Vackerhud

9 Bästa Puder 2024 – Bäst i test

Att välja rätt puder är inte alltid så enkelt. Idag finns det mängder av produkter att välja mellan och det gäller att tänka till innan du bestämmer dig. Det viktigaste är att först avgöra vilken hudtyp du har och därefter välja ett puder som passar just din hud. Du kan välja ett kompakt puder, ett krämigt puder, ett löst puder eller en highlighter.

Sedan är det dags att kika på aspekter som pudrets egenskaper, pris och märke. Precis som andra produkter finns det puder av högre och lägre kvalitet. Puder som är särskilt miljövänliga och andra som doftar gott. Utbudet är nästan oändligt, men för att hjälpa dig på traven har vi sammanställt en lista över våra absoluta favoriter.

1. IsaDora Velvet Touch Compact Powder

IsaDora Velvet Touch Compact Powder

Det här är ett pressat puder som passar alla hudtyper. Pudret jämnar ut huden och ger en matt finish, vilket ofta är extra viktigt om du har fet eller kombinerad hud. Produktens så kallade Soft Focus Effect får också rynkor och fina linjer att bli mindre synliga.

Pudret från Isadora kommer i en slitstark förpackning med magnetlås. Förpackningen innehåller en spegel och en mjuk puderpuff.

2. Clinique Superpowder / Double Face Puder

Clinique Superpowder : Double Face Puder

Clinique Superpowder/Double Face Puder är en två-i-ett produkt. Den utgör en kombination mellan puder och foundation, vilket ger ett extra täckande resultat. Produkten kan även användas som en slutprodukt efter att du har applicerat en vanlig foundation. Användningen beror på hur täckande du vill att resultatet ska bli.

3. BareMinerals BARESKIN Perfecting Veil Puder

bareMinerals BARESKIN Perfecting Veil Puder

Pudret från BareMinerals är ett särskilt bra alternativ för de flesta hudtyper. Det beror på att pudret innehåller milda ingredienser som är mer skonsamma mot huden än andra produkter. Pudret innehåller dessutom vitamin C, mineraler och stamceller från syrén. Resultatet blir därför en jämn finish där ojämnheter suddas ut, samtidigt som huden får näring.

4. Nyx Professional Makeup Matte Body Bronzer

Nyx Professional Makeup Matte Body Bronzer

För dig som inte har normal hud kan Nyx Professional Makeup Matte Body Bronzer vara helt rätt val. Eftersom den här produkten är en bronzer är den inte så täckande, utan den passar främst dig som vill ha en snygg, solkysst look. Produkten är matt och kan användas i hela ansiktet för en fräsch, somrig känsla.

5. PÜR 4-in-1 Pressed Mineral Makeup Puder

PÜR 4-in-1 Pressed Mineral Makeup Puder

När du köper pudret från Mineral Makeup får du ett puder, en foundation, en concealer och en solskyddsfaktor i ett. Produkten innehåller sheasmör, bismuth och vitamin E som vårdar huden och låter den andas. Samtidigt täcker den ojämnheter i huden och förbättrar dess utseende markant. Produkten innehåller varken parabener, alkohol, parfym eller artificiella färgämnen.

6. Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

Lumene bjuder på ett genomskinligt löst puder som sitter hela dagen. Pudret är riktigt mjukt och arbetas enkelt in i huden efter din foundation. Produkten fixerar din sminkning och gör att den sitter på plats under många timmar. Den fungerar fint ihop med vilken foundation som helst.

7. Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder

Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder

Maybellines puder är lätt och luftigt men samtidigt täckande. Produkten ger en matt effekt och täcker porer, men det är inte den mest täckande produkten på marknaden. Passar utmärkt om du inte har några större ojämnheter eller besvär.

8. Viva La Diva Highlighter Duo Powder

Viva La Diva Highlighter Duo Powder

Pudret från Viva la Diva är en produkt som tillför lyster till ditt ansikte. Använd den ljusare färgen på kindbenet och den mörkare på själva kinden, så får du snabbt en frisk och fräsch glow. Produkten är med andra ord inget täckande puder som döljer ojämnheter, utan det fungerar bättre efter att du applicerat din foundation. Om du har en mer eller mindre felfri hud kan pudret räcka även utan foundation.

9. Max Factor Creme Puff

Max Factor Creme Puff

Creme Puff från Max Factor innehåller mängder med små, ljusreflekterande partiklar som tillför lyster. Produkten erbjuder dessutom en matt finish och full täckning, vilket passar perfekt för dig som har acne ärr eller andra lite större ojämnheter. Det här är produkten för dig som vill ha en så perfekt hud som möjligt.

Vad är puder?

Puder kan sägas vara en foundation i fast form. Den täcker ojämnheter i huden och ger ditt ansikte ett nästan felfritt utseende. Produkten täcker bland annat större porer, acne ärr, rosacea och i vissa fall även finare rynkor och andra ojämnheter. Ett puder är alltså rätt produkt för dig som vill ha en felfri hud.

För att ett puder ska få önskad effekt krävs det naturligtvis att du använder rätt produkt. Om du exempelvis har torr hy kan ett kompakt puder göra din hud ännu torrare. Därför är det viktigt att välja rätt. Alla puder fungerar inte för alla.

När ska jag använda puder?

Du kan använda puder när helst du vill att din hud ska se så fin ut som möjligt. Många använder produkten dagligen, medan andra nöjer sig med att använda den inför en fest eller liknande. Det är med andra ord helt upp till dig hur ofta du ska använda puder.

Hur vet jag vilket puder som är bäst för mig?

För att hitta rätt puder är det viktigt att förstå vilken hudtyp du har. Om du har oljig eller kombinerad hud bör du satsa på puder med mattande effekt. Ett kompakt puder är oftast ett bra val. Du som har acne eller större porer kan med fördel prova ett mer täckande alternativ.

Har du däremot normal hud har du så kallad problemfri hud. Då behöver du inte satsa så mycket på täckning eller mattande produkter, utan på något lättare. En bronzer eller highlighter vore ett bra val för dig.

Om du har torr hud bör du välja en produkt med fukt, det vill säga ett krämigt puder. Det kan vara antingen olje-eller vattenbaserat. Det viktiga är att du inte väljer en mattande produkt som torkar ut huden ännu mer.

Hur applicerar man puder?

Det beror på vilken typ av puder du har. Nästan alla puder appliceras med en puderpuff, förutom krämiga puder, som oftast appliceras med en svamp. Du kan också arbeta in produkten med en stor puderborste. Det bästa är att prova dig fram eftersom du då kan se vilket som fungerar bäst för dig.

Kan puder irritera huden?

I de allra flesta fall kan du lugnt använda puder utan att oroa dig. Om du har extra känslig hud eller vill satsa på en produkt med få kemikalier kan du satsa på ett mineralpuder. Det finns dock även andra puder som är väldigt snälla mot huden. Ett tips är att titta på produktens ingredienser eller fråga personalen om du köper ditt puder i en butik.

Du bör dock undvika puder om du har blivit solbränd eller om huden av andra anledningar känns irriterad. Då är det bättre att låta huden vila i några dagar och använda puder igen när den hunnit läka. Det är också viktigt är att noggrant tvätta bort pudret innan du lägger dig. Om du sover med puder på ansiktet kan det täppa till porer och orsaka akne.

5/5 (1 Review)

Vackerhud