Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se & Kicks.se & Åhlens.se

  • Maria Nila
  • Cream Heat Spray
  • Björn Axén Heat
  • Styling Protection
  • L'Oréal Professionnel
  • Vitamino Color A-OX

 

Använder du plattång, fön eller andra typer av värmeverktyg finns det alltid en risk att man kan skada håret under en längre tids användning. Därför är det guld värt att investera i ett värmeskydd så att du ej behöver oroa dig om ditt hår. Vårt mål med detta test har varit att testa olika värmeskydd på marknaden för att hitta det bästa värmeskyddet 2020. 

 

5 Bästa Värmeskydden 2020 Bäst i test

1. Maria Nila Cream Heat Spray Värmeskydd

2. Björn Axén Heat Styling Protection Värmeskydd

3. L’Oréal Professionnel Vitamino Color A-OX

4. Kérastase Resistance Ciment Thermique

5. Lernberger Stafsing BLOW DRY Volumizing & Thickening

 

 

Bästa Värmeskyddet 2020 Bäst i test

 

1. Maria Nila Cream Heat Spray Värmeskydd

 

Värmeskydd

 

Detta värmeskydd från Maria Nila är en värmespray som återbygger ett skadat hår samt kluvna toppar och det skyddar givetvis även håret mot värme. Det tillför även glans till håret och tar bort den där frissigheten du kan uppleva i håret. Du får även ett skydd mot UV-strålning tack vare Colour Guard Complex. Detta värmeskydd är 100% veganskt och även sulfat- och parabenfritt.

2. Björn Axén Heat Styling Protection Värmeskydd

 

Bästa värmeskyddet

 

Heat Styling Protection från Björn Axén passar alla hårtyper och skyddar håret upp till hela 220 grader. Huvudsyftet med produkten är att bevara hårets egenskaper vid regelbunden användning av plattång och gör även håret både glansigt och mjukt.

 

3. L’Oréal Professionnel Vitamino Color A-OX

 

Värmeskydd bäst i test

 

Denna värmespray från LÒréal skyddar ditt färgade hår. Den motverkar även ett frissigt hår, kluvna toppar och ett allmänt försvagat hår. Efter du applicerat denna produkt kommer du märka att håret känns mer återfuktande och enklare att styla med.

 

4. Kérastase Resistance Ciment Thermique

 

Värmeskydd för håret

 

Ciment Thermique är ett näringsgivande värmeskydd. För att använda produkten börjar du med att applicera krämen i ett handdukstorkat hår och sedan masserar du in det i hårets längder och toppar. Ta sedan en kam och red ut håret och styla därefter håret med din plattång. Notera att tillverkaren har en rekommenderat temperatur på 180 grader på plattången och att håret bör vara ungefär 20% fuktigt när du plattar håret.

 

5. Lernberger Stafsing Blow Dry Värmeskydd

 

Bästa värmeskydden

 

Blow Dry från Lernberger Stafsing är ett volymgivande värmeskydd som bidrar med en härlig fyllighet och glans. Värmeskyddet passar för alla hårtyper och är parabenfri. För ett extra värmeskydd och hållbarhet kan du spraya lite lätt ytterligare på varje slinga när du använder plattången eller locktången.

 

Vad är ett värmeskydd och hur fungerar det?

 

Värmeskyddet kan bestå av en spray, creme eller hårolja, när du applicerar produkten på håret lägger det sig som en skyddande hinna för att förhindra värmen att få kontakt med fibrerna i håret. I själva värmeskyddet finns det olika typer av proteiner och näringsämnen som både skyddar och piffar upp håret med lyster.

Vilket värmeskydd är bäst för mig?

När du ska besluta om vad du ska köpa för värmeskydd, ska det till exempel vara en spray, creme eller olja så är det bra att först fundera på vad du har för hårtyp. Genom att veta vad för hårkvalité du har och vad för frisyr du faktiskt vill ha kommer vissa produkter passa bättre än andra. Om du är ute efter en platt frisyr med en glansig känsla kommer ett värmeskydd som består av hårolja passa bäst. Vill du däremot ha en frisyr med stora lockar men kanske att du har ett ganska tunt hår idag kommer en sprayprodukt passa bättre. Och om du har ett ganska svårkontrollerat och frissigt hår är en cremeprodukt definitivt något du ska kolla extra noga på.

Hur applicerar jag ett värmeskydd?

Det finns en mängd teorier och idéer för hur då på bäst sätt applicerar värmeskyddet för det bästa resultatet. Om du ska använda ett värmeverktyg för att styla ditt hår, till exempel en plattång rekommenderar vi att du börjar med att torka ditt hår med en handduk. Därefter låter du det självtorka en stund och applicerar sedan värmeskyddet över hela ditt hår. När du sedan ska styla håret med värmeverktyget är det rekommenderar att använda så låg värme som möjligt för att minimera skador i hårfibrerna.

Hur har vi testat serumena?

För att testa värmeskydden har vi samlat en testgrupp av 20 personer där varje deltagare fått testa flera värmeskydd och därav fått betygsätta dem i slutet av testet. Deltagarna har fått instruktioner för hur de ska testa vardera värmeskydd och ge poäng efter hur olika kriterier till exempel hur enkelt det är att applicera samt hur bra det skyddar.

5/5 (2 Reviews)