Vackerhud

10 Bästa Värmeskydden 2024 – Bäst i test

Värmeskydd används för att skydda och vårda håret så att det inte utsätt för slitage eller så att det uppstår frissighet i håret då man använder hårfön, plattänger eller andra stylingverktyg som avger värme. Det finns flera olika sorters värmeskydd på marknaden. Dels värmeskydd som ska appliceras i fuktigt hår, dels värmeskydd som fungerar att använda på torrt hår, vilket kan vara bra om man inte tvättar håret varje dag men ändå vill styla håret.

Att varje dag använda sig av värme för att forma håret gör att håret utsätts för påfrestningar. Då är ett värmeskydd nödvändigt så att håret skyddas i samband med att man arbetar med håret men även så att håret blir lättare att forma. Med hjälp av ett värmeskydd går det lättare att reda ut trassligt hår samtidigt som håret får mindre statiskt elektricitet. Dessutom innehåller flera värmeskydd en del vårdande ämnen som får håret att bli starkare.

1. Maria Nila Cream Heat Spray

maria nila Style & Finish Cream

Med värmesprayen Style & Finish Cream från maria nila ger man håret ett perfekt skydd mot värme i samband med att man torkar eller stylar håret. Detta värmeskydd skyddar även mot solens strålar och UV-strålning, då håret blir starkare och mer tåligt.

Maria nila Style & Finish Cream innehåller flera vårdande naturämnen som gör att håret skyddas bättre men också bidrar till att reparera skadat hår. Värmeskyddet motverkar även frissighet och kluvna toppar samtidigt som det ger håret mer glans.

2. ghd Style Värmeskydd Spray

ghd Style Värmeskydd Spray

Ghd Style Heat Protect Spray innehåller ämnen som ger hår ett bra skydd då det utsätts för värme i samband med att man torkar håret eller stylar håret. Värmeskyddet bidrar också till att håret för ett bättre skydd mot yttre påverkan som exempelvis då man använder hjälm.

Med detta värmeskydd uppnår man alltid perfekt resultat även om man har ett besvärligt hår som ofta trasslar sig eller där det uppstår frissighet. Genom att först smörja in håret med Ghd Style Heat Protect Spray innan man stylar håret får håret ett bra skydd mot värmen men blir även lättare att arbeta med, oavsett vilken typ av hår man har.

3. Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase Résistance Ciment Thermique är ett värmeskydd som skyddar håret från skador och slitage när man använder hårfön eller då man stylar håret med värme. Detta skydd tränger djupt in i håret vilket dels skyddar håret från värmen men också ger håret näring så att håret blir mer tåligt. Kérastase Résistance Ciment Thermique används på handukstorkat hår som har cirka 20 procent fuktighet för bästa resultat.

4. Sebastian Trilliant Thermal Protection Hårspray

Sebastian Trilliant Thermal Protection Hårspray

Värmesprayen Trilliant Thermal Protection Hair Spray Från Sebastian är en professionell värmespray som skyddar håret i samband med att man tillför håret värme. Värmesprayen innehåller också flera vårdande naturmedel som ger håret mer volym och glans men också motverkar slitage eller att håret ska brytas av.

Använd detta värmeskydd på fuktigt, handukstorkat hår. Bör användas med stor försiktighet på torrt hår om man stylar håret med värme.

5. Moroccanoil Perfect Defense

Moroccanoil Perfect Defense

Moroccanoil Perfect Defense är en värmeskyddande spray som innehåller massor av näringsämnen och naturoljor som vårdar håret. Detta gör att håret får en återfuktning samtidigt som värmesprayen motverkar frissigt hår, slitage och avbrutna hårstrån. Värmesprayen appliceras på fuktigt, handukstorkat hår.

Låt värmesprayen få sjunka in i håret och torka under tiden som håret kammas. Därefter kan man använda värmeverktyg för att styla håret utan att håret skadas. Värmesprayen skyddar håret mot stark värme, upp till 230 grader Celsius. Denna värmespray kan också användas på torrt hår, efter den första behandlingen på fuktigt hår.

6. Uniq One Hair Treatment

Uniq One Hair Treatment

Uniq One All-in-One Hair Treatment har alla de egenskaper som man annars bara kan erhålla då man använder flera olika hårmedel. Denna hårspray skyddar håret då man använder värme för att torka eller styla håret. Sprayen bidrar till att motverka frissigt hår och reder ut trassligt hår så att håret blir lätt att kamma.

