer naturliga ut och är lättare att matcha med olika typer av make up.

9. Make Up Store Eyelashes

Make Up Store Eyelashes

Make Up Store har länge varit kända för sitt högkvalitativa smink och naturligtvis har de även sett till att ha lösögonfransar i sitt sortiment. En riktigt snygg make up är inte fulländad utan långa och fylliga fransar, eller hur? Här kan du själv välja om du vill ha en naturlig look som passar till vardags eller om du vill ha mer densitet.

Upplever du att fransarna är alldeles för långa för dina ögon kan du med fördel trimma till dem. Rekommenderat är att alltid trimma från utkanten av fransen och inte från den del som ska vara närmast ögonvrån.

Att tänka på inför köp av lösögonfransar

Lösögonfransar är idag ett mycket populärt alternativ för alla som älskar make up eller som vill få fylliga fransar, utan att behöva använda sig av fransförlängningar. Innan du köper ett par lösögonfransar finns det dock en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Utbudet av fransar är stort och det finns många olika tillverkare att välja mellan. Även materialet i fransarna kan variera kraftigt, såväl som priset.

Det första som du ska fundera över är vilken modell det är som du vill ha. Modellen och formen kan nämligen vara avgörande för vilken look som du vill åstadkomma. Du kan naturligtvis också testa flera olika varianter genom att köpa flera fransar på en gång, men viss kan vara mycket dyra och att köpa fler är inte ett alternativ för alla.

En annan sak att ha i åtanke är om du planerar att använda fransarna vid ett enstaka tillfälle eller om du vill kunna bära dem flera gånger. Om du är ute efter det sistnämnda måste du säkerställa att du väljer fransar som är återanvändbara. I många fall kan engångsfransar ändå användas flera gånger om du sköter om dem bra, men kvaliteten kommer att försämras för varje användning.

Läs mer: Bästa ögonfransböjaren

Sist, men inte minst, är de flesta fransar tillverkade av hår från djur. Läs ordentligt på förpackningen så att du säkerställer att fransarna är djurfria om det är så att du inte vill använda produkter som kommer från djurriket eller som är testade på djur. Det finns många fantastiska alternativ att välja mellan.

4/5 (3 Reviews)

Vackerhud