Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se, Åhlens.se & Nordicfeel.se

  • IsaDora Velvet
  • Compact Powder
  • Elizabeth Arden
  • Loose Powder

 

För att slutföra din make-up bas använder man puder som den där slutgiltiga touchen. Ofta applicerar man pudret endast på områden där man riskerar att bli blank till exempel i T-zonen på ansiktet. Men utbudet av puder är verkligen enormt och det finns alla typer av varianter och inom ett par minuter kan det kännas överväldigande att behöva välja och vraka. Ska du till exempel välja ett löst eller pressat puder och hur är det med din hudtyp? Och kanske viktigast av allt hur ska man använda det för att det ska se så bra ut som möjligt?

I detta test har vi gått igenom och testat marknadens bästa puder för att du ska hitta de bästa märkena. Längre ner i testet går vi även igenom tips och tricks för hur du ska använda dessa puder på allra bästa sätt.

 

5 Bästa puder 2020 Bäst i test

1. IsaDora Velvet Touch Compact Puder

2. Laura Mercier Translucent Loose Setting Puder

3. Elizabeth Arden High Performance Blurring Loose Puder

4. blackUp Anti-Shine Loose Puder

5. By Terry Hyaluronic Hydra-Puder

 

Bästa Pudret 2020 Bäst i test

 

1. IsaDora Velvet Touch Compact Powder 10 Sheer Transparent

 

IsaDora-Velvet-Touch-Compact-Powder-10-Sheer-Transparent

 

Velvet touch från IsaDora är en fin och silkeslen produkt som ger dig både en jämn och matt yta. Detta kompakta pudret passar alla hudtyper och vår testgrupp ansåg att detta är det bästa pudret på marknaden 2020.

 

 

2. Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Translucent

 

Laura-Mercier-Translucent-Loose-Setting-Powder-Translucent

 

Detta lyxiga puder från Laura Mercier är ett löst pulver som finns i två olika nyanser. Efter att du applicerat produkten kommer du märka att den både är silkeslen och väldigt lätt på huden. Om du letar efter ett puder för ljusa till medium hudtoner ska du köpa Translucent. Om du letar efter ett puder för medium till de djupare hudtonerna ska du köpa Translucent Medium Deep.

 

3. Elizabeth Arden High Performance Blurring Loose Powder

 

puder test

 

Om du letar efter en produkt som ger dig en naturlig och glansfri finish är High performance blurring loose powder från Elizabeth Arden ett utmärkt alternativ. Den ger dig en jämn finish och passar till alla situationer, oavsett om du vill använda den som den är alternativt för att ordna med din make-up.

 

4. blackUp Anti-Shine Loose Powder

 

puder bäst i test

 

Anti-Shine Loose Powder från blackUp ger som namnet antyder ett matt resultat. Med denna produkt får du en jämn och perfekt hud som varar i flera timmar.

 

5. By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

 

bästa pudret 2019

 

Denna bästsäljaren från By Terry är ett färglöst powder som är skapad med mikroniserad hyaluronsyra. Du kommer märka att dina porer och rynkor döljs och huden lämnar efter sig en mjuk och matt finish. Det här pudret har bland annat vunnit Elle Beauty Awards 2014 för bästa bas.

 

Vad är ett puder?

Det finns flera bra fördelar med att använda ett riktigt bra puder, det kommer bland annat hålla din hud slät, minimerar porer och hjälper till att matta ner huden så att den inte är så blank. Du kommer även märka att din make-up sitter mycket bättre under en längre period när du har lagt på ett puder över.

Vad är skillnaden mellan ett pressat och löst puder?

Fördelarna med att använda ett pressat puder istället för de lösa varianterna är att de ger huden en matt finish och håller under fler timmar än vad ett löst puder gör. Det är även väldigt mycket enklare att ta med sig när du är på resande fot då den får plats i handväskan.

För att använda ett lösare powder behöver du ha en puderborste för att applicera produkten korrekt. Svep ett tunt lager över ansiktet och borsta sedan bort det överflödiga lagret för att få ett perfekt resultat. Löst puder brukar få en mer naturlig finish och passar bäst för det dagliga bruket då det inte är lika praktiskt att ta med sig när du är ute på språng.

Vilken nyans ska jag välja?

När du ska välja ett powder ska du fokusera på en färg som matchar din hudton. För att veta om den matchar din hy kan du testa att applicera pudret på din käklinje, om den smälter in bra passar den givetvis men om du märker en tydlig kant passar ej pudret med din hudton.

Så får du Hollywood looken – Video

Hur har vi testat puderna?

Under en 2 månaders period har vi testat ett flertal puder på marknaden för att kunna ta fram det absolut bästa pudret. I testet har vi haft ett flertal olika produkter som till exempel löst puder och fast pulver. Sedan har vi alla prövat pudret när vi gått till jobbet eller skolan, varit ute sent men även under en helt vanlig dag för att se hur bra pudret håller. Givetvis har alla olika hudegenskaper men vi har försökt sammanställa poängen varje testdeltagare gett för att kunna få fram ett så rättvist resultat som möjligt. Vi är supernöjda med resultatet och tycker det speglar alla personers åsikter väl.

0/5 (0 Reviews)