Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se & Beconfident & Dentway.se

 

En populär fråga är hur man väljer en riktigt bra tandkräm, vare det är till sig själv, sitt barn eller sin partner. Men som med så många andra liknande frågor är svaret – Det beror på. I och med att vi alla har olika munnar kommer även våra behov av tandkrämer vara olika. Det absolut bästa rådet är att använda en tandkräm med fluor. Men om du ej har fått instruktioner av tandläkaren att du behöver ha ett extra tillskott av fluor finns det inget behov av att använda en fluortandkräm med högre doser än det normala. Vi har i detta sammanställt de bästa tandkrämerna i vårt test, men för ett mer exakt råd hänvisar vi givetvis till er tandläkare.

Vi har sammanställt ett par generella tips just du ska leta efter när du letar efter den bästa tandkrämen för just dig. Om du råder av fluorbrist ska du titta extra noga efter en tandkräm som innehåller fluor. Om du letar efter en whiteningtandkräm var noga att välja en som inte är grovkornig då de kan slipa bort emaljen. Om du upplever ilningar i tänderna ska du fokusera på att hitta en tandkräm som blivit testad för att motverka just detta. Om du upplever munblåsor kan det vara så att du har en känslig munslemhinna och då är det rekommenderat att du använder en mild tandkräm. Ämnet natriumlaurylsulfat (Engelska: Sodium Lauryl Sulfate) kan vara en orsak till munblåsor så försök undvika detta.

 

5 Bästa Tandkrämerna 2020 Bäst i test

1. Parodontax Extra Fresh 75ml Tandkräm

2. Supersmile Tandkräm

3. Opalescence Whitening Tandkräm

4. DENIVIT 2IN1 EXTREME WHITE

5. IWhiteTandkräm

 

 

Bästa Tandkrämen 2020 Bäst i test

 

1. Parodontax Extra Fresh 75ml

 

Tandkräm

 

Extra Fresh från Parodontax är en tandkräm med en formula som innehåller små finslipade partiklar för att bryta sönder bakterie lagret (Plack). Resultatet blir att tänderna blir både friskare, starkare och ger en fräschare andedräkt.

2. Supersmile tandkräm

 

Bästa tandkrämen

 

Tandkrämen från Supersmile tar effektivt bort missfärgningar från både mat och dryck. Denna tandkräm passar även bra som en efterbehandling till en tandblekning då den behåller vitheten på tänderna.

 

3. Opalescence Whitening Toothpaste

 

Tandkräm bäst i test

 

Detta är en whiteningtandkräm och som namnet antyder är det anpassat för att framhäva dina tänder och ta fram de där vackra tänderna som du hade som ung. Tandkrämen är väl anpassad för att inte skada emaljen på tänderna.

 

4. DENIVIT 2IN1 EXTREME WHITE

 

Bästa tandkrämerna

 

Denivit är en fluortandkräm samt munskölj i en och samma produkt. Med denna tandkräm får du vitare tänder, skydd mot karier och plack och en härlig andedräkt med mintsmak.

 

5. IWhiteTandkräm

 

Bästa Tandkrämerna

 

Denna tandkräm har en 3-1 effekt på dina tänder. Tandkrämen innehåller fluor för att stärka emaljen, tar bort olika missfärgningar på tänderna och motverkar uppkomsten av plack.

 

Tips när du använder tandkräm

 

Det allra viktigaste när det gäller en riktigt bra tandkräm är att den innehåller fluor. Beroende på din tandhälsa kan du behöva använda en tandkräm med mer fluor än den vanliga mängden och i speciella fall även använda fluorskölj från märken som till exempel Flux.

Spotta inte ut tandkrämen direkt

Eftersom de bästa tandkrämerna innehåller fluor är det bra att låta tandkrämsskummet vara kvar i munnen ett tag efter borstningen så att fluoret verkligen sätter sig på tänderna och mellan tänderna. Du kan pröva med att försöka sila tandkrämen mellan tänderna några minuter innan du spottar ut det och skölj inte munnen efteråt. Då kommer fluoren verka under en lång stund och ge dig ett riktigt bra skydd mot karies.

Video – Hur du undviker håll i tänderna med tandkräm

Hur har vi testat tandkrämerna?

Vi har varit 10 personer i en testgrupp där vi testat tandkrämerna mot varandra. Vi alla har haft samma preferenser, att undvika håll och få vitare tänder. Efter en tvåmånaders period fick vi betygsätta produkterna och detta är resultatet av detta test.

0/5 (0 Reviews)