Vackerhud

9 Bästa Tandkrämerna 2024 – Bäst i test

Att ha ett vitt och fräscht leende är något som många strävar efter, men det vi äter och dricker kan påverka tändernas utseende väldigt mycket. Som många redan är medvetna om så har kaffe och te en förmåga att missfärga även de allra vitaste tänderna och då är det viktigt att ha en bra och rengörande tandkräm.

Under åren har det kommit ut mängder av olika typer av tandkrämer, från olika tillverkare och med olika egenskaper. Vissa tandkrämer har en blekande effekt, medan andra är framtagna för att minimera risken för ilningar i tänderna. Att välja rätt tandkräm kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det kan vara rätt klurigt. Här nedan har vi listat våra absoluta favoriter för vita tänder 2020! Kom ihåg att borsta tänderna morgon och kväll för bästa effekt.

1. Oral-B Proexpert Professional protection

Oral-B Proexpert prof prot

Pro-Expert Professional Protection från det välkända märket Oral-B är en tandkräm som lämpar sig utmärkt för den som har problem med hål, plack eller tandsten. Tandkrämen är specifikt utvecklad för att minimera uppkomsten av dessa, samtidigt som den är vårdande och skyddar tandköttet. Tack vare de aktiva ingredienserna kan tandkrämen verka på djupet och får bort, samt motverkar, missfärgningar som kan orsakas av tobak, mat och dryck.

I produkten hittar du något som kallas för Polyfluorite System, vilket är något som Proexpert Professional protection har patent på. Systemet är en blandning av tennfluorid och Active Clean-kristaller, vilket jobbar effektivt för att hålla dina tänder friska och starka.

2. Sensodyne Tandkräm gentle whitening

Sensodyne Tandkräm gentle whitening

Är du i behov av en tandkräm som kan ge dig ett långvarigt och bra skydd? Gentle Whitening tandkräm från Sensodyne är då ett riktigt bra val. Den här tandkrämen är specifikt framtagen för den som har problem med ilningar i tänderna och som vill ha ett skydd för detta så länge som möjligt.

Även om tandkrämen är utvecklad för att minimera ilningar så har den också en blekande effekt på tänderna. Missfärgningar försvinner och gör så att du får rena tänder och en frisk andedräkt. Tandkrämen har en milt slipande effekt, vilket håller tänderna vita, men som inte skadar emaljen.

3. Biomed Superwhite Tandkräm Hydroxiapatit

Biomed Superwhite Tandkräm Hydroxiapatit

Att använda tandkrämer med naturliga ingredienser har blivit allt mer eftertraktat. Den här tandkrämen från märket Biomed har utvecklats med hjälp av mineraler, björkblad, enzymer och kokosolja för att ge dig rena tänder, utan skadliga ämnen. I tandkrämen finns också mineralen hydroxiapatit.

Hydroxiapatit hjälper dina tänder att återuppbygga en tunn eller skadad emalj och gör den stark och tålig igen. Eftersom tandkrämen inte innehåller flour, triclosan, konstgjorda färgämnen eller parabener så kan den användas av hela familjen (barn från 6+ år). Biomed Superwhite Tandkräm Hydroxiapatit är helt vegansk och har en smak av kanel och mint.

4. Brilliant Smile Sweden Whitening evo toothpaste

Brilliant Smile Sweden Whitening evo toothpaste

Ytliga beläggningar på tänderna kan ge ett väldigt tråkigt och ofräscht intryck. Med hjälp av Brilliant Smile Sweden Whitening evo toothpaste kan du dock bli av med missfärgningarna och få vita och snygga tänder. Det är tack vare sammansättningen av flera aktiva ingredienser som motverkar uppkomsten av beläggningar och som även hjälper att förhindra karies.

Den här tandkrämen innehåller högre halter fluor än många andra alternativ (1450 ppm) och är även utrustad med zinkcitrat. Zinkcitrat är ett ämne som ger en fräsch andedräkt och som bidrar till en bra munhälsa. Eftersom tandkrämen inte har några slipande funktioner så kan du använda den på en daglig basis, utan att oroa dig för ilningar eller slitage.

