Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se & Nordicfeel.se & Åhlens.se

  • Divine Sensitive
  • Damrakhyvel
  • Venus Extra Smooth
  • Sensitive Rakhyvel

Nöj dig inte med en gammal rakhyvel för din kära hud. Det finns många misstag man kan göra när man ska raka huden för att få en silkeslen hud men det viktigaste valet är att välja en riktigt bra rakhyvel. Använd en rakhyvel som är anpassad för kvinnor och undvik alla olika engångsrakhyvlar, inte bara underpresterar dem jämfört med rakhyvlar med fler blad men det är även ett dåligt val för miljön. Kom ihåg att byta rakhuvudet enligt instruktion då det samlas bakterier som kan leda till att du får något vi kallar för rakfinnar. För att inte behöva byta rakhuvudet så ofta ska du även tvätta rakhyveln noggrant efter att du använt den för att få bort bakterier.

För många kan rakning vara en riktig pina där man kopplar själva rakningen till raksår och röda prickar. Vi har därför valt att sammanställa de bästa knepen för att undvika dessa och framförallt samla de bästa rakhyvlarna på marknaden 2020 som blivit testvinnare och bäst i test.

 

5 Bästa rakhyvlarna 2020 Bäst i test

1. Divine Sensitive Rakhyvel

2. Dorco Shai 3+3

3. Venus Extra Smooth Sensitive Rakhyvel + 1 rakblad

4. Dorco Shai 6

5. Venus Swirl rakblad för kvinnor 3-pack

 

 

Bästa Rakhyveln 2020 Bäst i test

 

Divine Sensitive damrakhyvel handtag + 2 blad

 

rakhyvel

 

Denna rakhyvel från Divine är skapad med tre täckta blad för maximal prestanda. Den har även en fuktremsa som återfuktar huden tack vare de vårdande botaniska oljorna.

 

 

Dorco Shai 3+3

 

bästa rakhyveln

 

Dorco Shai 3+3 är en rakhyvel med hela 6 blad och är även den första i världen i sitt slag. Rakhuvudet är rörligt för att kunna anpassa sig till kroppens olika former och fuktremsan består av Aloe Vera, vitamin E och lavendelolja.

 

 

Venus Extra Smooth Sensitive Rakhyvel + 1 rakblad

 

rakhyvel bäst i test 2019

 

Venus Extra Smooth Sensitive från Gilette är en extra len rakhyvel för att skydda din hud. Rakhyveln har en lubrastrip med SkinElixir för att du ska få en så slät hud som möjligt.

 

Dorco Shai 6

 

damrakhyvel

 

Shai 6 från Dorco är utrustad med 6 blad för att göra din rakning så effektiv som möjligt. Den är även enkel att skölja av tack vare att baksidan på bladen är öppen.

 

Venus Swirl rakblad för kvinnor 3-pack

 

damrakhyvel bäst i test 2019

 

Swirl rakblad från Venus är skapta för att du ska få en så mjuk rakning som möjligt. Rakhyveln anpassar sig även till kroppens former för att det ska bli så enkelt och smidigt som möjligt.

 

Hur du använder en rakhyvel

Ska jag raka medhårs eller mothårs med en rakhyvel?

Det finns definitivt en hel del olika meningar gällande om det är bättre att raka medhårs eller mothårs, vi vill tro att det inte spelar någon större roll rent generellt utan att man rakar i den riktning som känns bäst för en själv. Däremot ska man komma ihåg att på vissa delar av kroppen så spelar det mer roll i vilken riktning man rakar i. Grundregeln brukar vara att rakar man mothårs så irriterar det huden mer och rakar man medhårs resulterar det i att det finns kvar en längre stubb.

Undvik torrakning

Om du någon gång har provat att torraka dig har du definitivt noterat att detta inte är det mest effektiva sättet att raka sig. Det är lätt att irritera huden och känslan efter rakningen är inte den härligaste. Vi rekommenderar att du rakar dig medans du duschar och för att få den bästa effekten bör du använda ett raklödder.

Glöm inte att ta hand om huden

Efter att du rakat huden kan din hud upplevas som lite extra torr och känslig, i dessa lägen är det extra viktigt att återfukta huden. För en lite mer lyxig rakning kan du börja med att peela huden innan du börjar raka dig och återfuktar efter rakningen. Glöm inte att låta huden vila mellan de olika rakningssessionerna.

Hur har vi testat rakhyvlarna?

Vi har i en månadsperiod samlat en testgrupp på ungefär 10 till 15 personer som har fått använda olika rakhyvlar från dag till dag för att avgöra vilken som är den bästa rakhyveln.  Givetvis har alla olika typer av kroppar och det resulterar i att vissa har en känsliga hud och andra har en mer skyddande hud. Detta är något vi tänkt på och matchat rakhyvlarna med olika personers behov och samlat poäng därefter. Vi är nöjda med resultatet och tycker vi hittat marknadens bästa rakhyvel.

0/5 (0 Reviews)