Uniq One All-in-One Hair Treatment tillför även håret vårdande ämnen som reparerat skadat hår, motverkar torrt hår, reparerar kluvna toppar och skyddar färgat hår från att tappa färgen. Utöver det så bidrar denna hårspray till att håret får mer volym, mer glans, gör håret lent och mjukt samtidigt som håret även får en mycket behaglig doft. Denna hårspray ska användas på fuktigt hår.

7. Lernberger Stafsing Heat Protect Spray

Lernberger Stafsing Heat Protect Spray

Denna värmespray från Lernberger Stafsing är en värmespray som skyddar håret då man torkar håret med en hårfön eller stylar håret med värmeverktyg. Värmeskyddet klarar av att skydda håret upp till 220° så att det inte skadas av värmen. Denna värmespray motverkar också slitage och tillför håret vårdande ämnen så att håret blir mer tåligt.

Genom att använda denna spray blir håret mjukare och lenare samtidigt som det går lättare att reda ut trassligt hår. Denna hårspray kan användas både i fuktigt hår som i torrt hår men fungerar även ihop med andra stylingprodukter för håret.

8. Antonio Axu Heat Protection Spray Värmeskydd

Antonio Axu Heat Protection Spray Värmeskydd

Antonio Axu Heat Protection Spray har en värmeskyddande effekt som skyddar håret mot slitage, skador och kluvna toppar då det stylas med värmeverktyg som exempelvis hårfön, locktång eller plattång. Sprayen appliceras vid hårroten och utåt och bör få sjunka in en stund i håret innan man använder värme för att forma håret.

Denna värmespray vårdar även håret genom att tillföra håret näring som gör att håret blir starkare samtidigt som det bli enklare att reda ut trassligt hår. Sprayen kan användas tillsammans med andra stylingprodukter men bör appliceras först innan andra produkter används.

9. Farewell Frizz Blow Dry Perfection

Farewell Frizz Blow Dry Perfection

Frizz Blow Dry Perfection från Farewell är en värmeskyddande kräm som man masserar in i håret innan man använder värmeverktyg som exempelvis hårfön, plattång eller locktång. Denna hårkräm ger håret ett effektivt skydd mot slitage och motverkar att håret skadas vid hög värme.

Krämen bidrar också till att göra håret lent, mjukt, minska frissighet i håret och ger håret mer glans.

10. Redken Play Safe

Redken Play Safe

Redken Play Safe är en så kallad 3 i 2 produkt som dels skyddar håret från att skadas eller slitas ut av värmen från hårfön eller plattång. Den tillför även håret näring som reparerar skadat hår samtidigt som den ger håret ett skydd mot yttre påverkan som exempelvis då man använder hjälm eller andra huvudboningar som kan slita på håret. Vid daglig användning kommer håret att stärkas, bli lenare och få en bättre glans.

Vad är värmeskydd?

Värmeskydd är en hårprodukt som kan användas antingen som spray eller som kräm och som skyddar håret mot slitage och från att brytas av då håret utsätt för värme. Ett värmeskydd ska appliceras i håret innan man använder värmeverktyg som exempelvis hårfön, plattång eller locktång. Genom att man använder värmeskydd så tränger medlet in i håret och gör håret mer tåligt för värme.

Många värmeskydd innehåller även vårdande naturämnen som gör att håret återfuktas, repareras och blir starkare. När man använder värmeskydd så går det lättare att reda ut trassligt hår samtidigt som det också motverkar frissigt hår. En del värmeskydd bidrar även till att göra håret mer glansigt, mjukare och får håret att dofta gott.

Läs mer: Bästa Schampot

Vem behöver använda värmeskydd för håret?

Alla som använder hårfön, locktång, plattång eller andra värmeverktyg för att styla håret bör använda värmeskydd för att skydda håret mot värmen. Att ofta använda värme i håret gör att håret utsätts gör mer slitage samtidigt som håret blir torrt och därmed lättare går av. Ett värmeskydd skyddar även håret mot UV-strålar och mot yttre påverkan på håret, som exempelvis då man använder hjälm.

De som ofta använder värmeverktyg för att styla sitt hår behöver även tillföra håret näring så att håret blir starkare, mindre torrt och som motverkar frissighet. De flesta värmeskydden innehåller vårdande ämnen som återfuktar håret och som gör att håret får den näring den behöver för att behålla sin mjukhet och sin glans.

4.5/5 (2 Reviews)

Vackerhud