Vackerhud

8 Bästa Rakhyvlarna för Damer 2024 – Bäst i test

Letar du efter den bästa rakhyveln för att ta bort oönskad kroppsbehåring? Vi har testat de åtta mest populära rakhyvlarna för att ta reda på vilken som är bäst just nu. Alla som har testat sig fram i djungeln av rakhyvlar vet att det kan vara riktigt svårt att hitta en man är nöjd med. Det krävs att rakbladen håller bra kvalitet, att rakhyveln återfuktar men utan risk för att man slinter och skadar sig.

Vi har testat allt från veganska rakhyvlar och minirakhyvlar till de mer klassiska modellerna. Allt för att du ska kunna känna dig säker på att få en bra rakhyvel som passar dina behov och önskemål. För att rakning ska vara smidigt, enkelt och skonsamt för din kropp.

1. Estrid Vegansk Rakhyvel

Estrid Vegansk Rakhyvel

Det nya märket Estrid har lanserat något så pass unikt som veganska rakhyvlar. Hur, undrar du? I de återfuktande remsorna som finns på alla rakhyvlar har de valt att, till skillnad från många andra, inte använda några animaliska produkter. Detta gör rakhyveln helt vegansk. Detta ligger förstås helt rätt i tiden då allt fler produkter blir veganska. Med Estrid kan du få rakblad skickade hem till dig efter dina behov.

Börja med att beställa ett startkit och välj vilken prenumeration du vill ha. Du bestämmer själv hur många rakblad du behöver och hur ofta.

Rakhyveln har fem rakblad, vilket gör rakningen säker och behaglig. Den stora fördelen är ändå priset, nästan hälften av vad det vanliga marknadsvärdet ligger på.

2. Gillette Venus Strap

Gillette Venus Snap

Den här smidiga lilla rakhyveln är perfekt att packa ner inför resan eller alltid ha i väskan för en säker, snabb rakning när du behöver. Hyveln har fem blad och en återfuktande remsa som aktiveras med hjälp av vatten. Rakningen blir enkel, säker och lätt att utföra även när du inte är hemma.

3. Venus Edition Comfort glide Strawberry Rakhyvel

Venus Edition Comfort glide Strawberry Rakhyvel

En jordgubbsdoftande rakupplevelse utlovas med den här nyheten! De återfuktande remsorna ger en härlig doft av jordgubb när du rakar dig. Rakhyveln har ett greppvänligt handtag som gör att man inte riskerar att slinta, och fukten i remsorna gör huden len och mjuk direkt efter rakningen.

4. Venus tropical engångsrakhyvlar

Venus Tropical engångsrakhyvlar

Vid vissa tillfällen är engångsrakhyvlar bättre än rakhyvlar med utbytbara blad. Engångshyveln passar när du ska ut och resa eller för dig som inte rakar dig så ofta. Dessa engångshyvlar ger en lyxig känsla och fungerar lika bra som en vanlig rakhyvel.

De återfuktande remsorna innehåller aloe vera för att din hud ska hålla sig mjuk och fin. Dessutom har de en oemotståndlig tropisk doft.

5. Gillette Venus Swirl

Gillette Venus Swirl

Venus Swirl har en unik FlexBall-teknologi och rakbladen är upp till sex gånger så flexibla som vanliga rakblad. Detta gör att du kommer nära och kan raka överallt utan problem. Perfekt när du behöver komma åt överallt.

Bladen är vassa och av hög kvalitet och de återfuktande remsorna lämnar huden mjuk och behaglig efter rakningen.

6. Silky Skin Damrakhyvel Silky Skin

Silky Skin Damrakhyvel Silky Skin

Rakhyveln Silky Skin har en micro matrix-remsa med shea butter och aloe vera som återfuktar och mjukgör din hud samtidigt som du rakar dig. Formulan är skapad för att slippa torr hud som kliar och flagnar efter rakning.