5. Zendium Tandkräm extra fresh

Zendium Tandkräm extra fresh

Extra Fresh är en tandkräm som kommer från tillverkaren Zendium, som har skapat många bra produkter för en bättre munhälsa. Den här tandkrämen lämpar sig för den som vill få en bra munhälsa och som är på jakt efter en trevligare andedräkt.

Genom att man använt sig av ingredienser som proteiner och naturliga enzymer kan goda bakterier bidra med en positiv påverkan på tänder, mun, andedräkt och tandkött. Zendium Tandkräm extra fresh har en fräsch smak och hjälper dig att bibehålla en god andedräkt i upp till 12 timmar.

6. Flux Tandkräm coolmint

Flux Tandkräm coolmint

Flux är ett mycket välkänt och populärt märke av tand- munvårdsprodukter på marknaden. Har du inte hört talas om deras tandkräm så har du troligtvis hört om deras munvatten? Flux Tandkräm är ett bra val om det är vita och rena tänder som man är ute efter. Har du problem med torra slemhinnor så är även denna produkt helt perfekt.

Sanningen är att Flux Tandkräm Coolmint är specifikt framtagen för människor som lider av just detta. Tandkrämen är helt fri från sodiumlaurylsulfat, något som annars kan orsaka muntorrhet och rekommenderas av svenska Tandläkarförbundet.

7. GUM Paroex Fluor tandkräm

GUM Paroex Fluor tandkräm

Fri från SLS, gör tänderna vitare och innehåller Aloe Vera – kan det bli bättre? Antagligen inte. Den här moderna och innovativa tandkrämen från GUM är fullproppad med bra och snälla ingredienser, som jobbar effektivt för att ge dig en fräschare mun och snyggare tänder.

Genom att vara utrustad med E-vitamin, Vitamin B5 och 1450 ppm fluor kan du vara säker på att du får en produkt som är skonsam mot tandköttet, samtidigt som den förebygger karies och beläggningar. Vitamin B5 är utmärkt för den som har tandköttsproblem och som ofta är mycket känslig. Vitaminet verkar lugnande och stillar irritationer.

8. GUM Original white tandkräm

GUM Original white tandkräm

Att bleka tänderna hos tandläkaren är knepigt och kostsamt. Du kan få samma effekt med en riktigt bra tandkräm istället. GUM Original white rengör dina tänder och ger dig ett bländande leende, utan att du ska behöva oroa dig för starka och skadliga kemikalier. GUM Original white bleker inte dina tänder, utan hjälper dem istället att återfå sin naturliga vithet på ett skonsamt sätt.

Produkten arbetar i olika steg för att få bort missfärgningarna på djupet. Mikropartiklar hjälper till att få bort missfärgningar, samtidigt som Satin löser upp beläggningar. Den höga halten av fluor skyddar din emalj på köpet.

9. Biomed Propoline Tandkräm

Biomed Propoline Tandkräm

Biomed är väldigt många om att alla deras produkter ska vara tillverkade med så naturliga ingredienser som möjligt och Propoline Tandkräm är inget undantag. Precis som namnet beskriver får du här en tandkräm som innehåller propolis, men du hittar också björkblad och manukaolja i den. Propolis är ett extrakt som hjälper den som har problem med känsligt eller blödande tandkött.

Oljan, blandad med timjan och citrus, har en läkande effekt på emaljen och hjälper dina tänder att bygga upp en starkare barriär mot karies och tandsten. Produkten kan med fördel användas av barn, men då gäller 6+ år. Propoline Tandkräm är helt fri från skadliga kemikalier, klorhexidin, fluor och sackarin.

Att tänka på inför köp av tandkräm

Visst kan det låta enkelt att köpa en tandkräm, men vill du vara säker på att du får en produkt som du är riktigt nöjd med behöver du först lära dig mer om vilka tandkrämer som finns. Som du troligtvis har förstått vid det här laget så finns det tandkrämer för alla olika ändamål.

Det är viktigt att du väljer en tandkräm som passar dig och som lämpar sig för just dina behov. Är det vitare tänder som du vill ha bör du välja en tandkräm som har en uppljusande effekt och som hjälper dig att bli av med missfärgningar.

2.6/5 (12 Reviews)

Vackerhud