Själva rakbladen består av tre blad för en säker rakning där allt hår försvinner i ett enda drag. En perfekt rakhyvel för dig som är mån om att snabbt få sammetslen hy efter rakning utan att behöva smörja in dig extra efteråt.

7. Gillette Venus Extra Smooth Sensitive Rakblad 4-pack

Gillette Venus Extra Smooth Sensitive Rakblad 4-pack

Med Gillette Extra Smooth Sensitive for du en mjuk och skonsam rakning med perfekt resultat. Bladen går att använda till alla Gillettes rakhyvlar förutom Simply Venus. Med hela fem tättsittande rakblad blir rakningen både behaglig och hälsosam då det blir mindre tryck på varje blad och rakningen blir nära och mjuk.

Det här är den perfekta rakhyveln för dig som vill ha en skonsam rakning med mindre hudirritation än vad som kan uppkomma vid användning av andra rakblad.

8. BIC Miss Soleil Sensitive

BIC Miss Soleil Sensitive

Dessa engångsrakhyvlar säljs i 3-pack och är perfekta att ha med sig på resan eller för dig som inte rakar dig så ofta. Rakningen blir nära och mjuk och går att använda för skonsam rakning på alla kroppsdelar.

Det flexibla huvudet och de tre rakbladen ger dig en perfekt rakning varenda gång, oavsett om du är hemma eller på språng. Tack vare remsan med aloe vera blir huden återfuktad direkt efter rakning.

Att tänka på inför köp av rakhyvel

Det är svårt att veta vilken rakhyvel som passar bäst efter ens behov. Ofta får man testa sig fram med några olika för att hitta det alternativ som passar en bäst. Det första du ska fundera över är vilken typ av rakning som passar din hudtyp.

Om man har torr hud som lätt flagnar eller har problem med inåtväxande hårstrån är det viktigt att välja en rakhyvel med rakblad som ger maximal återfuktning. Självklart är det också viktigt att ta hand om huden både innan och efter rakning. Använd en mjukgörande skrubb innan rakningen och avsluta med en återfuktande hudkräm efteråt.

Vilken typ av hårväxt du har spelar också stor roll vid valet av rätt rakhyvel. Har du mer hårväxt eller rakar dig sällan är det bra att välja en hyvel med flexibelt huvud som kommer åt överallt och med många rakblad som gör rakningen nära, mjuk och skonsam.

För mindre rakning kan det gå bra med färre rakblad då hårstråna inte är lika grova. Det viktigaste är att du regelbundet byter ut rakbladen så att de alltid är vassa och inte bidrar till några inflammationer eller irriterade hårsäckar.

Vilket handtag som är bäst är oftast en ren smaksak. Om du har möjlighet så kläm och känn gärna på lite olika för att se vilket som ligger bäst i handen. Det är viktigt att ha ett bra grepp för att inte råka slinta då det finns risk att skära sig. För dig som oftast är på språng finns det minihandtag som är perfekta att lägga i necessären eller handväskan utan att de tar upp onödigt mycket plats.

Så rakar du dig bäst med rakhyvlar

För att få en jämn och fin rakning som är skonsam mot huden gäller det att veta vad man gör. Raka alltid i motsatt riktning som håren växer för att få med dem ända nerifrån roten. Var noga med att ta hand om huden både innan och efter rakning för att undvika att den blir torr och irriterad. Med återfuktning både efter och mellan rakningarna håller huden sig mjuk och tar sällan skada av själva rakningen.

Använd alltid raklödder eller rakgel för att få en mjuk och nära upplevelse under rakningen. Det finns särskilda genomskinliga rakgeler som är extra bra för till exempel intimrakning då det är viktigt att se vad man gör. För rakning på svåråtkomliga ställen som intimdelar eller armhålor är det viktigt att använda en rakhyvel med flexibelt huvud som gör att man enkelt kommer åt överallt.

4.5/5 (2 Reviews)

Vackerhud